Ένα διαφορετικό τεύχος. Από τον Γεράσιμο Γερολυμάτο

Ένα διαφορετικό τεύχος. Εδώ και 10 σχεδόν χρόνια κάθε φθινόπωρο το Skipper Ondeck επιστρέφει με τις βαλίτσες γεμάτες από τα μεγάλα Yacht Shows του εξωτερικού, αρχής γενομένης στις Κάννες και ακολούθως στο Μονακό.

Επιπλέον το επίσημο διεθνές καλεντάρι είχε συμπεριλάβει μια νέα και πολύ δυναμική εκδήλωση, μια πολλά υποσχόμενη έκθεση σκαφών που έχει συγκεντρώσει συμμετοχές το σύνολο της premium αγοράς. Μιλώ για το Olympic Yacht Show, μια πολυαναμενόμενη διοργάνωση με στόχο την προβολή της εγχώριας επιχειρηματικής σκηνής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μια συλλογική πρωτοβουλία με ένθερμους υποστηρικτές, υψηλές προδιαγραφές, εκλεκτούς καλεσμένους και βεβαίως παρόντες όλους τους πρωταγωνιστές της αγοράς.

Το Olympic Yacht Show έλαβε πίστωση χρόνου. Μεταφέρθηκε για την ίδια περίοδο το έτος 2021 και η Οργανωτική Επιτροπή εργάζεται αδιαλείπτως για την προετοιμασία του για ένα ακόμη μεγαλύτερο και πιο πλούσιο show. Μια μεγάλη γιορτή με επισκέπτες από το εξωτερικό ώστε να αποκτήσει η χώρα μια εκδήλωση με τα σκάφη στο φυσικό τους περιβάλλον, το νερό.

Είναι γεγονός ότι η πανδημία μας προσγείωσε για τα καλά και κυριολεκτικά. Λιγότερα ταξίδια και περιορισμένες συναντήσεις με γνώμονα την ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Ίσως λείπει το ταξίδι και η λεπτή γεύση από την γαλλική Ριβιέρα, ωστόσο η εικόνα της αγοράς δείχνει ένα δυναμισμό - μπορεί να βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά, αλλά υπάρχει μια άνευ προηγουμένου ζήτηση και μια παραγωγική διαδικασία πρωτόγνωρη. Μπορεί ο Covid-19 να μας περιόρισε όμως η δημιουργικότητα παραμένει σε υψηλά επίπεδα και η διάθεση για νέες καινοτόμες προσεγγίσεις εις αύξουσα.

Skipper ONDECK

To φθινοπωρινό Skipper ONDECK έχει συνδετικό χαρακτήρα. Οι σελίδες εκφράζουν την επιθυμία επαφής με τα πρόσωπα που διαμορφώνουν τις τάσεις, τα νέα σκάφη, τις δραστηριότητες, και ως καθρέπτης της αγοράς αποτυπώνει αυτό το δυναμισμό που αναδύεται μέσα από τις πρωτοφανείς καταστάσεις όπως προκύπτουν από την παγκόσμια πανδημία. Επιφανείς σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, ναυπηγοί γνωμοδοτούν για την μέλλον του κλάδου. Συνομιλούμε με τον επικεφαλής του ΕΛΚΕΘΕ για την πλούσια δραστηριότητα και τα οφέλη της πολυδιάστατης μελέτης.

Υψηλή ωρολογοποιία και θάλασσα με τους  μεγαλύτερους κατασκευαστές να συνδέουν την υψηλή τεχνική με την ναυτοσύνη και την ιστιοπλοΐα. Από τον πυρήνα δεν θα μπορούσαν να λείπουν νέα σκάφη: concept, super sail και βεβαίως δοκιμές σε ελληνικά νερά. Ένα σύνολο που προασπίζεται την επιθυμία για δημιουργία, την διαρκή αντίσταση στην ακινησία που αδίκως επιβλήθηκε.

Καλή ανάγνωση

Τα πιο Δημοφιλη > Αποψη

Editor's Letter 12 xronia ΟΝDECK

Editor's Letter: 12 χρόνια ΟΝDECK

Την 1η Απριλίου του 2011 βγήκε στο φως και στον αέρα το πρώτο τεύχος του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style