Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
spot_img

Τίποτα δεν πατάει φρένο στη νέα Porsche 911 GT3 (video)

Μπορεί η Porsche να απέδειξε τρανά με την Taycan πως η ηλεκτροκίνηση πάει χέρι-χέρι με τις συγκινήσεις, δεν γυρίζει όμως την πλάτη στους παραδοσιακούς petrolheads. Κάθε άλλο.

Του Πάνου Σεϊτανίδη (instagram.com/SeitanF1)

Η νέα 911 GT3 ήρθε για να βάλει την καρδιά τους στη θέση της και εαυτόν κάπου ψηλά, σε βάθρο. Δίχως ίχνος υπερβολής, η νέα «Γερμανίδα» αποτελεί ένα από τα συγκλονιστικότερα μοντέλα του σήμερα.

Κρατώντας μπόλικο παραδοσιακό σχεδιαστικό DNA, μπολιασμένο με εκμοντερνισμένα στοιχεία, κρύβοντας στα σωθικά της έναν 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer που αδημονεί να ουρλιάξει και ταυτόχρονα – σε κάνει να ουρλιάξεις κι εσύ από τις ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης που θα λάβεις με κάθε βύθισμα του δεξιού ποδιού στο πεντάλ του γκαζιού.

Porsche 911 GT3 2021 e1000x667

Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3.4sec (στην έκδοση με το PDK κιβώτιο, με το χειροκίνητο σε 3.9sec), η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 320km/h.

Μία ρουκέτα που όργωσε την Πράσινη Κόλαση σε λιγότερα από 7 λεπτά και που ήρθε, τόσο απλοϊκά σύνθετη, πατροπαράδοτη μα και εντυπωσιακά εξελιγμένη, να κολάσει τους απανταχού φίλους αυτού του θρυλικού brand.

Ελέω Covid-19 την έχουμε δει μόνο στην οθόνη του υπολογιστή – ωστόσο είχαμε την τιμή να είμαστε ανάμεσα στους λίγους καλεσμένους στην παρουσίαση της αλλά και στην online κουβέντα με τον Andreas Preuninger, Director GT Product line της Porsche.

andreas preuninger director gt model line 911 gt3 rs isle of man 2018 porsche ag1000x667

Έχοντας κατά νου πως ειδικά τα μοντέλα επιδόσεων έχουν εξαντλητικά προγράμματα δοκιμών εξέλιξης, Ρωτήσαμε τον Γερμανό κατά πόσο αυτό επηρεάστηκε από την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την παγκόσμια πανδημία.

«Όλα τα επηρέασε», είπε αυθόρμητα. «Ακόμα και την παρουσίαση η οποία θα γινόταν σε κάποιο Σαλόνι Αυτοκινήτου. Ακόμα κι αυτή η όμορφη κουβέντα μας, θα γινόταν από κοντά. Όμως σε ότι αφορά στο πρόγραμμα δοκιμών εξέλιξης, ήταν πραγματικός πονοκέφαλος. Η πανδημία πρόσθεσε τόσες επιπλέον διαδικασίες, τόση γραφειοκρατία, έγιναν τόσο περίπλοκες οι δοκιμές. Δεν μπορούσαμε πια να στείλουμε τα αυτοκίνητα και να πάμε αεροπορικώς στους τόπους των δοκιμών. Έπρεπε να πάμε εκεί οδικώς κι αυτό μόνο αν επιτρεπόταν, αν ήταν ανοιχτά τα σύνορα. Αν όχι, έπρεπε να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, παραδοσιακά κάνουμε πολλές δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δοκιμές σε μεγάλο υψόμετρο ή σε υψηλές θερμοκρασίες. Τώρα έπρεπε να στείλουμε εκεί τα αυτοκίνητα και να τα οδηγήσουν άλλοι, συνεργάτες μας. Αυτό περιέπλεξε πολύ τα πράγματα. Όμως, καταφέραμε παρά τις δυσκολίες να κάνουμε όλες τις δοκιμές που θέλαμε».

Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Πατήστε play στο video που ακολουθεί και θα καταλάβετε το γιατί…

Popular Articles