TAG Heuer: H Αναγέννηση του Aquaracer

To πολυτελές ρολόι – εργαλείο για όλες τις δουλειές της TAG Heuer, που αγαπούν οι δραστήριοι και στιλάτοι, περιπετειώδεις τύποι που ξεπερνούν τα όριά τους, εξερευνούν τις θάλασσες και σπάνε ρεκόρ, αναδύεται με ένα ολοκαίνουργιο look, καινούργια υλικά και μια νέα πνοή

Το μοντέλο νέας γενιάς λέγεται Aquaracer Professional 300. Τολμηρό αλλά και κομψό, με πολλές λειτουργίες και ευέλικτο, είναι ένα πολύ γερό ρολόι με πολυτελή αίσθηση που θέτει νέα στάνταρ για τα εργονομικά και αποδοτικά μηχανικά ρολόγια. Σχεδιασμένο για δουλειά και διασκέδαση και για να τα απαντά στις πιο σκληρές προκλήσεις της φύσης, είναι ένα κλασικό σύμβολο του ατρόμητου, avant-garde πνεύματος της TAG Heuer. Χάρη στην χαρακτηριστική του στεφάνη και τις λειτουργίες του είναι ένα εντελώς μοντέρνο μοντέλο, που ωστόσο φέρνει στο νου μια κληρονομιά που ξεκίνησε από την TAG Heuer πριν από περισσότερα από 40 χρόνια.

Η ιστορία ξεκινά με τον κωδικό Ref. 844, ένα καταδυτικό ρολόι που κυκλοφόρησε το 1978. Είχε ένα ξεχωριστό καντράν με ενδείξεις στην κλίμακα των 24 ωρών, φωσφορίζοντες ωροδείκτες και μια περιστρεφόμενη καταδυτική στεφάνη. Έβαζε ψηλά τον πήχη για τα καταδυτικά ρολόγια και το λάτρεψαν επαγγελματίες και ερασιτέχνες δύτες. Για τη συλλογή Aquaracer Professional 300, οι σχεδιαστές της TAG Heuer δούλεψαν πάνω σε ένα σαφές concept: να φτιάξουν ένα τολμηρό και εργονομικό ρολόι που θα ήταν ξεκάθαρα TAG Heuer. Επιπλέον, ήθελαν να δείξουν σεβασμό στην παράδοση των καταδυτικών ρολογιών της εταιρείας, αλλά την ίδια ώρα να παραδώσουν ένα μοντέλο που θα ικανοποιούσε όλες τις απαιτήσεις του σύγχρονου χρήστη. 

Ως σημείο αφετηρίας, οι σχεδιαστές πήραν την χαρακτηριστική, 12πλευρη, περιστρεφόμενη στεφάνη. Κράτησαν τη βασική της φόρμα και την εξέλιξαν, προσθέτοντας κεραμικό που δεν χαράσσεται και κάνοντας πιο εύκολο το κράτημα και γύρισμα της στεφάνης απ’ οποιαδήποτε πλευρά κι αν την πιάσει ο χρήστης, ενώ έκαναν και το μηχανισμό περιστροφής πιο απαλό και αθόρυβο.

aquarecer2

Δούλεψαν επίσης πάνω στο κρύσταλλο, προσθέτοντας μεγεθυντικό φακό στο 6, πάνω από την ένδειξη της ημερομηνίας. Έγιναν βελτιώσεις και σε άλλες λεπτομέρειες που κάνουν το ρολόι πιο χρηστικό: Ο δείκτης της ώρας, για παράδειγμα, έχει ακόμη πιο έντονη φόρμα σπαθιού ενώ το φωσφοριζέ χρώμα των ωρών διαφέρει από τον δείκτη του λεπτού (πράσινο Super-Lumi Nova για τις ώρες και μπλε για τα λεπτά). Και η προστασία της κορώνας βελτιώθηκε, αφήνοντας μια πιο απαλή αίσθηση στο βίδωμα και το ξεβίδωμα.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι χρήστες των καταδυτικών ρολογιών τα φορούν και στη δουλειά και τη διασκέδαση, οι σχεδιαστές της TAG Heuer προσπάθησαν να κάνουν το ρολόι πιο λεπτό και ελαφρύ, χωρίς να χάσει κάτι από τη στιβαρότητά του. Κι έτσι η κάσα, η στεφάνη και το μπρασελέ έγιναν πιο λεπτά, αλλά παρέμειναν εξίσου ανθεκτικά ενώ το ρολόι είναι στεγανό σε βάθος 300 μέτρων (30 ατμόσφαιρες).

Η νέα σειρά Aquaracer 300 δεν περιορίζεται μόνο στις εργονομικές βελτιώσεις. Έρχεται με 7 διαφορετικούς κωδικούς και 2 διαφορετικά μεγέθη. 4 κωδικοί έχουν κάσα διαμέτρου 43 χιλιοστών και 3 έχουν κάσα 36 χιλιοστών. 6 μοντέλα έρχονται με ατσάλινη κάσα, ενώ υπάρχει και ένα μοντέλο από τιτάνιο Grade 2, με πράσινο καντράν. Στα μοντέλα των 43 χιλιοστών, υπάρχει εγχαραγμένο μοτίβο οριζόντιων γραμμών στο καντράν, ενώ στα μικρότερα μοντέλα το μοτίβο είναι κύματα.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design