H OMEGA και η ALINGHI γιορτάζουν τη συνεργασία τους με ένα ολοκαίνουργιο Speedmaster

Η δυναμική συνεργασία ανάμεσα στην OMEGA και την ALINGHI σηματοδοτεί ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ελβετική ακρίβεια, την καινοτομία και το πρωτοπόρο πνεύμα συνδυασμένα άψογα.  Και προς τιμήν αυτής της ιστιοπλοϊκής συνεργασίας, προέκυψε ένα νέο μοντέλο OMEGA. 

Το Speedmaster Dark Side of the Moon ALINGHI είναι ένα ρολόι που προβάλλει τις κοινές αξίες και αρετές των δύο συνεργατών.

Όπως εξηγεί ο Raynald Aeschlimann, ο Πρόεδρος και CEO της OMEGA, “Το νέο ρολόι αντιπροσωπεύει το συνδυασμένο πάθος δύο μεγάλων Ελβετικών εταιριών για πρωτοπορία και την ιστιοπλοΐα. Για να συμβαδίσουμε με τον υπερσύγχρονο σχεδιασμό σκαφών της ALINGHI, αξιοποιήσαμε μια εντυπωσιακή τεχνολογία σε συνδυασμό με τα καλύτερα υλικά κι ένα πραγματικά πρωτότυπο σχεδιαστικό concept”.

Η επιλογή του Speedmaster αντανακλά άψογα τα ταχύπλοα που κυριολεκτικά πετάνε επάνω στο νερό. Και ίσως πιο εντυπωσιακή ακόμη είναι η εξειδικευμένη τεχνοτροπία που έχει χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση του μηχανισμού Calibre 1865. Ο κουρδιστός μηχανισμός είναι ιδανικός για τους αθλητές της ιστιοπλοΐας καθώς έχει πιο λεπτό σχεδιασμό και συνεπώς είναι ελαφρύτερο το ρολόι. Για να βελτιώσει το μηχανισμό, η OMEGA εμπνεύστηκε από το νέο καταμαράν TF35 της ALINGHI. Χρησιμοποιώντας κατάλυση με λέιζερ, δόθηκε στο βασικό δίσκο του καντράν και την κυλινδρική γέφυρα ένα κυψελωτό εφέ, παρόμοιο με το εσωτερικό από άνθρακα που έχει και το κύτος του σκάφους ALINGHI.  Η ίδια τεχνολογία κατάλυσης με λέιζερ εφαρμόστηκε για να διακοσμηθούν και οι υπόλοιπες γέφυρες του μηχανισμού με μοτίβο σαν μαύρος άνθρακας που παραπέμπει επίσης ξεκάθαρα με αυτό το εφέ, στο κύτος του σκάφους.

omegaAlinghi2 1

Συνολικά, για τη χρωματική κωδικοποίηση η OMEGA φρόντισε να υπάρχουν οπτικές αναφορές που παραπέμπουν στο λογότυπο της ALINGHI, που φυσικά χρησιμοποιεί το κόκκινο σαν αναφορά στο πάθος και το μαύρο σαν αναφορά στην προηγμένη τεχνολογία. Αυτό είναι εμφανές από χαρακτηριστικά όπως το διάτρητο μαύρο με κόκκινο λουράκι από καουτσούκ αλλά και την κάσα των 44.25 από μαύρο κεραμικό με οξείδιο ζιρκονίου. Μαζί με την ταχυμετρική κλίμακα από Super-Lumi Nova, ο εξωτερικός σχεδιασμός της κάσας είναι εξίσου εντυπωσιακός με το λογότυπο ALINGHI στο stop/start pusher, το οποίο έχει δημιουργηθεί με επίστρωση βερνικιού.

Δύο από τα υποκαντράν του ρολογιού επίσης τραβούν την προσοχή μας. Στη θέση της ώρας 3,  μια στρατηγική ένδειξη 4 ή 5 λεπτών έχει περιληφθεί σε αυτό το υποκαντράν ώστε να βοηθά στον υπολογισμό του χρόνου εκκίνησης μιας κούρσας στο νερό. Στη θέση της ώρας 6, το κλασσικό σχέδιο του υποκαντράν έχει αντικατασταθεί από ένα δίσκο με αμμοβολή και ανοδιωμένο αλουμίνιο που διακοσμείται από το λογότυπο της ALINGHI σε κόκκινο. Το γράμμα “a” αναπαριστά το λογότυπο της ομάδας που είναι εμπνευσμένο από δύο σκάφη που στροβιλίζουν στη θάλασσα πριν την έναρξη ενός αγώνα. Το λογότυπο περιστρέφεται στο ρολόι όσο χρησιμοποιείται η λειτουργία του χρονογράφου.

Ο Ernesto Bertarelli, Ιδρυτής και Πρόεδρος της ALINGHI, λέει, “Ήταν μεγάλη ικανοποίηση η τόσο στενή συνεργασία μας με την OMEGA για αυτό το υπέροχο ρολόι. Ιστορικά, γνωρίζαμε απόλυτα την απίστευτη εξειδίκευση της μάρκας στην αθλητική χρονομέτρηση αλλά και το πάθος της για την ιστιοπλοΐα. Έτσι ήταν μια πολύ ιδιαίτερη ευκαιρία αυτή για εμάς, να δουλέψουμε μαζί για ένα ρολόι και να παρακολουθούμε κάθε στιγμή της δημιουργίας, μέχρι το υπέροχο αποτέλεσμα που πετύχαμε. Είναι η ιδανική αρχή για τη σχέση μας και μια σημαντική ένδειξη για όσα θα ακολουθήσουν στο μέλλον”.

Η OMEGA και η ALINGHI ξεκίνησαν τη συνεργασία τους το 2019 και ήδη απολαμβάνουν τις πρώτες αθλητικές επιτυχίες μαζί καθώς η ομάδα απέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο GC32 τον Ιούνιο του 2019, το D35 τρόπαιο νίκης το Σεπτέμβριο και το GC32 πρωτάθλημα το Νοέμβριο.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design