“Silver Spitfire - The longest flight” expedition arrives back in UK

Οι πιλότοι Steve Boultbee Brooks και Matt Jones, έγραψαν μια νέα σελίδα στην ιστορία της αεροπλοΐας ολοκληρώνοντας την πρώτη πτήση γύρω από τον κόσμο με Spitfire.

Οι δύο πιλότοι προσγειώθηκαν εγκαίρως για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και έτυχαν θερμής υποδοχής στο Goodwood στις 5 Δεκεμβρίου, ακριβώς 4 μήνες μετά από την έναρξη της επικής αποστολής τους.

Η IWC έχοντας την τιμή να αποτελεί τον βασικό συνεργάτη και χρονομέτρη της αποστολής, διοργάνωσε μια γιορτή υποδοχής στο αεροδρόμιο για να γιορτάσει το πρωτοφανές επίτευγμα του πληρώματος. Οι φίλοι και οι οικογένειες των πιλότων, η διοίκηση της IWC και το πλήρωμα υποστήριξης, ήταν όλοι παρόντες κατά την προσγείωση του Spitfire. Ο πρεσβευτής της IWC, David Coulthard, ήταν επίσης παρών στην υποδοχή του τολμηρού διδύμου.

«Είναι τόσο όμορφο να επιστρέφουμε στα πάτρια εδάφη», δήλωσε ο Boultbee Brooks, συνιδρυτής της Boultbee Flight Academy. «Ζήσαμε μια μοναδική εμπειρία και είχαμε το μεγάλο προνόμιο να παρουσιάσουμε το αστραφτερό μας Silver Spitfire σε ολόκληρο τον κόσμο. Ασφαλώς αντιμετωπίσαμε μεγάλες προκλήσεις στην διάρκεια της διαδρομής, αλλά σε κάθε μας στάση, η υποστήριξη από τον κόσμο ήταν συγκλονιστική. Όλοι μας δέχονταν με ανοιχτές αγκαλιές.»

Κατά τη διαδρομή γύρω από τον κόσμο, η πτήση έσπασε ρεκόρ, καλύπτοντας σχεδόν 43.000 χιλιόμετρα και σταματώντας σε 20 χώρες. Μετά την αναχώρηση του από το Goodwood τον Αύγουστο, το 76-ετών αναπαλαιωμένο αεροσκάφος ταξίδεψε πάνω από τα παγωμένα εδάφη της Γροιλανδίας και στη συνέχεια πέταξε πάνω από τη μεγαλειώδη Νέα Υόρκη για να διασχίσει τις ΗΠΑ και να φτάσει στο Λας Βέγκας και την ηλιόλουστη Καλιφόρνια.

Από εκεί, το Spitfire πέταξε βόρεια στον Καναδά και την Αλάσκα για να βρεθεί στη Ρωσία. Φτάνοντας στην Ιαπωνία, το πλήρωμα χρειάστηκε να αποφύγει έναν τυφώνα και στη συνέχεια διέσχισε αργά την Ασία περνώντας από την υγρασία της Μυανμάρ στην πολύχρωμη Ινδία. Μετά από μια σύντομη στάση στο Άμπου Ντάμπι, οι πιλότοι επέστρεψαν στην Ευρώπη περνώντας από την Ιταλία και την Ολλανδία, προτού καταλήξουν στην αφετηρία τους, τη Μεγάλη Βρετανία.

Μετά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο του Goodwood, το Spitfire οδηγήθηκε σε ένα υπόστεγο όπου είχε συγκεντρωθεί ένα πλήθος ενθουσιασμένων προσώπων και συγχαρητήριων πανό, που γιόρταζαν το ιστορικό κατόρθωμα.

«Τι σπουδαία υποδοχή!» σχολίασε ο επικεφαλής πιλότος Jones. «Μετά από ένα τόσο έντονο ταξίδι μου φαίνεται απίστευτο ότι βρισκόμαστε πίσω στο Goodwood, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή μας. Το τοπίο, τα μέρη που επισκεφτήκαμε, οι άνθρωποι που γνωρίσαμε, μας άλλαξαν τη ζωή. Πετώντας πάνω από το Άγαλμα της Ελευθερίας και στη συνέχεια πάνω από τις παγωμένες πεδιάδες της Ρωσίας και τις ζούγκλες της Ασίας, είχαμε την τύχη να δούμε όλη την ομορφιά της Γης, και όλα αυτά μέσα από το πιο όμορφο Spitfire. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.»

Ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen, πρόσθεσε: «Από την αρχή αυτής της περιπέτειας – όταν ακόμα ήταν μόνο μια ιδέα γραμμένη στο χαρτί- η IWC ήθελε να συμμετάσχει. Παρακολουθήσαμε όλες τις φάσεις της διοργάνωσης και του ταξιδιού με μεγάλο ενθουσιασμό. Μας συναρπάζει το γεγονός ότι το πλήρωμα κατάφερε να πραγματοποιήσει ακριβώς ότι είχε σχεδιαστεί εξ’ αρχής. Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας να έχει συνεισφέρει στη δημιουργία ενός τόσο σημαντικού γεγονότος στην ιστορία της αεροπλοΐας.»

Κατά τη διέλευση τους πάνω από διαφορετικές ζώνες ώρας, ο Boultbee Brooks και ο Jones φορούσαν το Pilot’s Watch Timezoner Spitfire Edition “The Longest Flight” (Ref. IW395501). Το ρολόι αυτό περιλαμβάνει ένα περιστρεφόμενο bezel το οποίο χρησιμοποιείται για να ρυθμιστεί η ώρα σε διαφορετικές ζώνες. Το ξεχωριστό αυτό μοντέλο ήταν το επίσημο ρολόι της αποστολής.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design