IWC - Tο πνεύμα της κλασσικής γοητείας αναβιώνει το 2019

Η IWC Schaffhausen παρουσίασε τις ανανεωμένες εκδόσεις της κλασσικής σειράς Portofino για το 2019.

Στη γυναικεία συλλογή προστίθενται 5 μικρότερα μοντέλα, με ένα καινοτόμο σύστημα προσαρμογής του μπρασελέ, ενώ 6 νέα μοντέλα προστίθενται στην ανδρική συλλογή.

Η σειρά Portofino ήταν μια από τις πιο δημοφιλείς της IWC από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το 1984. Σύμφωνα με το θρύλο, ο τότε επικεφαλής ωρολογοποιός Kurt Klaus και ο επικεφαλής σχεδιαστής Hanno Burtscher, ενώ έπιναν ένα ποτήρι κρασί, σχεδίασαν σε ένα χαρτί το λιτό και κομψό αυτό ρολόι, το οποίο ήταν εμπνευσμένο από τα κλασσικά, κυκλικά σχέδια που κυριαρχούσαν τις δεκαετίες του 1950 και του 1960.

Η σειρά πήρε το όνομα της από το ειδυλλιακό Ιταλικό χωριό όπου μαζεύονταν το διεθνές jet-set τα καλοκαίρια, και έτσι ήταν και παραμένει διαποτισμένη με ένα πνεύμα χαλαρής πολυτέλειας. Τόσο για άντρες όσο και για γυναίκες, είτε το πρωί, είτε το βράδυ, ένα ρολόι Portofino είναι ταυτόχρονα σοφιστικέ και διακριτικό. Τα βασικά του χαρακτηριστικά, όπως το κομψό στυλ και το λιτό καντράν, παραμένουν το ίδιο δημοφιλή για τους πελάτες μέχρι και σήμερα.

Τα νέα γυναικεία ρολόγια Portofino του 2019 είναι από τα μικρότερα που έχει κατασκευάσει η IWC. Με διάμετρο μόλις 34 χιλιοστά, τα πέντε καινούργια μοντέλα θυμίζουν την πρώτη συλλογή που περιλάμβανε παρόμοιου μεγέθους ρολόγια για λεπτούς καρπούς, και διατίθενται με κάσες είτε από 5Ν χρυσό 18-καρατίων ή από ανοξείδωτο ατσάλι, με επάργυρα μπλε ή πράσινα καντράν. Όλα τα μοντέλα είναι διακοσμημένα με διαμάντια στην κάσα ή στο καντράν.

Την ίδια ποικιλία συναντάμε και στο εφευρετικό μπρασελέ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο του να προσαρμόσει το ρολόι σύμφωνα με την εμφάνιση του. Χρησιμοποιώντας το μικρό εργαλείο που συνοδεύει το κάθε ρολόι, μπορεί εύκολα κανείς να επιλέξει ένα από τα 12 διαφορετικά λουράκια τα οποία έχει κατασκευάσει ο οίκος δερμάτινων ειδών Santoni. Τα λουράκια διατίθενται σε μια γκάμα έντονων, βαμμένων στο χέρι χρωμάτων, ενώ υπάρχει και η επιλογή του Milanese μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι.

“Με αυτά τα πέντε νέα μοντέλα, ήρθαμε σε επαφή με τις ρίζες της οικογένειας Portofino και αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την παράδοση των γυναικείων ρολογιών της IWC που ξεκινά τη δεκαετία του 1980, δημιουργώντας ένα νέο μέγεθος ειδικά για γυναίκες. Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο της συλλογής είναι το νέο σύστημα αλλαγής του μπρασελέ, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχο να προσαρμόζει πάρα πολύ ευκολά την εμφάνιση του ρολογιού, προσθέτοντας ένα μοντέρνο και όμορφο στοιχείο στον καρπό του», εξηγεί ο Christian Knoop, Creative Director στην IWC Schaffhausen.

Η ανδρική σειρά Portofino έχει, επίσης, ανανεωθεί φέτος, με την προσθήκη έξι νέων μοντέλων. Σίγουρα, ένα από τα πιο όμορφα εξ αυτών είναι το Portofino Automatic Moon Phase, το οποίο είναι το πρώτο που συνδυάζει κάσα με διάμετρο 40mm και μηχανισμό για την ένδειξη της φάσης της σελήνης. Έτσι, πέρα των μοντέλων με διαμέτρους 37mm και 45mm που υπήρχαν μέχρι σήμερα, το νέο αυτό μοντέλο θα διατίθεται σε δύο επιλογές κατασκευασμένες από ανοξείδωτο ατσάλι: η μία με επάργυρο καντράν, επίχρυσους δείκτες και απλίκες και λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα της Santoni, ενώ η άλλη θα περιλαμβάνει μπλε καντράν, δείκτες και απλίκες από ρόδιο και λουράκι από μαύρο δέρμα αλιγάτορα της Santoni.

Η συλλογή του 2019, επίσης, περιλαμβάνει τις νέες εκδόσεις των Portofino Chronograph και Portofino Automatic με μπλε καντράν. Και τα δύο μοντέλα θα διατίθενται σε εκδόσεις από 5Ν χρυσό 18-καρατίων ή από ανοξείδωτο ατσάλι, με χρυσές απλίκες, επίχρυσους δείκτες και λουράκια από μαύρο δέρμα αλιγάτορα της Santoni.

Από το 1984, η σειρά Portofino έχει καθιερωθεί σαν μία από τις πιο επιτυχημένες οικογένειες ρολογιών. Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες γοητεύονται από την κλασσική σχεδίαση των ρολογιών με τη μίνιμαλ, στρογγυλή κάσα, τους λατινικούς αριθμούς και τις λιτές ενδείξεις που χαρακτηρίζουν τη συλλογή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επέκταση της συλλογής με έντεκα καινούργια μοντέλα», σχολιάζει ο Knoop.

Και τα πέντε καινούργια αντρικά μοντέλα διατίθενται πλέον παγκοσμίως. Τα υπόλοιπα έξι γυναικεία διατίθενται από τις IWC boutiques και τους εξουσιοδοτημένους μεταπωλητές στην Κίνα και το Χονγκ-Κονγκ, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν στον υπόλοιπο κόσμο μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design