Mία μακρόχρονη συνεργασία με τους αγώνες αυτοκινήτων

Η Rolex συνεργάζεται με τους αγώνες αυτοκινήτων εδώ και έναν αιώνα.

Το 1935 ο Sir Malcolm Cambell φορώντας στον καρπό του ένα Rolex Oyster κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας σπάζοντας το φράγμα των 300 μιλίων ανά ώρα, στην πίστα Daytona της Φλόριντα. Από τότε άρχισε να κτίζεται η σχέση της Rolex με τον κόσμο των αυτοκινήτων και η συνεργασία με τους Πρεσβευτές της, διακεκριμένες προσωπικότητες ο καθένας στον τομέα του.  Από την δεκαετία του 30 μέχρι το 1950, η φήμη της πίστας Daytona μεγαλώνει με αποκορύφωμα το 1959 που ξεκινά η συνεργασία της Rolex με την περίφημη πίστα υψηλών ταχυτήτων Daytona.

rolex motor 1

rolexmotor 2

To 1962 η Rolex γίνεται Χορηγός Τίτλου Rolex 24 at Daytona των αγώνων αντοχής της πίστας. To 1968 o Θρύλος της Formula 1 Sir Jackie Stewart έγινε από τους πρώτους Πρεσβευτές της Rolex, μια συνεργασία που διατηρείται πάνω από 50 χρόνια. Ο Stewart ακόμα μάχιμος στους αγώνες το 2019 γιόρτασε τα γενέθλια των 80 του χρόνων και τα 50 χρόνια από τότε που κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα.Το 2013 η Rolex έγινε ο Παγκόσμιος Συνεργάτης και Επίσημος Χρονομέτρης της Formula 1, την κορωνίδα των αγώνων ταχύτητας,με κορυφαίους οδηγούς -Πρεσβευτές της Rolex,τον Mark Webber και τον Nico Rosberg. Το 2001 η Rolex αρχίζει τη συνεργασία του με το LeMans, τον παλαιότερο αγώνα αντοχής στον κόσμο με Πρεσβευτή της τον Δανό διάσημο οδηγό Tom Kristensen που έχει κατακτήσει το LeMans 9 φορές. Παράλληλα, η Rolex έχοντας μεγάλο σεβασμό στην ιστορική παράδοση των κλασσικών αγωνιστικών αυτοκινήτων διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με διοργανώσεις όπως την Pebble Beach Concours d’Elegance των ΗΠΑ.

rolexmotor 6

Το 2001 έγινε εταίρος του Rolex Monterey Motorsports Reunion και Χορηγός Τίτλου από το 2010 ενός event που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Καλιφόρνια. Επίσης διατηρεί δεσμούς με το διάσημο Goodwood Revival της Βρετανίας στηρίζοντας τον Σύλλογο των Οδηγών του, από το 2004. Το Revival ,στην πίστα Goodwood,είναι μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις ιστορικών αγωνιστικών αυτοκινήτων που αναβιώνει το στυλ της χρυσής εποχήςτης αυτοκίνησης, των δεκαετιών του 40, 50 και 60 προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα για τους λάτρεις της κομψότητας των vintage αυτοκινήτων.

rolexmotor 3

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster 38 mm

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με μια αστραφτερή στεφάνη στολισμένη με...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design