H IWC για το ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupery

Η IWC Schaffhausen και το ίδρυμα νέων Antoine de Saint-Exupéry (FASEJ) γιορτάζουν την 10η επέτειο λειτουργίας του ιδρύματος διοργανώνοντας την έκθεση με τίτλο «10 χρόνια, 10 ημέρες», μεταξύ 10 και 20 Ιουνίου στο Παρίσι.

Το highlight της έκθεσης θα είναι η παρουσίαση ενός μοναδικού ρολογιού Pilot’s Perpetual Calendar Chronograph Edition “Le Petit Prince”, το οποίο θα πουληθεί σε online δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s μεταξύ 8 και 17 Ιουλίου. Η IWC θα δωρίσει τα έσοδα της πώλησης στο Ίδρυμα, συνεχίζοντας έτσι να υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει σε νέους ανθρώπους.

Το ίδρυμα νέων Antoine de Saint-Exupéry (FASEJ), ιδρύθηκε το 2009 και εργάζεται με στόχο τη διατήρηση των ανθρωπιστικών αξιών του διάσημου Γάλλου πιλότου και συγγραφέα. Η IWC ξεκίνησε να συνεργάζεται με τους κληρονόμους του Antoine de Saint-Exupéry το 2006 και αποτελεί συνεργάτη του FASEJ από το έτος ίδρυσής του, το 2009. Για να τιμήσουν την επιτυχημένη τους συνεργασία, η IWC και το FASEJ διοργανώνουν την εκδήλωση με τίτλο «10 χρόνια, 10 ημέρες», στο Παρίσι, στο πλαίσιο της οποίας θα διοργανώσουν μια έκθεση στην IWC Βoutique που βρίσκεται στη Rue de la Paix, μεταξύ 10 και 20 Ιουνίου, καθώς και μια βραδιά με cocktail πάρτι.

Το ιδιαίτερο highlight της έκθεσης θα είναι η παρουσίαση του ρολογιού Pilot’s Watch Perpetual Calendar Chronograph Edition “Le Petit Prince” (Ref. IW392202), σε χρυσό 18-καρατίων 5Ν. Το ρολόι διαθέτει ένα εντυπωσιακό καντράν σε χρώμα midnight blue και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 250 κομματιών παγκοσμίως. Το κομμάτι που θα δημοπρατηθεί έχει τον αύξοντα αριθμό 10 και διαθέτει μια μπεζ φωσφορίζουσα ένδειξη στη θέση ώρας 10, προς τιμήν της 10ης επετείου του ιδρύματος. Οι λάτρεις των πολυτελών ρολογιών ανά τον κόσμο θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν τις προσφορές τους για το μοναδικό αυτό κομμάτι που τιμά το πιο γνωστό λογοτεχνικό έργο του Antoine de Saint-Exupéry, τον «Μικρό Πρίγκηπα», μεταξύ 8 και 17 Ιουλίου.

iwc10than 2

Το perpetual calendar που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον Kurt Klaus, περιλαμβάνει περισσότερα από 80 ξεχωριστά κομμάτια. Ο μηχανισμός του αναγνωρίζει αυτόματα τον διαφορετικό αριθμό ημερών του κάθε μήνα ενώ επίσης προσθέτει και μια επιπλέον ημέρα στον Φεβρουάριο τα δίσεκτα έτη. Ο έξυπνος μηχανισμός του δεν χρειάζεται χειροκίνητη ρύθμιση μέχρι και το 2100. Οι ενδείξεις ημερομηνίας, ημέρας, μήνα, φάσης της σελήνης και έτους είναι τέλεια συγχρονισμένες και μπορούν να ρυθμιστούν απλά γυρίζοντας την κορόνα. Ο μηχανισμός 89630 που έχει κατασκευάσει η IWC, συνδυάζει το θρυλικό αυτό complication με τη λειτουργία του χρονογράφου. Η ένδειξη της φάσης της σελήνης έχει συνδεθεί με το totaliser του χρονογράφου στη θέση ώρας 12.

Προσφορές για το ρολόι θα γίνονται από την online πλατφόρμα δημοπρασιών Sotheby’s Watches μεταξύ 8 και 17 Ιουλίου. Η ειδική έκδοση, θα συνοδεύεται από το βιβλίο “The Little Prince - Tactile Art Book, Claude Garrandes edition”, με ανάγλυφες εικόνες και κείμενα γραμμένα σε Αγγλικά, Γαλλικά και σε γραφή Braille. Το βιβλίο θα είναι υπογεγραμμένο από τον François d’Agay, πρόεδρο του ιδρύματος νέων Antoine de Saint-Exupéry και από τον Dr Claude Garrandes. 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

TAG Heuer x Oracle Red Bull Racing

Η TAG Heuer και η Oracle Red Bull Racing συνεχίζουν την κοινή τους περιπέτεια πατώντας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design