Ο σταρ Dev Patel απονέμει το 4ο Filmmaker Award

Κατά τη διάρκεια του privé δείπνου που διοργάνωσε η IWC στο πλαίσιο του 14ου Zurich Film Festival (ZFF), ο Βρετανός ηθοποιός Dev Patel απένειμε το 4ο Filmmaker Award

Η ταινία «Beast» του παραγωγού Simon Hesse ήταν αυτή που επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή. Το βραβείο, ύψους 100,000 ελβετικών φράγκων υποστηρίζει διακεκριμένες ελβετικές ταινίες που βρίσκονται στις φάσεις production ή post-production.

Ο Dev Patel αναδείχθηκε διεθνώς το 2008 με τη μοντέρνα Μπολιγουντιανή ιστορία «Slumdog Millionaire». Ο Βρετανός ηθοποιός κέρδισε αρκετά βραβεία πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού, όπως το British Independent Film Award και το National Board of Review Award, για την ερμηνεία του στον ρόλο του Jamal. Για την εμφάνισή του στη δραματική ταινία «Lion», κέρδισε το British Academy Film Award (BAFTA) β’ ανδρικού ρόλου μαζί με την υποψηφιότητά του για τα βραβεία Όσκαρ. Κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου που διοργάνωσε η IWC στο πλαίσιο του 14ου Zurich Film Festival (ZFF), ο χαρισματικός ηθοποιός απένειμε το 4ο Filmmaker Award. «Η απονομή αυτού του βραβείου αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Το Filmmaker Award βοηθά τα αξιόλογα έργα να καταφέρουν να φτάσουν στη μεγάλη οθόνη, συνεισφέροντας έτσι στον πλουραλισμό των Ελβετικών φιλμ», ανέφερε γεμάτος ενθουσιασμό ο Patel.

ΤΟ 4ο FILMMAKER AWARD ΑΠΟΝΕΜΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ «ΒΕΑST»

Συνολικά 37 έργα, ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα αριθμός, έθεσαν υποψηφιότητα για το 4ο Filmmaker Award. Η κριτική επιτροπή επέλεξε το «Beast». Πρόκειται για μια αισθηματική ταινία που αφηγείται την ιστορία του έφηβου Gabriel, ο οποίος με αφοσίωση και ανιδιοτέλεια αναθρέφει μόνος του τον 2χρονο γιο του. Μια καλοκαιρινή νύχτα, ο Gabriel, ο φίλος του Joel και η κοπέλα του Joel, η Cory, εισβάλουν στον ζωολογικό κήπο και απελευθερώνουν μια ομάδα άγριων ζώων θεωρώντας ότι έτσι τους χαρίζουν την ελευθερία τους. Η πράξη αυτή φέρνει τα πάνω κάτω στις ζωές των τριών νεαρών. Η ταινία βρίσκεται σε φάση post-production και αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2019. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ελβετός Lorenz Merz ο οποίος έχει λάβει πολλά διεθνή βραβεία, όπως το Pardino d’argento για την προηγούμενη ταινία του. Μαζί με το Filmmaker Award, ο παραγωγός της ταινίας Simon Hesse παρέλαβε και ένα ρολόι Portugieser Automatic.

«Σε μια μικρή χώρα σαν την Ελβετία, η κινηματογραφική βιομηχανία εξαρτάται από τη στοχευμένη υποστήριξη. Είμαι πραγματικά χαρούμενη που μέσω του Filmmaker Award έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε στην ολοκλήρωση της καταπληκτικής αυτής ταινίας», ανέφερε η Franziska Gsell, CMO IWC Schaffhausen

ΤΟ FILMMAKER AWARD ΓΕΦΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Το Filmmaker Award που συνοδεύεται από ένα χρηματικό έπαθλο 100,000 ελβετικών φράγκων, καθιερώθηκε από τον Verein zur Filmförderung στο der Schweiz (Οργανισμός για τη Χρηματοδότηση Ταινιών στην Ελβετία). Στα μέλη του οργανισμού αυτού περιλαμβάνονται οι συνιδρυτές του ZFF, Nadja Schildknecht και Karl Spoerri, ο CEO της Ringier, Marc Walder και ο CEO της IWC, Christoph Grainger-Herr. Στόχος του βραβείου είναι να προσφέρει στοχευμένη υποστήριξη σε αξιόλογα έργα Ελβετών παραγωγών που βρίσκονται στη φάση production ή post-production.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του privé δείπνου της IWC, σε ένα όμορφο μέρος πάνω από τις ταράτσες της Ζυρίχης, στο Haute club/restaurant που βρίσκεται στο πολυώροφο κτήριο Hochhaus zur Schanze. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους της IWC ήταν εκπρόσωποι της εθνικής και διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας καθώς και προσωπικότητες από τον κόσμο των media, των τεχνών, των επιχειρήσεων και της πολιτικής, μεταξύ αυτών και οι πρεσβευτές της IWC Fabian Cancellara and Patrick Seabase. Φέτος ήταν η πέμπτη χρονιά που η IWC συνεργάστηκε με το ZFF.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design