Η εμπνεύση για τη νέα συλλογή της Omega

Μία μάρκα που είναι αφοσιωμένη στο γυναικείο κοινό της για περισσότερο από έναν αιώνα, δημιουργώντας πάντα προϊόντα που συνδυάζουν την εξαιρετική ομορφιά με την καινοτομία.

 

Πρόσφατα, η OMEGA γιόρτασε με περηφάνια αυτή την κληρονομιά και τη μοιράστηκε με το κοινό μέσα από μία παγκόσμια περιοδεία εκθέσεων και εκδηλώσεων με την ονομασία “Her Time”.  Όμως, εκτός από το να τιμά το παρελθόν της, η Μάρκα συνέχισε να σχεδιάζει νέα ρολόγια για τις γυναίκες του σήμερα.

DeVilTr 2

Η συλλογή De Ville Trésor ακολουθεί την παράδοση της OMEGA στη δημιουργία μοναδικού γυναικείου στυλ, έχοντας όμως κατά νου τη νέα γενιά των γυναικών που φοράνε ρολόγια. Πιο συγκεκριμένα, αυτή είναι μία συλλογή που αποπνέει αυτοπεποίθηση. 

Η όμορφη, λεπτή κάσα και οι δείκτες δίνουν μια κλασσική πινελιά, ενώ κάποια στοιχεία που έχουν επαναπροσδιοριστεί, όπως οι λεπτεπίλεπτοι λατινικοί αριθμοί, η καμπυλωτή τοποθέτηση των διαμαντιών και τα λουριά δημιουργούν μία μοντέρνα αισθητική. 

DeVilTr 4

Όπως πίστευε ανέκαθεν η OMEGA, η πραγματική ομορφιά μίας γυναίκας αντανακλάται στον χαρακτήρα, τη δύναμή, την ευφυΐα και το στυλ της. Είναι μία προσωπική αισθητική που την κάνει μοναδική και αποτελεί έναν θησαυρό για τον οποίο πρέπει να γιορτάζει. 

Με βάση αυτό το πνεύμα, η OMEGA παρουσιάζει με περηφάνια τη συλλογή Trésor.  Ακριβώς όπως οι γυναίκες που ενέπνευσαν τη δημιουργία αυτών των ρολογιών, το κάθε μοντέλο λάμπει με τη δική του προσωπικότητα, ξεχωρίζοντας χάρη στην ποικιλία των υλικών και των χρωμάτων. 

Η Κληρονομιά ενός ονόματος
Η χρήση της ονομασίας “Trésor” πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από την OMEGA το 1949. Εκείνη την εποχή, αναφερόταν στον θησαυρό που βρισκόταν μέσα στο ρολόι – τον θρυλικό μηχανισμό calibre 30 mm. Αυτός ο μηχανισμός έγινε συνώνυμο της ακρίβειας και του απλού, λογικού σχεδιασμού. Έδωσε επίσης τη δυνατότητα στην OMEGA να δώσει στο αυθεντικό μοντέλο Trésor μία όμορφη, λεπτή, χρυσή κάσα.

Μεταφερόμαστε χρονικά στο 2014, όταν το De Ville Trésor επέστρεψε. Ο νέος μηχανισμός Co-Axial ήταν για άλλη μια φορά εξαιρετικά προηγμένος για την εποχή του και η λεπτή κάσα των ρολογιών, με πάχος μόνο 10,6 mm, έδωσε στα ρολόγια την παραδοσιακή κομψότητα των πρωτότυπων μοντέλων.

DeVilTr 5

Έχοντας πλέον δημιουργήσει μία γέφυρα ανάμεσα στα παλιά και τα νέα μοντέλα, η OMEGA αποφασίζει να διατηρήσει με πάθος το όνομα Trésor και να του δώσει νέα πνοή και νόημα για ακόμη μία φορά.

Η πιο εξελιγμένη συλλογή περιλαμβάνει τον «θησαυρό» ενός μηχανισμού μπαταρίας υψηλής ακριβείας, που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μίας ακόμα πιο λεπτής κάσας, σε πάχος μόλις 9,75 mm για τα μοντέλα των 39 mm και μόλις  8,85 mm για τα μοντέλα των 36 mm. Το σπουδαιότερο είναι ότι η συλλογή διαθέτει το πνεύμα της γυναικείας ωρολογοποιίας της OMEGA, τιμώντας την αξιοσημείωτη ιστορία της και δημιουργώντας παράλληλα τα υψηλότερης ποιότητας και πιο γοητευτικά ρολόγια για τις γυναίκες του σήμερα.

Τα Νέα Ρολόγια

Η νέα συλλογή Trésor προσφέρει έναν κλασικό σχεδιασμό σε συνδυασμό με μία πραγματικά μοντέρνα αισθητική. Το κάθε μοντέλο ξεχωρίζει για τη λεπτή του κάσα, η οποία διατίθεται στα μεγέθη των 39 mm και των 36 mm. 
Όλα τα μοντέλα διαθέτουν και στις δύο πλευρές της κάσας μια σειρά διαμαντιών σε καμπυλωτό σχήμα, καθώς και ένα διαμάντι τοποθετημένο μέσα στην κορώνα του ρολογιού. Μία επιπλέον λεπτομέρεια που πρόσθεσε η OMEGA στην κορώνα είναι ένα λουλούδι που σχηματίζεται από πέντε λογότυπα της Μάρκας, μέσα σε κόκκινο κεραμικό υλικό. Τα ρολόγια ξεχωρίζουν επίσης για τους απλούς ή ανάγλυφους λατινικούς αριθμούς που περιβάλλουν με κομψότητα το καντράν.

DeVilTr 6

Σε κάθε μοντέλο Trésor, η OMEGA έχει συμπεριλάβει ένα ειδικό πίσω μέρος κάσας, σε μορφή καθρέφτη, που περιλαμβάνει το σχέδιο “Her Time”. Παρέχοντας ένα χρήσιμο αξεσουάρ στο χέρι σας, η προσθήκη αυτή σχετίζεται κυρίως με την ιδέα της αντανάκλασης, υπενθυμίζοντας στις γυναίκες ποιες είναι, καθώς και το φυσικό χάρισμα που διαθέτουν. Στο εσωτερικό του ρολογιού βρίσκεται ο μηχανισμός της OMEGA Calibre 4061.
Σε αυτήν τη συλλογή, είναι διαθέσιμα συνολικά 9 διαφορετικά μοντέλα. Περιλαμβάνονται κάσες από ανοξείδωτο ατσάλι ή από χρυσό Sedna™ των 18Κ, και διαθέτουν υφασμάτινα ή δερμάτινα λουριά. Επίσης, τα καντράν διατίθενται σε μία ποικιλία χρωμάτων: μαύρο, γκρι-μπεζ, λευκό, μπλε, ασημί ή φίλντισι.

Η Επιλογή της Kaia

Χωρίς αμφιβολία, η Kaia Gerber είναι ένα από τα ταχύτερα ανερχόμενα ονόματα στη μόδα. Ως κόρη της Cindy Crawford, ο κόσμος του μόδας της είναι οικείος, ενώ παράλληλα έχει ήδη δείξει ένα μοναδικό ταλέντο και μια προσωπικότητα, εξασφαλίζοντας πολλά συμβόλαια και εμφανίσεις στις πασαρέλες κορυφαίων σχεδιαστών μόδας.

Ακριβώς όπως και η μητέρα της, η Kaia έχει συνδέσει το όνομά της με την OMEGA. Η Μάρκα την καλωσόρισε επίσημα στην εκδήλωση “Her Time” που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι τον Σεπτέμβριο του 2017. Ήταν η καταλληλότερη επιλογή για να γίνει το πρόσωπο της νέας γυναικείας συλλογής De Ville Trésor.

“Αγαπώ την OMEGA, επειδή μεγάλωσα μαζί της και νοιώθω πως ήταν πάντα γύρω μου όλοι, εκεί. Είμαστε οικογένεια από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.”

DeVilTr 1

Για τη «γνωριμία» του νεαρού μοντέλου με το ρολόι, η OMEGA ταξίδεψε μέχρι την παραλία του Malibu, στην Καλιφόρνια, για μία αποκλειστική φωτογράφιση με τον Peter Lindbergh. Ο θρυλικός φωτογράφος έχει δουλέψει πολλές φορές με την Cindy Crawford και για άλλη μία φορά αποδείχθηκε ότι ήταν η τέλεια επιλογή.

Εκτός από τη φωτογράφιση της Kaia, σε μία καταπληκτική σειρά ασπρόμαυρων φωτογραφιών, ο Lindbergh φωτογράφισε επίσης σε ένα αποκλειστικό οικογενειακό πορτρέτο την Cindy Crawford και τον συζυγό της, Rande Gerber, μαζί με τα δύο παιδιά τους, την Kaia και τον Presley. Αυτή η φωτογραφία παρουσιάστηκε στην εκδήλωση “Her Time” στο Παρίσι, παρουσιάζοντας με έναν πανέμορφο τρόπο τη σημασία της οικογένειας, καθώς και την αγάπη για την OMEGA από γενιά σε γενιά. "Πραγματικά με ελκύει το κλασικό στυλ και για μένα το Trésor έχει αυτή τη vintage εμφάνιση, αλλά με μια χαλαρή, πολύ μοντέρνα πινελιά. Είναι ένα πανέμορφο ρολόι και λατρεύω να το φοράω."

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design