Η αγωνιστική ομάδα της IWC στο Goodwood και ειδική Έκδοση του INGENIEUR

Η ΙWC Schaffhausen παρουσίασε επίσημα την IWC Racing Team στο 76ο Goodwood Members’ Meeting.

Έτσι, γίνεται το πρώτο brand ωρολογοποιίας, που συμμετέχει σε αγώνες κλασικών αυτοκινήτων με δική της ομάδα και αυτοκίνητο. Ο οδηγός της Mercedes-Benz SL 300 “Gullwing”, David Coulthard κατέκτησε την 9η θέση στο Salvadori Cup. Επίσης, η IWC παρουσίασε το νέο μέλος της οικογένειας Ingenieur, το Ingenieur Chronograph Sport Edition “76th Members’ Meeting at Goodwood”, με κάσα από τιτάνιο για προστασία από μαγνητικά πεδία, η σχεδίαση της οποίας θυμίζει δισκόφρενο και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 176 αριθμημένων τεμαχίων.

Η ΙWC ασχολείται με τους αγώνες οδήγησης εδώ και πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, είναι συνεργάτης της Mercedes-AMG, ενώ επίσης υποστηρίζει ιστορικούς αγώνες όπως το Goodwood Members’ Meeting.

«Με την ίδρυση της IWC Racing Team, προσθέτουμε μια πολύ όμορφη διάσταση στο σύμπαν που φτιάχνουμε γύρω από τα υψηλής ποιότητας ρολόγια μας. Με την κίνηση αυτή τονίζουμε για μια ακόμη φορά τον πρωτοποριακό μας ρόλο στη βιομηχανία πολυτελών ρολογιών», δήλωσε ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

Η IWC Racing Team θα λάβει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες κλασικών αυτοκινήτων με τη Mercedes-Benz 300 SL “Gullwing”. Το σπορ αυτό αμάξι με πόρτες που θυμίζουν γλάρο, κατασκευάζονταν από τη Daimler-Benz μεταξύ του 1954 και του 1957 και αποτελούσε την έκδοση δρόμου του αγωνιστικού μοντέλου 300 SL. Την ίδια εποχή, οι ωρολογοποιοί της IWC κατασκεύασαν το πρώτο Ingenieur. Το αυτοκίνητο θα οδηγούν εναλλάξ οι David Coulthard, Lewis Hamilton, Valtteri Bottas, Jochen Mass, Maro Engel, και Carmen Jordá. Η ΙWC Racing Team έκανε την πρώτη της εμφάνιση στο Salvadori Cup του Goodwood, στο οποίο συμμετέχουν αγωνιστικά αυτοκίνητα της περιόδου 1955-1960. Ο David Coulthard έλαβε την 9η θέση στον αγώνα.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΓΩΝΩΝ
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αγώνες πολύ υψηλής ποιότητας. Ένα από τα highlights στην αγωνιστική πίστα των 3,8 χλμ. του Goodwood ήταν το Caracciola Sportwagenrennen για σπορ αμάξια που αγωνίζονταν την περίοδο 1925-1935, το οποίο παρουσίασε η IWC.

O νικητής έλαβε ένα ρολόι Ingenieur Chronograph Edition “Rudolf Caracciola”. Οι καλεσμένοι είχαν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν off-road διαδρομές με vintage Land Rovers και να βρεθούν κοντά στη δράση συμμετέχοντας σε exclusive tours γύρω από την περίφραξη των αγώνων.

ΝΕΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ INGENIEUR
Η IWC επίσης παρουσίασε το Ingenieur Chronograph Sport Edition “76th Members’ Meeting at Goodwood”. Το κομψό αυτό σπορ ρολόι σε κλασική column-wheel σχεδίαση τροφοδοτείται από τον μηχανισμό 69380 της IWC, και διαθέτει σύστημα κουρδίσματος pawl και απόθεμα ενέργειας 46 ωρών. Η κάσα διαμέτρου 44 χιλιοστών είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο και διαθέτει προστασία για την κορόνα. Το επάργυρο καντράν, τα μαύρα υπό-καντράν, οι μαύροι δείκτες με τη φωσφορίζουσα επίστρωση και οι μπλε δείκτες του χρονογράφου δημιουργούν μια σχεδίαση υψηλών αντιθέσεων. Το σπορ και πολύ κομψό αυτό μοντέλο συνοδεύεται από μαύρο λουράκι από δέρμα μόσχου και κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 176 αριθμημένων τεμαχίων. Ένας εσωτερικός κλωβός από μαλακό σίδηρο προστατεύει το μηχανισμό από τα μαγνητικά πεδία. Το κάτω μέρος του κλωβού είναι εμπνευσμένο από το σχήμα του δισκόφρενου και έχει χαραγμένο τον αριθμό 76 προς τιμήν του φετινού 76ου Goodwood Members’ Meeting.

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ MEMBERS’ MEETINGS
Τα πρώτα Members’ Meetings διοργανώθηκαν στο Goodwood την περίοδο 1949 - 1966. Το Goodwood Road Racing Club διοργάνωσε εκ νέου το Members’ Meeting το 2014 με πρόθεση να αναβιώσει την οικειότητα και την αίσθηση της συντροφικότητας που χαρακτήριζαν τα original Members’ Meetings, Το event διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Μάρτιο και σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν των ιστορικών αγώνων αυτοκινήτων. Η IWC Schaffhausen αποτελεί τον “Official Timing Partner” στα Goodwood Members’ Meeting από το 2015.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design