Το νέο Speedmaster Mark II "Rio 2016"

omega2

To Speedmaster Mark II "Rio 2016" είναι φόρος τιμής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και γιορτάζει τον ενθουσιασμό και το φίλαθλο πνεύμα των Αγώνων που θα συγκεντρώσουν περισσότερα από 200 έθνη.

 Η αντίστροφη μέτρηση για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 στο Ρίο έχει φτάσει σε ένα σημαντικό σημείο της – σε ακριβώς δύο χρόνια, τα μάτια όλου του πλανήτη θα είναι στραμμένα στο σημαντικότερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, το οποίο θα λάβει χώρα στην Λατινική Αμερική για πρώτη φορά.

To Speedmaster Mark II "Rio 2016" είναι ένας φόρος τιμής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και γιορτάζει τέλεια τον ενθουσιασμό και το πνεύμα αυτού του ανταγωνισμού των Αγώνων που θα συγκεντρώσουν περισσότερα από 200 έθνη. Το μοναδικό καντράν αυτού του χρονογράφου ξυπνά τα συναισθήματα της δόξας και του θριάμβου που θα βιώσουν οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου όταν θα παίρνουν τις θέσεις τους στο βάθρο για τα μετάλλια.

Το ρολόι είναι εμπνευσμένο από το μοντέλο του 1969 του αυθεντικού OMEGA Speedmaster Mark II, διατίθεται σε γυαλισμένη και ματ κάσα από ανοξείδωτο ατσάλι σε οβάλ σχήμα και έχει γυαλιστερή κορώνα και πουσουάρ. Κάτω από το επίπεδο, αντιχαρακτικό κρύσταλλο σαπφείρου βρίσκεται ένα μαύρο ματ καντράν το οποίο διαθέτει μετρητή 30 λεπτών στη θέση της ώρας 3, μετρητή 12 ωρών στη θέση της ώρας 6 και ένα μικρό υποκαντράν για τα μικρά δευτερόλεπτα στη θέση της ώρας 9.

Τα υποκαντράν είναι διακοσμημένα με έναν μπρονζέ δακτύλιο, έναν δακτύλιο από κίτρινο χρυσό των 18K και έναν ασημένιο δακτύλιο των 925, αντίστοιχα – ένα σχέδιο που θυμίζει τα μετάλλια με τα οποία βραβεύονται οι Ολυμπιακοί πρωταθλητές.

 

Η διαφανής ταχυμετρική κλίμακα επάνω στον κρύσταλλο σαπφείρου φωτίζεται από κάτω από έναν δακτύλιο αλουμινίου, που είναι επικαλλυμένος με Super-LumiNova, όπως και οι λευκοί και μαύροι δείκτες των ωρών και των λεπτών επάνω στο καντράν. Έτσι καθίσταται εύκολη η ανάγνωση της ώρας σε κάθε είδους συνθήκες φωτισμού. Το Speedmaster Mark II είναι το πρώτο ρολόι στη συλλογή της OMEGA στο οποίο μπορεί να δει εκείνος που το φοράει, την ταχυμετρική κλίμακα στο σκοτάδι.

Στο βιδωτό καπάκι της κάσας είναι χαραγμένο το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Rio 2016, οι ενδείξεις "Si14", "Column Wheel" και ο αριθμός της συλλεκτικής κυκλοφορίας του ρολογιού – αφού πρόκειται να κατασκευαστούν μόνο 2.016 κομμάτια από αυτό.

Το μπρασελέ από γυαλισμένο και ματ ανοξείδωτο ατσάλι ολοκληρώνεται με το αποκλειστικού design της OMEGA σύστημα screw-and-pin και την αναδιπλούμενη μπούκλα ασφαλείας με το σύστημα "rack-and-pusher". Το μήκος του μπρασελέ μπορεί να ρυθμιστεί απελευθερώνοντας την εξωτερική μπούκλα και σύροντας την εσωτερική μπούκλα.

omega3

Το ρολόι Speedmaster Mark II "Rio 2016" λειτουργεί με το μηχανισμό OMEGA 3330 εξοπλισμένο με ελατήριο ταλάντωσης από οξείδιο του πυριτίου Si14 και Co-Axial σύστημα διαφυγής με τρία επίπεδα. Η αξιοπιστία η οποία παρέχεται με τον συνδυασμό αυτών των αποκλειστικών εξαρτημάτων είναι τέτοια, ώστε το ρολόι προσφέρεται με εγγύηση τεσσάρων χρόνων.

Το Speedmaster Mark II "Rio 2016" είναι αδιάβροχο σε βάθος 10 bar (100 μέτρα / 330 πόδια) και διατίθεται μέσα σε συλλεκτική κασετίνα με πιστοποιητικό αυθεντικότητας.

Η OMEGA και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η OMEGA θα έχει το ρόλο του Επίσημου Χρονομέτρη για 27 Ολυμπιακούς Αγώνες, όταν αυτό το σημαντικό αθλητικό θέαμα θα βρεθεί για πρώτη φορά στη Νότια Αμερική. Η εταιρία περιμένει με ανυπομονησία να προσφέρει τις υπηρεσίες της στη χρονομέτρηση και στην επεξεργασία των δεδομένων στον κάθε έναν αθλητή που θα συμμετέχει στους Αγώνες και με υπερηφάνεια θα μετρήσει, καταγράψει και παρουσιάσει τα νικητήρια αποτελέσματα που θα γράψουν ιστορία στην Ολυμπιάδα του Ρίο το 2016.

 www.swatchgroup.com

www.omegawatches.com

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design