Quantcast

OMEGA “Time for the Planet” στην Ινδονησία

omega2

Η OMEGA συμμετέχει στo πρόγραμμα "Time for the Planet", μια πρωτοβουλία που περιλαμβάνει δύο έργα προστασίας του περιβάλλοντος για το νησί Tanakeke και το Bahoi στην Ινδονησία.

Σε συνεργασία με τον Yann Arthus-Bertrand και το Ίδρυμα GoodPlanet, η OMEGA λαμβάνει μέτρα για την προστασία των ωκεανών μας και των υποβρυχίων οικοσυστημάτων καθώς και για τη βοήθεια προς τους ανθρώπους που βασίζονται κυρίως σ' αυτά, χρηματοδοτώντας δύο τριετή σχέδια που θα εστιάζονται στην εκπαίδευση των τοπικών κοινωνιών, τη διαχείριση της φυσικής κληρονομιάς των περιοχών και τη δημιουργία προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών.

Το 2012, η OMEGA ήταν παραγωγός σε ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Planet Ocean". Το διάρκειας 90 λεπτών φιλμ σε σκηνοθεσία του Yann Arthus-Bertrand και του Michael Pitiot, αφού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο Rio+20 Earth Summit, προβλήθηκε στο κοινό σε αποκλειστικά events που διοργάνωσε η OMEGA σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και μία ειδική προβολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Εκτός από αυτές τις προβολές, η OMEGA έστησε και δημόσιες εκθέσεις με θέμα το "Planet Ocean" σε τέσσερις μεγάλες πόλεις, προκειμένου να μοιραστεί με ένα ευρύτερο κοινό την ομορφιά των ωκεανών μας, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και το τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να βοηθήσουμε να διασωθούν.

Τώρα η OMEGA έχει αρχίσει το επόμενο βήμα στην προσπάθειά της για τη διατήρηση του περιβάλλοντος, αναλαμβάνοντας δράση.

Founded by Yann Arthus-Bertrand, GoodPlanet Foundation is committed to highlighting the importance of environmental conservation, promoting the idea of shared responsibility and to educate people on what we can all do to help save our planet.

«Όταν η OMEGA με ρώτησε πώς θα μπορούσε να συμμετάσχει [στο πρόγραμμα για την Ινδονησία], το GoodPlanet κι εγώ ήμασταν περιχαρείς γιατί αυτό σήμαινε ότι το έργο μας θα προχωρήσει και ότι θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε στην πράξη αυτό που είχαμε σχεδιάσει να κάνουμε», λέει ο Yann Arthus-Bertrand για τη συμμετοχή τής OMEGA στο πρόγραμμα "Time for the Planet".

Ο Πρόεδρος της OMEGA Stephen Urquhart περιέγραψε τη σημασία του έργου, λέγοντας: "Νοιώθουμε υπερηφάνεια που είμαστε ένα μέρος από αυτά τα αξιόλογα έργα και που έχουμε υποστηρίξει μια ταινία που δείχνει πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι για να συμβάλουμε για την υγεία των ωκεανών, την πηγή όλης της ζωής στη Γη."

omega3

Environmentalist, photographer, director and GoodPlanet Foundation founder Yann Arthus-Bertrand has been passionate about the environment since he was a child. In addition to Planet Ocean, he has directed a number of films that have concentrated on environmental issues and solutions, including the documentary Home.

Νησί Tanakeke
Το σχέδιο για το νησί Tanakeke της Ινδονησίας βασίζεται στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης και τη διδασκαλία του τοπικού πληθυσμού, συμπεριλαμβανομένης της νεότερης γενιάς, για το πώς να προστατεύουν τους φυσικούς πόρους του νησιού. Μετά την έξαρση της υδατοκαλλιέργειας στη δεκαετία του 1990, το νησί Tanakeke έχασε το 70% της μαγκρόβιας βλάστησης, μειώνοντας σημαντικά την τοπική βιοποικιλότητα. Χρησιμοποιώντας μια συμμετοχική κοινοτική προσέγγιση, η OMEGA και το GoodPlanet έχουν στόχο να βοηθήσουν στην αναγέννηση του οικοσυστήματος και να καθοδηγήσουν την κοινότητα προς την αυτόνομη βιώσιμη διαχείριση του νησιού τους και των ακτών τους.

Bahoi
Με επίκεντρο το σεβασμό της βιοποικιλότητας, το τριετές σχέδιο στο Bahoi της Ινδονησίας, ενθαρρύνει την προστασία των οικοσυστημάτων του παραθαλάσσιου χωριού με τη δημιουργία ενός δικτύου Θαλάσσιων Προστατευόμενων Περιοχών η διαχείριση του οποίου, με την πάροδο του χρόνου, θα γίνεται από τις ίδιες τις κοινότητες. Ο στόχος αυτού του έργου στην περιοχή της Βόρειας Sulawesi είναι η ανάπτυξη του οικολογικού τουρισμού και η αύξηση της ευαισθητοποίησης μεταξύ των μελών της κοινότητας σχετικά με τη σημασία των φυσικών τους πόρων και του πώς να ζουν με βιώσιμο τρόπο.

Η OMEGA και το Ίδρυμα GoodPlanet
Το 2011, η OMEGA ξεκίνησε μία συνεργασία με το Ίδρυμα GoodPlanet και τον ιδρυτή του, Yann Arthus-Bertrand. Μαζί, η περιβαλλοντική οργάνωση και η OMEGA βοηθούν στην ευαισθητοποίηση για περιβαλλοντικά θέματα, για την αειφόρο ανάπτυξη και για την προώθηση της ιδέας ότι η υγεία του πλανήτη μας είναι κοινή ευθύνη όλων μας στη Γη.

omega1

An image from Planet Ocean: icebergs and Adélie penguins in Antarctica.

Το OMEGA Seamaster Planet Ocean 600M GoodPlanet GMT
Το πρόγραμμα "Time for the Planet" γίνεται με τη βοήθεια του OMEGA Seamaster Planet Ocean 600M GoodPlanet GMT. Η εταιρία έχει προσφέρει ένα μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις αυτού του ρολογιού στη χρηματοδότηση των έργων στην Ινδονησία. Πρόκειται για ένα ρολόι χειρός με δυναμικό, μπλε λακαρισμένο καντράν και κλίμακα GMT στη στεφάνη, σε έντονο πορτοκαλί χρώμα όπως και ο κεντρικός δείκτης GMT που δίνει έτσι τη δυνατότητα της παρακολούθησης δύο διαφορετικών χρονικών ζωνών, ιδανικό για όσους ταξιδεύουν συχνά και απολαμβάνουν την ομορφιά των ωκεανών, των λιμνών και των ποταμών από πρώτο χέρι. Το ρολόι λειτουργεί με τον μηχανισμό της OMEGA Co-Axial calibre 8605.

info
www.omegawatches.com/planet-ocean  

Video 
www.youtube.com/omega.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

TAG Heuer MONACO 50η επέτειος

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο πριγκιπάτο αυτό το Σαββατοκύριακο, για το θρυλικό grand prix...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

S/Y ONDECK Jeanneau Sun Odyssey 440

Πίσω από κάθε σκάφος υπάρχουν άνθρωποι. Κάθε φορά που ένα...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η IWC υποστηρίζει τους COUSTEAU Divers

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η IWC Schaffhausen ανακοίνωσε την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Η νέα Bentley Flying Spur

Η Bentley Motors έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το...

Design