Quantcast

H IWC κυκλοφορεί την πρώτη κάσα ρολογιού από CERATANIUM®

 

Για να γιορτάσει την 50η επέτειο της κυκλοφορίας των καταδυτικών ρολογιών Aquatimer, η IWC Schaffhausen κυκλοφόρησε μια ειδική έκδοση, της πρώτης με κάσα από το υλικό Ceratanium®.

Το υλικό αυτό είναι ελαφρύ και άθραυστο όπως το τιτάνιο ενώ είναι σκληρό και ανθεκτικό στις γρατζουνιές όπως το κεραμικό. Πρόκειται για μια ριζοσπαστική επιλογή την οποία χαρακτηρίζει η πολύ καλή ανοχή από το ανθρώπινο δέρμα καθώς και το εντυπωσιακό μαύρο ματ χρώμα. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ρολογιού περιλαμβάνουν ψηφιακό perpetual calendar και λειτουργία χρονογράφου.

Όταν οι καταδύσεις με φιάλες οξυγόνου άρχισαν να γίνονται δημοφιλείς, η IWC κυκλοφόρησε το πρώτο ρολόι Aquatimer, το 1967. Το καταδυτικό αυτό ρολόι με αντοχή έως και 200 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, διέθετε ένα εσωτερικό περιστρεφόμενο bezel για τη ρύθμιση του χρόνου κατάδυσης. Η έκδοση αυτή δημιούργησε μια παράδοση καταδυτικών ρολογιών από το Schaffhausen, τα οποία αποτελούν αξιόπιστους συνοδούς τόσο στις υποθαλάσσιες όσο και στις επίγειες εξερευνήσεις μέχρι και σήμερα. Η IWC γιορτάζει σήμερα την 50η επέτειο από την κυκλοφορία της οικογένειας ρολογιών Aquatimer, δημιουργώντας την πρώτη κάσα από Ceratanium®. «Δεδομένου του πρωτοποριακού μας ρόλου στη χρήση του τιτάνιου και των κεραμικών, αναδεικνύουμε σήμερα για άλλη μια φορά τη δεξιοτεχνία μας στη χρήση των υλικών, δημιουργώντας το Ceratanium®», αναφέρει ο Christoph Grainger-Herr, CEO της IWC Schaffhausen.

CERATANIUM 2

Το Aquatimer Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition “50 Years Aquatimer” κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 50 τεμαχίων. Το πιο εντυπωσιακό του χαρακτηριστικό είναι η κάσα από Ceratanium®. Οι ειδικοί επί των υλικών της IWC εργάζονταν περισσότερο από 5 χρόνια για τη δημιουργία του ιδιαίτερου αυτού σύνθετου υλικού βασισμένου σε κράματα τιτανίου. Η ειδική κατασκευαστική διαδικασία προσδίδει στο μέταλλο μια μαύρη επιφάνεια κεραμικού τύπου. Σαν αποτέλεσμα, το Ceratanium® είναι ελαφρύ και άθραυστο όπως το τιτάνιο, ενώ είναι εξίσου σκληρό και ανθεκτικό στις γρατζουνιές όπως το κεραμικό. Το υλικό αυτό είναι επίσης ιδιαίτερα ανεκτό από το ανθρώπινο δέρμα και διαθέτει υψηλή αντοχή στη διάβρωση. Το καντράν έχει μαύρο χρώμα, ενώ επίσης κάποια μέρη του μηχανισμού 89802 που έχει κατασκευάσει η IWC, όπως ο ρότορας του συστήματος αυτόματου κουρδίσματος, έχουν περαστεί με μαύρο χρώμα. CERATANIUM 3

 

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται το ψηφιακό perpetual calendar. Το ημερολόγιο αυτό εμφανίζει την ημερομηνία και το μήνα με μεγάλα νούμερα στο στιλ των ψηφιακών ρολογιών, ενώ αναγνωρίζει αυτόματα τις ημέρες του κάθε μήνα και τα δίσεκτα έτη. Ο χρονογράφος με λειτουργία flyback εμφανίζει τις μετρήσεις σε ένα totalizer τοποθετημένο στη θέση «12».

Όπως όλα τα ρολόγια Aquatimer, το μοντέλο αυτό, που είναι αδιάβροχο σε πίεση έως και 10 bar, περιλαμβάνει ένα εσωτερικό/εξωτερικό περιστρεφόμενο bezel για τη ρύθμιση του χρόνου κατάδυσης. Ο μηχανισμός SafeDive της IWC διασφαλίζει ότι η εσωτερική περιστρεφόμενη στεφάνη μπορεί να ρυθμιστεί μόνο όταν το εξωτερικό bezel περιστραφεί σε αριστερόστροφη κατεύθυνση. Έτσι, ακόμα και αν το εξωτερικό bezel μετακινηθεί από λάθος, η ώρα «μηδέν» - ο χρόνος κατά τον οποίο ο δύτης μπορεί να επιστρέψει στην επιφάνεια χωρίς να χρειάζεται αποσυμπίεση- δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Χάρη στο σύστημα quick-change, το μαύρο λαστιχένιο λουράκι μπορεί να αντικατασταθεί πολύ εύκολα. Η ειδική έκδοση του Aquatimer με την κάσα από Ceratanium® θα κυκλοφορήσει από τις IWC boutiques το Σεπτέμβριο του 2017 στην τιμή των 50.000 ελβετικών φράγκων.

Το Ceratanium® αποτελεί σήμα κατατεθέν της ελβετικής εταιρείας Richemont International AG και έχει κατοχυρωθεί νομικά σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

TAG Heuer MONACO 50η επέτειος

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο πριγκιπάτο αυτό το Σαββατοκύριακο, για το θρυλικό grand prix...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

S/Y ONDECK Jeanneau Sun Odyssey 440

Πίσω από κάθε σκάφος υπάρχουν άνθρωποι. Κάθε φορά που ένα...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η IWC υποστηρίζει τους COUSTEAU Divers

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η IWC Schaffhausen ανακοίνωσε την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Η νέα Bentley Flying Spur

Η Bentley Motors έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το...

Design