Η Jaguar Land Rover ξανά στην κορυφή της Βρετανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Jaguar Land Rover για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται στην κορυφή της Βρετανικής Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Υπεύθυνη για το 30% της εγχώριας παραγωγής αυτοκινήτων στη Μεγάλη Βρετανία για το 2016, έθεσε νέο ρεκόρ με 1.727.471 αυτοκίνητα παραγωγής. Τα τρία εργοστάσια παραγωγής στο Liverpool και στα Δυτικά Midlands είναι υπεύθυνα για την αύξηση της παραγωγής κατά 8% συγκριτικά με το 2015. Από τα 10 πρώτα σε πωλήσεις αυτοκίνητα της Μεγάλης Βρετανίας παγκοσμίως, τα 5 ανήκουν στη Jaguar Land Rover. Τα τελευταία νούμερα δείχνουν την τρομερή εξέλιξη της Jaguar Land Rover που από το 2009 έχει αυξήσει την παραγωγή της κατά 240%, μόνο από τις εγκαταστάσεις της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Andy Goss, Global Sales Director της Jaguar Land Rover, είπε: "Η Jaguar Land Rover αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως η επένδυση σε νέα μοντέλα, δεξιότητες και προηγμένη τεχνολογία είναι σημαντική για να ανθίζει η αυτοκινητοβιομηχανία στη Μεγάλη Βρετανία - ακόμα και σε αυτές τις ασταθείς εποχές. Είναι τεράστιο επίτευγμα να είμαστε για μια ακόμη φορά η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στη Μεγάλη Βρετανία. Είμαστε περήφανοι για αυτό και στόχος μας είναι να παραμείνουμε η ραχοκοκκαλιά της Βρετανικής οικονομίας".

Η χρονιά ρεκόρ ήταν μέρος ενός σκληρού επενδυτικού πλάνου, με 15 νέα και ανανεωμένα μοντέλα στην αγορά ταυτόχρονα. Η Jaguar F-PACE, το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της μάρκας, αύξησε την παραγωγή κατά 67%, ενώ το Range Rover Evoque, κατέκτησε ξανά την πρώτη θέση σε πωλήσεις στην Land Rover με τον ερχομό του Convertible.

Από το 2010 η Jaguar Land Rover έχει επενδύσει πάνω από 4€ δις σε τέσσερις Βρετανικές εγκαταστάσεις παραγωγής, οι οποίες μαζί παράγουν 10 μοντέλα και τον προηγμένο Ingemium κινητήρα πετρελαίου. Για να υποστηριχθεί αυτή η σημαντική επέκταση, το ανθρώπινο δυναμικό έχει αυξηθεί από 7.700 το 2010, σε πάνω από 19.000 σήμερα, αποδεικνύοντας την δέσμευση της εταιρείας για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με πάνω από 3€ δις να προορίζονται για νέα προϊόντα αυτό το έτος, η Jaguar Land Rover δεν σκοπεύει να κόψει ταχύτητα, αλλά να συνεχίσει δυναμικά δημιουργώντας νέα συναρπαστικά αυτοκίνητα για να ευχαριστήσει του πελάτες της σε όλο τον κόσμο.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design