Νέος χρονογράφος στη συλλογή Portofino της IWC Schaffhausen

iwchw1

Ευρέως γνωστή για τη διακριτική απλότητά της, η οικογένεια ρολογιών Portofino καλωσορίζει ένα νέο και τεχνικά εκλεπτυσμένο μοντέλο στη συλλογή της.

Μια μικρή προεξοχή πάνω στην κορόνα, αποτελεί τη μοναδική ένδειξη ενός επιπρόσθετου μηχανισμού που υπόσχεται ακόμα μεγαλύτερη ευκολία ως προς τη χρήση του. Με τη δυνατότητα επιλογής χρώματος, είτε σε λευκό χρυσό είτε σε κόκκινο χρυσό, η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια είναι μια στιλιστική άποψη διακριτικής πολυτέλειας.

Με αυτό το νέο μοντέλο, η IWC Schaffhausen προσθέτει το δεύτερο χρονογράφο, που κατασκευάζεται στην IWC Schaffhausen, στην περίφημη οικογένεια ρολογιών Portofino. Για να διατηρήσει τις παραδόσεις της οικογένειας, το τελευταίο μοντέλο συνδυάζει το στυλ με τη διακριτική κομψότητα και περιλαμβάνει ακόμα ένα εκλεπτυσμένο τεχνικό χαρακτηριστικό. Διαθέτει ένα μόνο μπουτόν, που μετράει την ώρα έως και για 60 λεπτά, ενώ το πιο κλασικό και διαδεδομένο μοντέλο της οικογένειας με χρονογράφο, έχει δύο μπουτόν στη θέση “2” και “4”.

Το μπουτόν του χρονογράφου είναι ενσωματωμένο στην κορόνα και δεν είναι ορατό με την πρώτη ματιά. Πατώντας το επαναλαμβανόμενα, ο χρονογράφος ξεκινάει, σταματάει και επαναφέρεται. Όταν το κουμπί πατηθεί τρεις φορές, όλες οι ενδείξεις του χρονογράφου γυρίζουν στο μηδέν. Δεν είναι μόνο η ευκολία στη λειτουργικότητα, που προσφέρει στο  χρήστη του, που το κάνει μοναδικό αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αισθητικά όμορφο χαρακτηριστικό του ρολογιού. Ανεξάρτητα από την επιπρόσθετη αυτή λειτουργία, το Portofino Hand-Wound Monopusher παραμένει ένα απλό ρολόι που αποκαλύπτει τη λειτουργικότητά του, μόνο όταν το κοιτάξουμε από πιο κοντά.

Η οικογένεια ρολογιών Portofino αντιπροσωπεύει τον διακριτικό σχεδιασμό και την κλασική γραμμή από τότε που ο καθένας μπορεί να θυμηθεί. «Πρόκειται για μια τρομερή ισορροπία μεταξύ λειτουργικότητας, σχεδιασμού και ευκολίας στη χρήση», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. «Σχεδιάζοντας με βάση την παραδοσιακή δεξιοτεχνία και τη μοντέρνα μηχανική, δημιουργήσαμε ακόμα ένα ρολόι υψηλής ωρολογοποιίας για το οποίο είμαστε υπερήφανοι».

ΕΝΑΣ ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ
Ο νέος μηχανισμός στο Portofino Hand-Wound Monopusher αποτελεί μία αξιόλογη προσθήκη στους in-house μηχανισμούς του εύρους των Portofino. Ο μηχανισμός 59360 είναι ένα παρακλάδι της οικογένειας υψηλής απόδοσης με τον μηχανισμό 59000, που εμπεριέχει χρονογράφο μέσα στον μηχανισμό. Ο κάτοχος του ρολογιού μπορεί να προσβλέπει σε έναν μηχανισμό 192 ωρών, που θα λειτουργήσει με ακρίβεια για οκτώ ολόκληρες ημέρες πριν από την αυτόματη διακοπή. Η ενέργεια που απομένει εμφανίζεται στην ένδειξη αποθέματος ενέργειας στο καντράν, μεταξύ της θέσης “8” και “9”.

Το υπό-καντράν στη θέση "12" εμφανίζει τα λεπτά που καταγράφονται από τον χρονογράφο, ενώ τα δευτερόλεπτα μπορούν να διαβαστούν από τον κεντρικό δείκτη. Μαζί με το υπό-καντράν των μικρών δευτερολέπτων στη θέση "6" και την ένδειξη ημερομηνίας στη θέση "3", έχει σαν αποτέλεσμα έναν καλά καθορισμένο σχεδιασμό καντράν.

Η πίσω όψη, επίσης, δεν είναι λιγότερο ελκυστική: το κρύσταλλο από ζαφείρι, στο πίσω μέρος της κάσας, αποκαλύπτει τον μηχανισμό της IWC, διακοσμημένο με Geneva stripes, μαζί με τον μηχανισμό του χρονογράφου. Το Portofino Hand-Wound Monopusher είναι διαθέσιμο είτε σε λευκό χρυσό με καντράν σε χρώμα σχιστόλιθου και γκρι Santoni δερμάτινο λουράκι αλιγάτορα ή σε κόκκινο χρυσό 18 καρατίων, με ελκυστικό επάργυρο καντράν και καφέ Santoni δερμάτινο λουράκι αλιγάτορα.

ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΕΛΕΣ ΡΟΛΟΙ
Για περισσότερο από το ένα τέταρτο του αιώνα, η οικογένεια Portofino αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της IWC Schaffhausen. Το 2011, ως μέρος της προσπάθειά της να ταυτιστεί με τον ιταλικό τρόπο ζωής, η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της με τον κατασκευαστή υποδημάτων Santoni. Η διάσημη οικογενειακή επιχείρηση αντιπροσωπεύει την πολυτελή κομψότητα και την ποιότητα, αξίες που μοιράζεται και η IWC Schaffhausen.

Ο Οίκος Santoni παράγει αποκλειστικά, χειροποίητα δερμάτινα λουράκια για την IWC. Μια ειδική διαδικασία κατά την κατασκευή παράγει μία υπέροχη πατίνα, που δίνει στο δέρμα χρωματικές διαβαθμίσεις. Η τεχνική κάνει το δέρμα να φαίνεται σα να έχει ήδη χρησιμοποιηθεί προσεκτικά για αρκετά χρόνια, παρά να είναι εντελώς καινούργιο. Ένα άλλο τυπικό χαρακτηριστικό είναι η επένδυση σε πορτοκαλί χρώμα, μέσα στο λουράκι. Η γοητεία και η αισθητική της ζωής των Νότιων Ευρωπαϊκών αναμειγνύονται με την τέλεια δεξιοτεχνία, που αποπνέουν τόσο το ρολόι όσο και το λουράκι.

Τα πιο Δημοφιλη > Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospace B70 Orbiter

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες πρωτιές που καθόρισαν την μάρκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design