Η IWC δημοπρατεί ένα μοναδικό ρολόι

iwcpilot1 Ένα σπάνιο ρολόι από τον Ελβετικό Οίκο Υψηλής Ωρολογοποιίας, την IWC Schaffhausen, βρέθηκε ανάμεσα στα εκλεκτά κομμάτια που πουλήθηκαν στην δημοπρασία Important Watches, που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby's στη Γενεύη.

Το Pilot's Watch Chronograph Έκδοση "The Last Flight" από πλατίνα πουλήθηκε στην τιμή των 40.000 ελβετικών φράγκων. Όλα τα έσοδα θα δοθούν στο Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation, που θα τα διαθέσει για την οικονομική στήριξη ενός νοσοκομείου παίδων στη Βραζιλία.

Το Pilot's Watch Chronograph Έκδοση "The Last Flight", σε πλατίνα, είναι ένα περιορισμένης κυκλοφορίας ρολόι που κατασκευάστηκε από την IWC Schaffhausen, προς τιμήν της τελευταίας πτήσης του Antoine de Saint-Exupéry, πριν από 70 χρόνια.

Το εκπληκτικό ρολόι με την καφέ κεραμική κάσα κατασκευασμένη από νιτρίδιο πυριτίου, το καφέ καντράν και το λουράκι από δέρμα μοσχαριού στο ίδιο χρώμα, συμπληρώνεται από εκλεπτυσμένα κουμπιά πλατίνας και μια πλατινένια κορόνα, ενώ επίσης από πλατίνα είναι φτιαγμένη και η πίσω πλευρά της κάσας του. Το εκλεπτυσμένο μεταξωτό φινίρισμα της κάσας συμπληρώνεται από ένα λεπτοδουλεμένο σχέδιο ήλιου στο καντράν.

Μέσω της δημοπρασίας του περίτεχνου αυτού ρολογιού, που κυκλοφόρησε μόνο σε 17 κομμάτια, η IWC Schaffhausen ενδυναμώνει τη μακροχρόνια δέσμευσή της με την κληρονομιά του Saint-Exupéry's και δωρίζει ολόκληρο το ποσό στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation.

iwcpilot2

Η πώληση, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας Important Watches, και διοργάνωσε ο οίκος Sotheby's στη Γενεύη στις 11 Νοεμβρίου του 2014, συγκέντρωσε 40.000 ελβετικά φράγκα, τα οποία θα διατεθούν στο νοσοκομείο παίδων Pequeno Príncipe στην Curitiba της Βραζιλίας.

«Η δημοπρασία αυτή είναι μέρος του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας μας και στηρίζει τις ανθρωπιστικές αξίες που προάσπιζε ο διάσημος Γάλλος πιλότος και συγγραφέας», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen.

«Στηρίζοντας το Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation, στηρίζουμε έναν οργανισμό που διαθέτει ένα τεράστιο διεθνές δίκτυο και προσφέρει πάρα πολλά στα παιδιά που έχουν ανάγκη, μέσα από τις τοπικές του δράσει».

Το νοσοκομείο παίδων στη Βραζιλία που θα λάβει τη δωρεά είναι ένα σεβαστό κέντρο που εξειδικεύεται σε ιδιαίτερα σύνθετες εγχειρίσεις καρδιάς, μεταμοσχεύσεις οργάνων και οστών και στη θεραπεία του καρκίνου.

Χάρη στη συνεισφορά της IWC, ο χώρος αναψυχής του νοσοκομείου, σύντομα θα είναι σε θέση να προσφέρει μια βιβλιοθήκη στους νεαρούς ασθενείς του.

iwcpilot3

ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ
Ο Olivier d'Agay, ανιψιός του Antoine de Saint-Exupéry και διευθυντής του Saint-Exupéry – d'Agay Estate, ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα της δημοπρασίας. «Ο αγοραστής μπορεί να είναι βέβαιος ότι θα διαθέσουμε την εισφορά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε βιβλία, υπολογιστές και ηλεκτρονικά βιβλία τα οποία θα αποτελέσουν κίνητρο, για να ανακαλύψουν τα καταπονημένα παιδιά τα οφέλη του διαβάσματος και τον πολιτισμό και θα τα ενθαρρύνουν να χρησιμοποιούν εποικοδομητικά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να στηρίξουμε τα πολιτιστικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του νοσοκομείου, τα οποία είναι προς όφελος, όχι μόνο των παιδιών που βρίσκονται σε θεραπεία, αλλά και των αδελφών τους καθώς και των υπόλοιπων μελών της οικογένειάς τους.

Κατά τη διάρκεια της μακράς συνεργασίας της με το Antoine de Saint-Exupéry Youth Foundation, η IWC Schaffhausen ένωσε τις δυνάμεις της με τον οίκο Sotheby's σε αρκετές περιπτώσεις για τη δημοπρασία ρολογιών για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πέρυσι, για παράδειγμα, τα έσοδα από την δημοπρασία του Big Pilot's Watch Perpetual Calendar Έκδοση "Le Petit Prince" προσφέρθηκαν στην Καμπότζη για την κατασκευή δύο νέων σχολείων με δική τους βιβλιοθήκη, τα οποία φιλοξενούν 1.200 μαθητές.

 

 

 

 

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρες μέχρι το Paris 2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιου…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια...

Design