Pelagos on Tour: Γαστρονομική περιπέτεια αφιερωμένη στην Κρήτη

Pelagos on Tour gastronomiki peripeteia afieromeni stin kriti

Το Pelagos ταξιδεύει σε μια οδύσσεια γεύσης αυτό το καλοκαίρι, εμπνευσμένο από ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γαστρονομική κληρονομιά του νησιού από τη δημιουργική ομάδα του εστιατορίου.

Οι καλύτερες εποχιακές γεύσεις και υλικά της Κρήτης δίνουν μια δημιουργική νέα ερμηνεία αυτό το καλοκαίρι σε τρία μοναδικά γευστικά μενού από το βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Pelagos στο Four Seasons Hotel Astir Palace Athens.

pelagos on tour crete 1

Τα καινοτόμα μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour εμπνέονται από ένα εβδομαδιαίο γαστρονομικό ταξίδι σε όλο το νησί του καταξιωμένου επικεφαλής σεφ του Pelagos Luca Piscazzi, συνοδευόμενος από τον διάσημο Κρητικό σεφ και τηλεοπτικό παρουσιαστή Μανώλη Παπουτσάκη, ιδρυτή του βραβευμένου κρητικού εστιατορίου Χαρούπι και το Pharaoh. Η περιοδεία περιλάμβανε τα μαγευτικά τοπία της Κρήτης καθώς ο Παπουτσάκης ξενάγησε τον Piscazzi και την ομάδα σε ένα ταξίδι στην πατρίδα του – και τους καλωσόρισε ως μέλη της οικογένειάς του για τέσσερις ημέρες, με ζεστό φιλόξενο ελληνικό στυλ.

  pelagos on tour crete 2

Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Κρήτη, φημίζεται για το ποικιλόμορφο, εύφορο τοπίο, τα εξαιρετικά άγρια προϊόντα και τη γαστρονομική δεξιοτεχνία. Βυθίζοντας σε αυτή την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, ο Piscazzi συνάντησε βιοτεχνικούς παραγωγούς και δοκίμασε τοπικά συστατικά στο φυσικό τους περιβάλλον, ανακαλύπτοντας τις ξεχωριστές παραδόσεις και το έδαφος του νησιού.

  pelagos on tour crete 3

Τα μενού γευσιγνωσίας Pelagos on Tour, τεσσάρων, έξι και εννέα πιάτων που προέκυψαν, αποτίουν φόρο τιμής στη γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης, ερμηνευμένη με το αμίμητο στυλ του Pelagos. Βραβευμένο με αστέρι Michelin μόλις έξι μήνες μετά το άνοιγμά του το 2021, το εστιατόριο – που πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «ωκεανός» – έχει αποσπάσει αναγνώριση για την οραματική του άποψη για τη μεσογειακή κουζίνα. Τα νέα μενού γευσιγνωσίας, που διατίθενται στο Pelagos από τις 5 Μαΐου, προσφέρουν μια δημιουργική περιστροφή στις κρητικές γεύσεις και τις αιωνόβιες παραδόσεις, συνδυάζοντάς τις με τις γαλλικές μαγειρικές τεχνικές και την εφευρετική αίσθηση του Piscazzi.

  pelagos on tour crete 4

Το αποτέλεσμα είναι μια γευστική ωδή στο νησί, με πιάτα όπως κρητικά φασόλια και χαβιάρι, μέντα σεβίτσε με yellotale, φιστίκι Αιγίνης, κεράσια και σαμπούκο, αρνάκι σερβιρισμένο με σφακιανή πίτα και γλυκά όπως το επιδόρπιο με ελαιόλαδο Piscazzi – φτιαγμένο με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο E.thos και αρωματικό λικέρ Alkermes και ροδάκινο. Τοπικά και εποχιακά κρητικά υλικά λάμπουν παντού, από γηγενή βότανα όπως το αρωματικό δίκταμο (συγγενές της ρίγανης), μέχρι την ήπια και διακριτική γραβιέρα και τους βρώσιμους βολβούς.

  pelagos on tour crete 5

Τα πιάτα συμπληρώνονται από τέσσερα κοκτέιλ εμπνευσμένα από τα διαφορετικά τοπία του νησιού – από λευκές παραλίες μέχρι κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, απόκρημνα βουνά και καταπράσινο μεσογειακό πράσινο – φτιαγμένα με τοπικές κρητικές γεύσεις. Τα μενού περιλαμβάνουν επίσης δύο επιλογές wine pairing, η μία με ελληνικές ετικέτες και η άλλη με παγκόσμιες γεύσεις, με επιμέλεια του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση, συγγραφέα του The Wines of Santorini, ιδρυτή της πλατφόρμας επικοινωνίας, 50 Great Greek Wines, και συν- ιδρυτή του First Growth Wine School στη Λεμεσό της Κύπρου.

pelagos on tour crete 6

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style