Omega: Λανσάρει το ολοκαίνουριο Speedmaster Super Racing

Omega lansarei to olokainourio Speedmaster Super Racing

Η κληρονομιά της OMEGA είναι γεμάτη με επιτεύγματα μεγάλης κλίμακας, από καταδύσεις ρεκόρ σε βαθιά νερά μέχρι προσεδαφίσεις στη Σελήνη. Το πρώτο από τα μεγάλα φετινά επιτεύγματα στην πραγματικότητα είναι μάλλον μικροσκοπικό.

Το τελευταίο Speedmaster της OMEGA είναι ρυθμισμένο για να προσφέρει ακρίβεια χάρη στο σύστημα Spirate™, το οποίο περιλαμβάνει μια επαναστατική νέα σπείρα για την οποία εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που επιτρέπει εξαιρετικά λεπτές προσαρμογές της ταχύτητας. Χάρη σε αυτόν τον μοναδικό στο είδος του μηχανισμό, η OMEGA μπορεί πλέον να επιτύχει πιστοποιημένη ακρίβεια μόλις 0/+2 δευτερολέπτων την ημέρα.

Για να επιτύχει αυτούς τους δύσκολους στόχους, η OMEGA έπρεπε στην κυριολεξία να επανεφεύρει τον τροχό: να αξιοποιήσει τόσο τους τεχνικούς πόρους του Ομίλου Swatch όσο και την ακρίβεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία των χρονομετρικά ανώτερων μηχανισμών κατασκευής της OMEGA.
Η καινοτόμος λύση ήταν ένα εντελώς νέο ελατήριο τυμπάνου Si14 που επιτρέπει στον ωρολογοποιό να αξιοποιήσει την ακαμψία του σημείου προσάρτησης του ελατηρίου μέσω ενός έκκεντρου μηχανισμού ρύθμισης που βρίσκεται στη γέφυρα εξισορρόπησης.

OMEGA 329.30.44.51.01.003 Close up Caseback

Αυτή η νέα προσέγγιση, που βασίζεται στον σχεδιασμό μιας αρθρωτής κατασκευής υψηλής ακρίβειας με εύκαμπτα ρουλεμάν, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της προσήλωσης της OMEGA στο να ανακαλύπτει νέες ιδέες και να ανταποκρίνεται σε δύσκολες προκλήσεις.

Ο δρόμος προς το Spirate™ είναι στρωμένος με τεχνολογικά ορόσημα που δημιουργεί η OMEGA εδώ και περισσότερα από 250 χρόνια. Κάθε καινοτομία αποτελεί μια αναγνώριση στο πρωτοποριακό πνεύμα της OMEGA και βασική πτυχή του τελευταίου επιτεύγματος της επωνυμίας.

OMEGA 329.30.44.51.01.003

1999 – Ομοαξονική διαφυγή (Co-Axial Escapement)

Η ομοαξονική διαφυγή, η οποία επινοήθηκε από τον Βρετανό ωρολογοποιό Georges Daniels και αναπτύχθηκε από την OMEGA, εξάλειψε το αιώνιο πρόβλημα της τριβής μειώνοντας τις επιφάνειες επαφής και περιορίζοντας την ανάγκη λίπανσης, η οποία με την πάροδο του χρόνου μειώνει την ακρίβεια.

2008 – Ελατήριο τυμπάνου Si14

Βασικό στοιχείο της ομοαξονικής διαφυγής είναι το ελατήριο τυμπάνου Si14 της OMEGA. Παρά το γεγονός ότι είναι τρεις φορές λεπτότερο από μια ανθρώπινη τρίχα, το ελατήριο σιλικόνης της OMEGA είναι εξαιρετικά στιβαρό, ανθεκτικό στους κραδασμούς και εντελώς ανεπηρέαστο από τα μαγνητικά πεδία.

2013 — Ο πρώτος πραγματικά αντι-μαγνητικός μηχανισμός στον κόσμο

Η Μάρκα χρησιμοποίησε το ελατήριο τυμπάνου Si14 και άλλα μη σιδηρομαγνητικά υλικά για να δημιουργήσει έναν μηχανισμό που μπορούσε να αντισταθεί σε ακραία μαγνητικά πεδία. Τον Co-Axial Calibre 8508, ο οποίος χρησιμοποιείται στο Seamaster Aqua Terra της OMEGA >15'000 GAUSS.

2015 – Μηχανισμός Master Chronometer

Η πιστοποίηση Master Chronometer της OMEGA έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη του κλάδου. Η διαδικασία των 283 βημάτων που ορίστηκε από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS) περιλαμβάνει 8 δοκιμές σε 10 ημέρες, οι οποίες ήταν σχεδιασμένες να ωθούν κάθε ρολόι στα απόλυτα όριά του.

2023 – Spirate™

Το σύστημα Spirate™ της OMEGA περιλαμβάνει μια νέα σπείρα για την οποία εκκρεμεί δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που επιτρέπει εξαιρετικά λεπτές προσαρμογές της ταχύτητας. Κάθε πρωτοποριακή σπείρα είναι κατασκευασμένη από ένα δισκίο πυριτίου, χάρη σε μια εσωτερική διαδικασία κατασκευής που ονομάζεται DRIE (Deep Reactive Ion Eching).

Το πρώτο ρολόι που περιλαμβάνει το τελειοποιημένο σύστημα Spirate™ της OMEGA είναι το Speedmaster Super Racing από ανοξείδωτο ατσάλι. Πρόκειται για ένα οπτικό αφιέρωμα στο αντιμαγνητικό αριστούργημα της OMEGA για το 2013, από τον οποίο φαίνεται καθαρά ο νέος μηχανισμός μέσω της θήκης από κρύσταλλο σαπφείρου.

OMEGA Super Racing 329.30.44.51.01.003 N10

Γύρω από το καντράν βρίσκεται η χαρακτηριστική, αγωνιστικού στυλ στεφάνη ενδείξεων λεπτών και ένας μαύρος κεραμικός δακτύλιος με τη διάσημη κλίμακα ταχυμέτρου για πρώτη φορά από σμάλτο «grand feu» σε κίτρινη απόχρωση. Αυτή η έντονη κίτρινη απόχρωση, που επιλέχθηκε για το Seamaster Aqua Terra >15'000 GAUSS του 2013, χρησιμοποιείται επίσης στον ντεγκραντέ δείκτη χρονογράφου και στον ριγέ μικρό δευτερολεπτοδείκτη στη θέση 9. Ο μετρητής 60 λεπτών/12 ωρών του ρολογιού, ακριβώς απέναντι από τη θέση 3, χρησιμεύει επίσης ως δεύτερη ζώνη ώρας. Το μοτίβο κηρήθρας στο καντράν παραπέμπει σε ένα πρωτότυπο ρολόι που εκτίθεται στο Μουσείο OMEGA το οποίο κατάφερε να αντέξει σε ακραία μαγνητικά πεδία 160.000 GAUSS.

Το ρολόι κινεί ο υπερσύγχρονος μηχανισμός Co-Axial Master Chronometer 9920 της OMEGA, ένας τέλειος συνδυασμός των πολλών ορόσημων στην πορεία προς τον Spirate™ και πιστοποιημένος στο υψηλότερο επίπεδο του κλάδου από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS).
Όπως πάντα, η πιστοποίηση αυτή αποδεικνύεται με τη χαρακτηριστική κόκκινη κάρτα METAS, η οποία πιστοποιεί ότι το συγκεκριμένο ρολόι προσφέρει ακρίβεια 0/+2 δευτερολέπτων την ημέρα, η οποία επιτεύχθηκε σε μεγάλη κλίμακα από την εκβιομηχάνιση του συστήματος Spirate™.

OMEGA Super Racing 329.30.44.51.01.003 Face Nato

Οι γυαλισμένοι με διαμάντι και λοξότμητοι μαύροι δείκτες με βέλη είναι γεμισμένοι με ένα νέο και αποκλειστικό υλικό Super-Luminova που εκπέμπει μια εντυπωσιακή κίτρινη λάμψη. Ο ίδιος χρωματικός κώδικας χρησιμοποιείται και στις λέξεις Speedmaster και Super Racing στο καντράν.

Στη θέση 6 υπάρχει μια κομψή και επαναλαμβανόμενη υπενθύμιση της 10ετούς επετείου του >15'000 GAUSS: ένα «10» στη γραμματοσειρά του λογότυπου Speedmaster, το οποίο εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο «παραθυράκι» ημερομηνίας του ρολογιού.

Το νέο Speedmaster Super Racing περιλαμβάνει μια σπορ εναλλακτική στο ατσάλινο μπρασελέ. Ένα λουράκι NATO από ανακυκλωμένο νάιλον με μαύρες και κίτρινες ρίγες, που παραπέμπει στον διακριτικό χρωματικό κώδικα του Seamaster Aqua Terra >15'000 GAUSS, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 10 ακριβώς χρόνια.

Το συλλεκτικό αυτό ρολόι της OMEGA συνοδεύεται από κουτί ρολογιών Speedmaster με μοτίβο κηρήθρας σε μαύρο χρώμα με κίτρινες ραφές. Στο ειδικό κουτί παρουσίασης περιλαμβάνεται το λουράκι NATO από ανακυκλωμένο νάιλον και ένα εργαλείο για την αλλαγή του λουριού.

Το Spirate™ θα γυρίσει σελίδα στο μέλλον

Καθώς η σπείρα είναι το πιο περίπλοκο συστατικό του ρυθμιστικού οργάνου σε ένα μηχανικό ρολόι, η δημιουργία του νέου συστήματος Spirate™ ήταν μια σημαντική πρόκληση. Η OMEGA είναι επομένως αποφασισμένη να αξιοποιήσει στο έπακρο αυτήν την καινοτομία που κατέκτησε με δυσκολία. Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της επωνυμίας είναι η εισαγωγή του νέου συστήματος Spirate™ βήμα-βήμα σε πολλούς άλλους μηχανισμούς calibre.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style