Τεχνοχώρος: Έκθεση και παρουσίαση Ν,ΑΟ

Technochoros exhibition nao

Η αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο Art Project Space*, σε έναν νέο χώρο που έχει δημιουργηθεί στην οδό Φαλήρου 66, στο Κουκάκι, το νέο δίγλωσσο βιβλίο του Δημοσθένη Αγραφιώτη με τίτλο «N,ÃO», το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα πορτογαλικά- στη Βραζιλία και την Ευρώπη, από τις εκδόσεις Confraria do Vento, Rio de Janeiro, 2022.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 . Από τις 18:30, εγκαινιάζεται η έκθεση εικαστικών έργων του Δημοσθένη Αγραφιώτη (σχέδια) με τίτλο «Ιχνουργήματα», που θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Έχοντας ως «καμβά» τις λευκές σελίδες του βιβλίου, ο καλλιτέχνης διαμέσων συνδυάζει ποιήματα και σχέδια του με την επιδίωξη ενός ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στους δυο τρόπους έκφρασης, τον ποιητικό και τον ζωγραφικό. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτότυπη συνύπαρξη εικόνας και ποιητικού λόγου και μια γόνιμη διέγερση θέασης και ανάγνωσης. Τα γράμματα και οι λέξεις άλλοτε συναρθρώνονται άρτια με τα σχέδια κι άλλοτε έρχονται να αντιπαρατεθούν ή να τονίσουν τη διαφορά ανάμεσα στην τυπογραφία και την εικαστική χειρονομία. Σ’ αυτό το πνεύμα το βιβλίο με τις εσωτερικές αμοιβαιότητες και εντάσεις του, διεκδικεί την υπόσταση ολοκληρωμένου έργου τέχνης. Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον στο βιβλίο του Δημοσθένη Αγραφιώτη είναι εντέλει η σύμπλεξη της αισθητικής του τυπωμένου γράμματος με αυτήν του ζωγραφικού ίχνους.

  1MOL 1980 81LL 003 2

Την παρουσίαση του βιβλίου περιβάλλουν και υποστηρίζουν τα «Ιχνουργήματα», μια σειρά σχεδίων με μολύβι που θα κοσμούν τους τοίχους του Art Project Space. Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί σε διάστημα σαράντα χρόνων και παρουσιάζονται σε ποικιλία μεγεθών, χαρτιών, τεχνικών και εναλλακτικών τρόπων προβολής στο χώρο. Οι λευκοί τοίχοι του κέντρου τέχνης λειτουργούν ως ένα υπερβιβλίο - μεταβιβλίο, στο οποίο εγγράφονται τα σχέδια που έχουν παραχθεί σε διαφορετικούς γεωγραφικούς τόπους και με αφορμές διαφορετικής πολιτιστικής πρόκλησης. Κοινή αναφορά των σχεδίων αποτελεί η διερεύνηση των απαρχών του σχεδίου ως οχήματος για την ανάδυση του βλέμματος και ως πεδίου αισθητικής φόρτισης και απόλαυσης .

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει με παρουσία της εκδότριας Karla Melo και του μεταφραστή και μουσικού Alipio Carvalho Neto.

PAGE 18 1980 MOL

Τα πιο Δημοφιλη > Life

tudor epistrefei ston mixanokinito athlitismo

Tudor: Επιστρέφει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ως επίσημος χρονομέτρης ενώνει τις δυνάμεις της με τη νέα ομάδα της Formula 1 Visa...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

omilos fais group kai we4all koini drasi gia ena prasino perivallon

Όμιλος Φάις & We4ALL: Κοινή δράση, γ…

Ο Όμιλος Φάις κινείται σε επίπεδο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης όπως...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

lg parousiazei ti seira tileoraseon qned 2024

LG: Παρουσιάζει τη Σειρά των Τηλεοράσεων…

Με επεξεργαστή α8 AI, οι τελευταίες τηλεοράσεις QNED της LG...

Style