Τεχνοχώρος: Έκθεση και παρουσίαση Ν,ΑΟ

Technochoros exhibition nao

Η αίθουσα Τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει στο Art Project Space*, σε έναν νέο χώρο που έχει δημιουργηθεί στην οδό Φαλήρου 66, στο Κουκάκι, το νέο δίγλωσσο βιβλίο του Δημοσθένη Αγραφιώτη με τίτλο «N,ÃO», το οποίο κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα πορτογαλικά- στη Βραζιλία και την Ευρώπη, από τις εκδόσεις Confraria do Vento, Rio de Janeiro, 2022.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00 . Από τις 18:30, εγκαινιάζεται η έκθεση εικαστικών έργων του Δημοσθένη Αγραφιώτη (σχέδια) με τίτλο «Ιχνουργήματα», που θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι και τις 22 Δεκεμβρίου 2022.

Έχοντας ως «καμβά» τις λευκές σελίδες του βιβλίου, ο καλλιτέχνης διαμέσων συνδυάζει ποιήματα και σχέδια του με την επιδίωξη ενός ουσιαστικού διαλόγου ανάμεσα στους δυο τρόπους έκφρασης, τον ποιητικό και τον ζωγραφικό. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πρωτότυπη συνύπαρξη εικόνας και ποιητικού λόγου και μια γόνιμη διέγερση θέασης και ανάγνωσης. Τα γράμματα και οι λέξεις άλλοτε συναρθρώνονται άρτια με τα σχέδια κι άλλοτε έρχονται να αντιπαρατεθούν ή να τονίσουν τη διαφορά ανάμεσα στην τυπογραφία και την εικαστική χειρονομία. Σ’ αυτό το πνεύμα το βιβλίο με τις εσωτερικές αμοιβαιότητες και εντάσεις του, διεκδικεί την υπόσταση ολοκληρωμένου έργου τέχνης. Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον στο βιβλίο του Δημοσθένη Αγραφιώτη είναι εντέλει η σύμπλεξη της αισθητικής του τυπωμένου γράμματος με αυτήν του ζωγραφικού ίχνους.

  1MOL 1980 81LL 003 2

Την παρουσίαση του βιβλίου περιβάλλουν και υποστηρίζουν τα «Ιχνουργήματα», μια σειρά σχεδίων με μολύβι που θα κοσμούν τους τοίχους του Art Project Space. Τα σχέδια αυτά έχουν δημιουργηθεί σε διάστημα σαράντα χρόνων και παρουσιάζονται σε ποικιλία μεγεθών, χαρτιών, τεχνικών και εναλλακτικών τρόπων προβολής στο χώρο. Οι λευκοί τοίχοι του κέντρου τέχνης λειτουργούν ως ένα υπερβιβλίο - μεταβιβλίο, στο οποίο εγγράφονται τα σχέδια που έχουν παραχθεί σε διαφορετικούς γεωγραφικούς τόπους και με αφορμές διαφορετικής πολιτιστικής πρόκλησης. Κοινή αναφορά των σχεδίων αποτελεί η διερεύνηση των απαρχών του σχεδίου ως οχήματος για την ανάδυση του βλέμματος και ως πεδίου αισθητικής φόρτισης και απόλαυσης .

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει με παρουσία της εκδότριας Karla Melo και του μεταφραστή και μουσικού Alipio Carvalho Neto.

PAGE 18 1980 MOL

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style