Νικόλας Αντωνίου: Un Vent Nouveau

Un Vent Nouveau exhibition Nikolas Antoniou

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει για τέταρτη φορά τον Νικόλα Αντωνίου στη νέα του ατομική έκθεση με τίτλο «Un Vent Nouveau». Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου και ώρες 17:00 έως 22:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Ο Νικόλας Αντωνίου μετά από μία μικρή απουσία από τα καλλιτεχνικά δρώμενα της πόλης, δημιούργησε και μας παρουσιάζει τη νέα του εικαστική δουλειά. Όσοι τον παρακολουθούν από το 2013 που πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος, έως και σήμερα, γνωρίζουν πως το κυρίαρχο στοιχείο στα έργα του ήταν (και είναι) η ανθρώπινη φιγούρα.

Νικόλας Αντωνίου

Η ειδοποιός διαφορά σε αυτή την έκθεση, έγκειται στο ότι ο θεατής θα δει και έργα που απουσιάζει εντελώς το ανθρώπινο στοιχείο. Ο Νικόλας Αντωνίου όντας ανθρωποκεντρικός ζωγράφος αποχωρίζεται για λίγο την φιγούρα και επικεντρώνεται στη σημασία που παίζει το φόντο στο έργο. Μέσα από πειραματισμούς επανεξετάζει τη σημασία του χώρου συνθέτοντας μία πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση. Το ανθρώπινο στοιχείο που ήταν ο ήρωας των έργων του όπως μας λέει «στην πραγματικότητα ήταν «εξαρτώμενο» από τη δυναμική και την συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί η αφηρημένη ζωγραφική επιφάνεια. Μέσα όμως από την απουσία πλέον της φιγούρας, ο θεατής καλείται να διαχειριστεί αυτή ακριβώς την αλληλεπίδραση και εξάρτηση.»

Νικόλας Αντωνίου 2

Στη νέα του εικαστική δουλειά, με έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πνέει «ένας νέος άνεμος», όπως σημαίνει και ο τίτλος της έκθεσης. Πρόκειται για μία «μεταβατική» έκθεση όπου μέσα από τολμηρές πινελιές, έντονα χρώματα αλλά και φιγούρες συναισθηματικά φορτισμένες, ο Αντωνίου, συνθέτει έργα με τα οποία προσπαθεί να «μιλήσει» για τον πνευματικό κόσμο του ανθρώπου και τα διάφορα υπαρξιακά ερωτήματα που τον απασχολούν.

Νικόλας Αντωνίου 3

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Exhibition Fotis Kontoglou Goulandri

Ο Φώτης Κόντογλου και η επιρροή του στους νεότερους

Συνεχίζεται έως και τις 12 Δεκεμβρίου 2022 στο Μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

first aid on board AED

Αντιμετώπιση καρδιακ…

Η αιφνίδια καρδιακή ανακοπή μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή, όντας...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Archipelago Efarmosmeni Thalassia prostasia

Καινοτόμος Εκπαίδευσ…

Ολοκληρώθηκε στο ανατολικό Αιγαίο ένα πρωτοποριακό μάθημα «Εφαρμοσμένης Θαλάσσιας Προστασίας».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega watches and golf

Η OMEGA και το Golf

Το golf αποτελεί την ιδανική απεικόνιση των αξιών και της...

Style