Παρουσιάζοντας τα νέα Chrono Chime της Omega

 OMEGA - THE CHRONO CHIME

Ένας ανατρεπτικός μηχανισμός τροφοδοτεί ένα εύηχο κομψοτέχνημα, το νέο εντυπωσιακό Omega Olympic 1932 Chrono Chime αποτίει ηχηρό φόρο τιμής.

Αυτή η νέα, εντυπωσιακή αριθμημένη έκδοση συνδέει το πρώτο ρολόι χειρός με επαναλήπτη λεπτών (minute repeater) στον κόσμο - το οποίο κατασκευάστηκε από την OMEGA το 1892 - με τους χρονογράφους τσέπης που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρονομέτρηση των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1932, οι οποίοι σηματοδότησαν το ντεμπούτο της OMEGA ως Επίσημου Χρονομέτρη.
Πολλά σπουδαία σχέδια έκαναν την εμφάνισή τους κατά την περίοδο μετάβασης από τον χρονογράφο τσέπης στο ρολόι χειρός, ενώ η εμφάνιση του ρολογιού καθαυτή φαίνεται να έχει αντλήσει στοιχεία από εκείνη την εποχή εφευρετικότητας. Ο μηχανισμός, ωστόσο, είναι ο πρώτος του είδους του. Ένας καινοτόμος μηχανισμός calibre που έμελλε να αφήσει το δικό του στίγμα στην ιστορία της ωρολογοποιίας.
Μια πηγή ενέργειας που όμοιά της δεν είχε υπάρξει. Καθώς δεν ήταν δυνατή η τροποποίηση των υφιστάμενων εξαρτημάτων, οι ωρολογοποιοί της OMEGA βρέθηκαν μπροστά στην πρόκληση της δημιουργίας ενός μηχανισμού calibre από την αρχή...και διά χειρός.

Chrono Chime Olympic ambiance

Ο Co-Axial Μηχανισμός Master Chronometer Calibre 1932 της OMEGA είναι ένας πλήρως ολοκληρωμένος χρονογράφος και minute repeater. Αντί του layering, της επικασσιτέρωσης ή της τοποθέτησης νέων εξαρτημάτων σε παλιά, η κατασκευή του συνίσταται στον συνδυασμό και των δύο λειτουργιών σε έναν μηχανισμό ρολογιού. Είναι, στην πραγματικότητα, ο πιο περίπλοκος μηχανισμός calibre που κατασκευάστηκε ποτέ από την OMEGA. Προκειμένου ο χρήστης να είναι σε θέση να πει την ώρα, με σιγουριά και αβίαστα, ο μηχανικός «εγκέφαλος» του μηχανισμού πρέπει να συνδυάσει τέλεια τις λειτουργίες.

Ο μηχανισμός του 1932, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη αδερφή εταιρεία Blancpain, χρειάστηκε έξι χρόνια για να ολοκληρωθεί - και υπήρξαν πολλές προκλήσεις στην πορεία της δημιουργίας του. Στην πραγματικότητα, πριν καν ξεκινήσουν, οι ωρολογοποιοί έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να διευρύνουν τα υπάρχοντα όρια του περίφημου μηχανισμού Co-axial escapement της OMEGA. Το σύστημα, που αναπτύχθηκε από τον ιδιοφυή ωρολογοποιό Georges Daniels, είναι βασικό εξάρτημα όλων των μηχανισμών της OMEGA. Σχεδιασμένο να λειτουργεί σε σχετικά σταθερή συχνότητα (μεταξύ 3 και 4 Hz), παρουσίασε έναν σημαντικό περιορισμό κατά τη δημιουργία του νέου μηχανισμού, ο οποίος έπρεπε να χτυπά στα 5 Hz για να δώσει ένδειξη 1/10 του δευτερολέπτου, όπως οι χρονογράφοι τσέπης που χρησιμοποιήθηκαν για τη χρονομέτρηση των αγωνισμάτων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1932.

Chrono Chime Speedmaster ambiance

Αλλά αυτό δεν ήταν σε καμία περίπτωση το τέλος. Οι ωρολογοποιοί έπρεπε, επίσης, να προσθέσουν τρία έκκεντρα χτύπου στον ήδη περίπλοκο μηχανισμό χρονογράφου, να συμπεριλάβουν δύο λειτουργίες ασφαλείας για την αποφυγή κακού χειρισμού και να ενσωματώσουν μια λειτουργία υπολογισμού κλασμάτων του δευτερολέπτου. Επιπλέον, για να επιτευχθεί η πιστοποίηση Master Chronometer, ο μηχανισμός θα έπρεπε να είναι ανθεκτικός σε εξωτερικά μαγνητικά πεδία 15.000 gauss, καθιστώντας απαραίτητη τη χρήση 50 μη σιδηρούχων εξαρτημάτων.

Ευτυχώς, η αφοσιωμένη τεχνική ομάδα αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματική στην εξεύρεση λύσεων. Η ακρίβεια και η ομαλή λειτουργία των εξαρτημάτων των ρολογιών OMEGA, καθώς και η εξαιρετική ικανότητα των ωρολογοποιών της, έκαναν το φαινομενικά αδύνατο, δυνατό.

Chrono Chime Olympic close up réhaut guioché

Φυσικά, για να δημιουργηθεί ένας τέτοιος μηχανισμός από το μηδέν απαιτήθηκαν πολλές καινοτομίες. Τα τεκμήρια της πολυπλοκότητας του Chrono Chime είναι ορατά - και μετρήσιμα. Για τη σπουδαία εφεύρεση της OMEGA χρειάστηκαν έως και 17 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία αφορούσαν τη λειτουργία του μηχανισμού Calibre 1932, την αντιμαγνητική λειτουργία του και τα εξωτερικά μέρη του ρολογιού. Εκτός από τεχνολογικό θαύμα, είναι μια όμορφη δημιουργία. Κατασκευάζεται από ανοξείδωτο ατσάλι με βουρτσισμένο σατινέ και γυαλισμένο ανακλαστικό φινίρισμα. Διαθέτει πολυτελή χειροποίητο μηχανισμό calibre με 46,44 γραμμάρια χρυσού. Χάρμα οφθαλμών και...ώτων.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Νέο Greek Limited Edition από την Breitl…

Η Breitling δείχνει για άλλη μία φορά την αγάπη της...

Style