Breguet: To νέο μοντέλο Hora Mundi από τη συλλογή Marine

Marine Hora Mundi prooptikes

 Η Manufacture Breguet σας προσκαλεί να αποδράσετε με τη νέα έκδοση του μοντέλου της Hora Mundi από τη συλλογή Marine, ένα ρολόι που συνδυάζει τεχνικά και αισθητικά κατορθώματα.

Ταξιδέψτε με ένα κλικ. Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, το Hora Mundi έγινε αμέσως επιτυχία. Χρειάστηκαν τρία χρόνια για την ανάπτυξη αυτού του μηχανικού ρολογιού με τα τέσσερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, το οποίο ξεχωρίζει χάρη στην οθόνη με διπλή ένδειξη ώρας που αλλάζει αυτόματα.

Αυτό το τεχνικό κατόρθωμα επιτυγχάνεται μέσω του pusher και της κορώνας. Αφού επιλέξει την ώρα και την ημερομηνία της πρώτης πόλης, το μόνο που έχει να κάνει ο κάτοχος του ρολογιού είναι να ορίσει τη δεύτερη πόλη. Στη συνέχεια, ο μηχανισμός του ρολογιού υπολογίζει την ώρα και την ημερομηνία μέσω ενός έξυπνου μηχανισμού έκκεντρων, σφυρών και του ενσωματωμένου διαφορικού.

Breguet 5557 HoraMundi 2

Σε αυτό το σημείο, ένα απλό πάτημα του κουμπιού αρκεί για να ταξιδέψετε από τη μία άκρη του πλανήτη στην άλλη, χωρίς να επηρεαστεί η ακρίβεια της λειτουργίας του ρολογιού.

Breguet 5557 HoraMundi 3

Οπτική απόδραση

Tο καντράν φέρνει στον καρπό σας μια συναρπαστική ερμηνεία ολόκληρου του κόσμου, μέσα από ένα παιχνίδι με τα υλικά και τις επάλληλες πλάκες. Στην πρώτη χρυσή βάση, το κυματοειδές μοτίβο guilloche στους δείκτες αγκαλιάζει απαλά τις ακτές των ηπείρων. Η φωτεινή βάση του καντράν με τη βαθιά μπλε απόχρωση δημιουργεί την εντύπωση μιας αέναης κίνησης των κυματοειδών μοτίβων. Αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να οφείλεται και στον τρόπο απεικόνισης των ηπείρων: το ρολόι διαθέτει μια πρόσθετη πλάκα σαπφείρου που αποτελείται από επιμεταλλωμένους μεσημβρινούς και οι ήπειροι περιγράφονται με οριζόντιες σατινέ πινελιές, ενώ το περίγραμμα των ακτογραμμών τους ορίζεται διακριτικά από μεταλλικά, τιρκουάζ σύνορα. Τέλος, ο εξωτερικός δακτύλιος χρησιμεύει ως στήριγμα για τα διαφορετικά στοιχεία που διακοσμούν το καντράν. Η κατασκευή των υπέροχων διαστάσεων και επιφανειών προϋποθέτει πολλές εβδομάδες επεξεργασίας.

Breguet 5557 HoraMundi 5

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά

Το καντράν γίνεται εύκολα αναγνώσιμο ντύνοντας κάθε ένδειξη με ξεχωριστή αισθητική: για τη Breguet, η πολυτέλεια βρίσκεται στις λεπτομέρειες — γι’ αυτό και τόσο οι ωροδείκτες και οι λεπτοδείκτες όσο και οι ενδείξεις ώρας έχουν διακοσμηθεί με φωσφορίζον υλικό, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα ανάγνωσης στο σκοτάδι. Ο Ήλιος και η Σελήνη στη θέση 4 έχουν σφυρηλατηθεί στο χέρι, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Ο ήλιος έχει μια φωτεινή ροζ χρυσή απόχρωση, ενώ η σελήνη χαρακτηρίζεται από μια μυστηριώδη γκρίζα εμφάνιση που οφείλεται στην επιμετάλλωσή της με ρόδιο. Στο παράθυρο της θέσης 12, η ημερομηνία διαθέτει επιπλέον παλινδρομικό δείκτη ιδιοφυώς τοποθετημένο κάτω από το άνοιγμα του καντράν με υπέροχα στρογγυλεμένο άκρο σε σχήμα «U», το οποίο κυκλώνει την ημερομηνία για κάθε ημέρα που περνάει.

Breguet 5557 HoraMundi 6

Το διακριτικό φινίρισμα που είναι γνωστό ως brouillage αποτελεί μια αρχαία διακοσμητική τεχνική στον τομέα της ωρολογοποιίας, η οποία ανανεώθηκε και χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός ματ και ταυτόχρονα λαμπερού αποτελέσματος. Ταυτόχρονα, διευκολύνει την ανάγνωση ενώ παράλληλα χαρίζει διακριτική εμφάνιση.

Οι πόλεις που αντιστοιχούν στις διαφορετικές ζώνες ώρας βρίσκονται στη θέση 6. Η μεταλλική άγκυρα που εμφανίζεται πάνω από το παράθυρο χρησιμεύει για τον καθορισμό του τόπου την ώρα του οποίου θέλετε να δείτε.

Breguet 5557 HoraMundi 7

Μοναδικός μηχανισμός

Η κάσα με διάμετρο 43,9 mm είναι διαθέσιμη σε λευκό ή ροζ χρυσό και φιλοξενεί τον μηχανισμό Calibre 77F1, το τύμπανο του οποίου ταλαντώνεται σε συχνότητα 4 Hz. Αυτός ο μηχανισμός αυτόματης περιέλιξης είναι εξοπλισμένος με διαφυγή από σιλικόνη — ένα υλικό που χαρακτηρίζεται από πολλές ιδιότητες οι οποίες το καθιστούν ανθεκτικό στη διάβρωση και τη φθορά. Ταυτόχρονα δεν επηρεάζεται από τα μαγνητικά πεδία. Ο μηχανισμός Calibre 77F1 καθιστά το ρολόι μοναδικό χάρη στις κατοχυρωμένες με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πρόσθετες δυνατότητές του, όπως τον μηχανισμό διπλής ένδειξη ώρας, τη δεύτερη οθόνη ώρας, τον τροχό μηχανικής μνήμης με δυνατότητα προγραμματισμού και επαναπρογραμματισμού και την ένδειξη πμ/μμ.

Ένα μέρος αυτού του εκπληκτικού μηχανισμού με απόθεμα ισχύος 55 ωρών είναι ορατό μέσα από την οπίσθια πλάκα από κρύσταλλο σαπφείρου, η οποία είναι κομψά διακοσμημένη με μοτίβα Cotes de Geneve και guilloche και με κοχλιωτό φινίρισμα.

Έτοιμο να ταξιδέψει στον κόσμο, το Marine Hora Mundi είναι διαθέσιμο με δερμάτινο λουράκι, λουράκι από καουτσούκ ή χρυσό μπρασελέ.

Breguet 5557 HoraMundi 8

Η Breguet και το Ναυτικό

Γνωστός ως εξαιρετικός επιστήμονας και τεχνικός, ο Abraham-Louis Breguet συνέδεσε την πορεία του με εκείνη του γαλλικού Ναυτικού το 1814, όταν έγινε με βασιλικό διάταγμα μέλος του επιστημονικού ιδρύματος Bureau des Congitudes, δίπλα σε ακαδημαϊκούς όπως ο Delambre, ο Biot και ο Laplace. Ένας από τους ρόλους του ιδρύματος ήταν η επίλυση αστρονομικών προβλημάτων που σχετίζονταν με τον προσδιορισμό του γεωγραφικού μήκους στη θάλασσα. Έναν χρόνο αργότερα ωστόσο, ο βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΗ απένειμε στον Breguet έναν από τους πιο τιμητικούς τίτλους της εποχής: αυτόν του Ωρολογοποιού του Βασιλικού Ναυτικού. Οι στόλοι των σημαντικότερων εξερευνητών σάλπαραν εξοπλισμένοι με ένα σύστημα υπολογισμού της ώρας σχεδιασμένο από τον Breguet. Σήμερα, η σειρά Marine με την εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα σπορ εμφάνιση αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές συλλογές του brand.

Breguet 5557 HoraMundi 10

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style