Το οινοποιείο Ορεάλιος Γη στην Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ

Η Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ, ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της από 1η Δεκεμβρίου 2020 με το οινοποιείο Ορεάλιος Γη.

Στην καρδιά της Αμπελουργικής Ζώνης Ρομπόλας, δεκάδες αμπελουργοί από τα Ομαλά και τις γύρω περιοχές δημιούργησαν το 1982 τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας, σε μια προσπάθεια να προστατέψουν αλλά και να αναδείξουν τη δυναμική του Κεφαλλονίτικου αμπελώνα.

Μετά από 36 χρόνια επιτυχημένης πορείας, ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να εξελίσσεται, να προοδεύει και με αφοσίωση να παράγει οίνους εξαιρετικής ποιότητας που τιμούν τη φήμη της ποικιλίας και διαδίδουν το όνομα της Κεφαλονιάς σε όλο τον κόσμο. Σήμερα αποτελείται από 300 αμπελουργούς με 1200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων που καταλαμβάνουν περίπου το 80% της Ζώνης Ρομπόλας.

Με τη νέα του πλέον ονομασία, Ορεάλιος Γη, εμπνευσμένη από το σπάνιο terroir και το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο, ο Συνεταιρισμός εγκαινιάζει μια νέα εποχή δραστηριοτήτων αλλά και οινολογικών πρακτικών, που σέβονται την τοπική παράδοση και ταυτόχρονα ανεβάζουν τον πήχη της οινικής τέχνης!

orealios2 1

Ο κ. Παναγής Γαλιατσάτος, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Ο.Σ.Π. Ρομπόλας Κεφαλληνίας «Ορεάλιος Γη», δήλωσε: «Η συνεργασία μας με τη Β.Σ. Καρούλιας, έρχεται ως επιστέγασμα των άοκνων και πολυετών προσπαθειών του Οινοποιείου μας, για την ανάδειξη του Κεφαλονίτικου αμπελώνα και των εξαιρετικών οίνων που παράγονται από αυτόν. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες σε σχέση με την επιτυχή έκβαση αυτής της συνεργασίας, οι οποίες βασίζονται στην δυναμική του προϊόντος και στις ικανότητες και τη μακροχρόνια εμπειρία των ομάδων των δύο εταιρειών».

Ο κ. Χρήστος Αργυρού, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ Καρούλιας, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος για την νέα αυτή συνεργασία της Β.Σ.Καρούλιας στον τομέα του κρασιού. Καλωσορίζουμε το οινοποιείο «Ορεάλιος Γη» στο portfolio της Καρούλιας και στοχεύουμε με τις κατάλληλες ενέργειες να φροντίσουμε τα κρασιά του, να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει στη Ελληνική αγορά.»

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style