DAPHNE Γούρι 2021

Λαμπρό στολίδι θυρεών και εθνόσημων, το δάφνινο στεφάνι αγκαλιάζει τη Γαλανόλευκη από την πρώτη ώρα της απελευθέρωσης της Ελλάδας – και όχι τυχαία.

Για πολλούς αιώνες, κατά τους αρχαίους χρόνους, υπήρξε σύμβολο λύτρωσης, δικαίωσης ενός σπουδαίου αγώνα, μα και σημάδι διορατικής σοφίας καθώς το μαντείο του Απόλλωνα άκουγε πάντα το θρόισμα των φύλλων της δάφνης για να δώσει τον χρησμό του.

zolotas3

Το υπέροχο, αειθαλές δαφνόφυλλο που είναι πάνω απ' όλα έπαινος, μα και σύμβολο σωτηρίας και ενότητας, υιοθετήθηκε ως νικητήριο έμβλημα. Συνοδεύει τον ελληνισμό σε όλες του τις σημαντικές στιγμές, έχει αποτελέσει έμπνευση των μεγάλων ποιητών μας, και είναι παντοτινό κόσμημα του ελληνικού πολιτισμού.

Για το έτος 2021, o Οίκος ZOLOTAS, θέλοντας να τιμήσει την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, δημιούργησε την συλλογή Daphne εμπνευσμένη από το δάφνινο στεφάνι. Ένα πολύτιμο γούρι διακοσμημένο με τα αειθαλή φύλλα της δάφνης, που θα φέρει, ειρήνη και ευημερία σε όλο τον κόσμο.

zolotas2

 ΓΟΥΡΙ 2021 και Κοινωνική Προσφορά

 Από το 1895 μέχρι και σήμερα, ο οίκος ZOLOTAS δημιουργεί και καθιερώνει το γούρι της χρονιάς, που σύμφωνα με την παράδοση προσφέρεται για την καλοτυχία. Κάθε χρόνο, η ετήσια αυτή συλλεκτική συλλογή αφιερώνεται σε έναν κοινωνικό σκοπό.

Το  2021, η συλλογή Daphne,έχει ως στόχο να συνδράμει ουσιαστικά στην ενίσχυση του αξιέπαινου φιλανθρωπικού έργου της ΕΛΕΠΑΠ και να στηρίξει τα «Βήματα Ζωής» των παιδιών και ενηλίκων με αναπηρία, αφιερώνοντας μέρος των πωλήσεών της προς όφελος του σκοπού αυτού.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Η Puma γιόρτασε το άνοιγμα του νέου flagship store…

Celebrities, influencers, καθώς και εκπρόσωποι των media παρευρέθηκαν στο experiential opening event της Puma.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style