Το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection άνοιξε τις πύλες του

Άνοιξε τις πόρτες του το καινούργιο ξενοδοχείο της Λάμψα A.E. και της Accor στην Πλατεία Συντάγματος και καλωσορίζει μια νέα εποχή φιλοξενιας στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε µια µοναδική τοποθεσία, στην Πλατεία Συντάγµατος, την πιο ιστορική πλατεία της χώρας, το Athens Capital Hotel-MGallery, το πρώτο ξενοδοχείο της MGallery Hotel Collection του Οµίλου Accor στην Ελλάδα, άνοιξε τις πόρτες του την 1η Σεπτεµβρίου 2020. Ως µέλος της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε. και ενταγµένο στο δίκτυο της Accor, το Athens Capital Hotel - MGallery έρχεται να συστήσει µια νέα, ιδιαίτερη φιλοσοφία φιλοξενίας στο ελληνικό κοινό.

MGallery Hotel 3

Το νέο σηµείο αναφοράς του ξενοδοχειακού χάρτη της Ελλάδας, αποτελεί µια σηµαντική επένδυση ύψους 25 εκατοµµυρίων ευρώ της Εταιρείας Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ Α.Ε., συµφερόντων του Οµίλου Λασκαρίδη, η οποία υλοποιήθηκε σε διάστηµα µόλις δύο ετών.  Πρόκειται για thens Capital Hotel-MGallery.  Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Κώστας Κιτσίκης σχεδίασε το αρχικό κτήριο για να στεγάσει το 1959 το θρυλικό King’s Palace, ένα από τα σηµαντικότερα ξενοδοχεία της πόλης, που φιλοξένησε την αθηναϊκή και διεθνή ελίτ για δεκαετίες. Εξήντα χρόνια αργότερα, το τοπόσηµο της Πλατείας Συντάγµατος αναγεννήθηκε ως Athens Capi- tal Hotel-MGallery και οι τοίχοι αντηχούν τη σύγχρονη ιστορία της πρωτεύουσας. 

MGallery Hotel 4

Η  σχεδιαστική προσέγγιση των MTArchitects – Massouridis Theodoraki Architects συνδέει το παρελθόν µε το παρόν διατηρώντας κλασικές και κοµψές γραµµές, ενώ για την εσωτερική αρχιτεκτονική η MKV Design άντλησε έµπνευση από τον ελληνικό πολιτισµό, την ελληνική φύση και τη διαχρονικότητα της Τέχνης. 

Ο κ. Τάσος Χωµενίδης, Διευθύνων Σύµβουλος της ΛΑΜΨΑ Α.Ε., δήλωσε σχετικά: «Με µεγάλη ικανοποίηση και υπερηφάνεια, η ξενοδοχειακή οικογένεια της ΛΑΜΨΑ Α.Ε. παρουσιάζει το νέο µέλος της, το Athens Capital Hotel-MGallery. Είναι µία ξεχωριστή στιγµή για την Εταιρεία µας καθώς η λειτουργία του Athens Capital Hotel-MGallery συµπίπτει µε τη συµπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή της, ενώ ταυτόχρονα εγκαινιάζεται η νέα στρατηγική συνεργασία µας µε τον Όµιλο Accor».

MGallery Hotel 5

Εκ µέρους του Οµίλου Accor, o κ. Jean-Charles Delgado, COO της Accor Νότιας Ευρώπης, δήλωσε σχετικά: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουµε στην οικογένεια της Accor το νέο Athens Capital Hotel - MGallery.  Η  νέα  αυτή  προσθήκη  στον  ξενοδοχειακό  χάρτη  της  Ελλάδας  σε  συνεργασία  µε  την Εταιρεία   Ελληνικών   Ξενοδοχείων   ΛΑΜΨΑ  Α.Ε.   αποτελεί   για   εµάς   σηµείο   αναφοράς   σε µια γεωγραφική αγορά ιδιαίτερης στρατηγικής σηµασίας για τον Όµιλο».

Η διαχρονική αισθητική, η εκλεπτυσµένη διακόσµηση και οι υψηλού επιπέδου, προσωποποιηµένες υπηρεσίες εγγυώνται µια συναρπαστική εµπειρία διαµονής στα 177 δωµάτια και σουίτες του Athens Capital Hotel-MGallery, αναδεικνύοντάς τα σε ιδανική επιλογή για όσους ταξιδεύουν είτε για επαγγελµατικούς λόγους, είτε για αναψυχή.

Η Τέχνη, που πρωταγωνιστεί σε όλο το φάσµα του ξενοδοχείου, µυεί στην πολιτιστική κληρονοµιά της Αθήνας όπως άλλωστε και σε όλα τα ξενοδοχεία της οικογένειας Λασκαρίδη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής το Mappemonde, ένα εµβληµατικό έργο ζωής του σηµαντικού Έλληνα γλύπτη Γεώργιου Λάππα. Η εντυπωσιακή εγκατάστασή του ξεκινά µε το κεντρικό κοµµάτι της σύνθεσης στον δέκατο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ τα περίπου 3.000 κοµµάτια που το απαρτίζουν διατρέχουν όλους τους ορόφους στο αίθριο του Athens Capital Hotel-MGallery. Το εν λόγω έργο, όπως και τα υπόλοιπα έργα τέχνης της συλλογής του ξενοδοχείου, προτάθηκε στην οικογένεια Λασκαρίδη και την MKV Design από την εικαστική σύµβουλο Μαρία Μιγάδη, ενώ τη σύλληψη της τοποθέτησής του είχε η Μαρία Βαφειάδη (MKV Design).

MGallery Hotel 2

Σηµαντικό µέρος της συλλογής του ξενοδοχείου βρίσκεται και στο Galerie Café αλλά και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους µε έργα αναγνωρισµένων αλλά και ανερχόµενων Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως οι Γιάννης Μόραλης, Γιάννης Αδαµάκος, Σπύρος Βασιλείου, Δηµοσθένης Κοκκινίδης, Παναγιώτης Τέτσης, Ευγένιος Σπαθάρης, Στέφανος Νανόπουλος (ΝΑΝΟ), Γιάννης Σταύρου, Γιάννης Παπανελόπουλος, Τάσος Χώνιας, Χρήστος Μπαλούκος και Χριστόφορος Μπαλαµπανίδης, ενώ ο Βαγγέλης Χουρσόγλου εµπνευσµένος από το Iconic Object του ξενοδοχείου δηµιούργησε µικρά γλυπτά συνδυάζοντας το παραδοσιακό µοτίβο του Ακροκέραµου µε την αισθητική και την τεχνική της street art.

Στον 10ο όροφο του Athens  Capital  Hotel  -  MGallery βρίσκεται το Mappemonde  Bar  &  Lounge έτοιμο να προσφέρει εξαιρετικές γεύσεις με την υπογραφή του καταξιωμένου chef Δηµήτρη Μπούτσαλη. 

MGallery Hotel 1

Στο επίπεδο του Lobby, το Galerie Café είναι µια πραγµατική γκαλερί έργων Τέχνης µε ιδιαίτερο χαρακτήρα, ενώ τα τραπεζάκια της Πανεπιστήµιου και της Κριεζώτου είναι το απόλυτο new place-to-see-and-to-be-seen της πόλης. Στο MFlavours, το κεντρικό εστιατόριο, η ποιοτική πρώτη ύλη έχει τον κύριο λόγο µε το µενού να ισορροπεί ανάµεσα στην ελληνική και µεσογειακή κουζίνα.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Πάσχα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Πασχαλινές συνθέσεις δώρων και εντυπωσιακά σοκολατένια αυγά στο GB Corner Gifts & Flavors

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Η Omega διευρύνει τη συλλογή Speedmaster…

Μοντέλα τόσο σε χρυσό όσο και σε ατσάλι, καθένα με...

Style