“Covid-free” η ομάδα του ONDECK με test από το Mediterraneo Hospital

Η πρόληψη είναι το παν, γι’ αυτό και η ONDECK MEDIA με τη συμβολή του Mediterraneo Hospital, προχώρησε στη διενέργεια τεστ μοριακής ανίχνευσης του ιού COVID-19 σε όλα τα στελέχη της.

Ακριβής και συνεπής στο ραντεβού της στα γραφεία της ONDECK Media  κατέφτασε η κινητή μονάδα Mediterraneo Hospital. Η νοσηλεύτρια με την είσοδό της στο χώρο των γραφείων με προστατευτική μάσκα, έβαλε αμέσως τον κατάλληλο εξοπλισμό -ειδική στολή, γυαλιά και γάντια- και ακολουθώντας πιστά τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας από τον ιό, προχώρησε σε δειγματολειψία ρινοφαρυγγικών τεστ μοριακής ανίχνευσης του ιού COVID-19 σε όλα τα στελέχη της εταιρείας.

Εντός του επόμενου 24ώρου, τα αποτελέσματα -ευτυχώς αρνητικά για όλους- εστάλησαν στα προσωπικά μας mail με μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για τον καθένα. Απλά, γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια. Το Mediterraneo Hospital από την αρχή της πανδημίας και με βάση το ειδικό σχέδιο προετοιμασίας και διαχείρισης της κρίσης COVID-19, που εκπονήθηκε από την Επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις ισχύουσες κατευθυντήριες οδηγίες του ΕΟΔΥ, έθεσε σε ισχύ μια σειρά μέτρων με στόχο την προστασία του ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού προσωπικού και των ασθενών.

IMG 5175 resize

Στο πλαίσιο αυτό, εξαρχής καθιέρωσε την υποχρεωτική θερμομέτρηση, την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας για το προσωπικό, τους ασθενείς και τους επισκέπτες, τον περιορισμό του αριθμού των εισερχομένων, την τήρηση αυστηρών μέτρων κατά την είσοδο και παραμονή στους εσωτερικούς χώρους του θεραπευτηρίου, με χρήση ειδικού ερωτηματολογίου διαλογής-ανίχνευσης δυνητικά ύποπτων περιστατικών. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Λοιμώξεων παρακολουθεί και καταγράφει συνεχώς τη συμμόρφωση του προσωπικού, των ασθενών και των συνοδών τους στα απαιτούμενα μέτρα προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, το Mediterraneo Hospital προέβη άμεσα στην κατασκευή και λειτουργία ειδικά διαμορφωμένων εξωτερικών ιατρείων εκτός του θεραπευτηρίου (isolation rooms), όπου οι ασθενείς εξετάζονται σε συνθήκες απομόνωσης και με όλα τα μέτρα υψηλής προστασίας που απαιτούνται, τόσο για αυτούς όσο και για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που εμπλέκεται. Στους εξωτερικούς αυτούς χώρους, γίνεται η δειγματοληψία των ρινοφαρυγγικών τεστ μοριακής ανίχνευσης του ιού COVID-19 σε όλους τους ασθενείς προ της εισαγωγής τους, καθώς και σε όσους προσέρχονται είτε για να εξεταστούν είτε στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου

mediterraneo

IMG 5163 resize


Αξίζει να αναφερθεί ότι το Νοσοκομείο προέβη στην προμήθεια των πλέον σύγχρονων μοριακών αναλυτών και στα διαγνωστικά εργαστήριά του υπάρχει η άμεση δυνατότητα διεξαγωγής με ασφάλεια και ακρίβεια, δεκάδων μοριακών εξετάσεων ημερησίως, με τη μέθοδο PCR.  
MediterraneoH 3

Για τους ασθενείς που δεν δύνανται ή δεν επιθυμούν να προσέλθουν στο περιβάλλον του νοσοκομείου, λειτουργεί κινητή μονάδα για κατ’ οίκον επίσκεψη και λήψη δείγματος για την ανίχνευση του ιού.

 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style