Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο αρωγός στο CAREER4SEA Forum

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο εδωσε δυναμικό παρών στο CAREER4SEA Forum το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου και στο οποίο συμμετείχε ως μεγάλος χορηγός.

Το συνέδριο διοργανώθηκε από το SAFETY4SEA, καλύπτοντας θέματα που αφορούν στους νέους που επιθυμούν καριέρα στον κλάδο της Ναυτιλίας και αναλύοντας το παρόν και το μέλλον του δυναμικότερου και πλέον εξωστρεφούς κλάδου της χώρας. Ο στόχος του συνεδρίου ήταν η σφαιρική κι εμπεριστατωμένη παρουσίαση της ναυτιλίας μέσα από την εμπειρία καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου. Στα πλαίσια του συνεδρίου, επαγγελματίες από ναυτιλιακές και παραναυτιλιακές εταιρείες καθώς και ναυτιλιακά εκπαιδευτικά ιδρύματα περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και μετέφεραν τις γνώσεις τους. Μεταξύ άλλων παρουσίαστηκαν οι προκλήσεις του κλάδου της Ναυτιλίας, οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας για τους νέους επαγγελματίες.

metropolitanCAREER Αντώνης Βιδάλης, Αντιναύαρχος ΛΣ (ε.α.), Διευθυντής της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου

Εκεί βρέθηκε από την πλευρά του Μητροπολιτικού Κολλεγίου ο κ. Αντώνης Βιδάλης, Αντιναύαρχος ΛΣ (ε.α.), Διευθυντής της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ο οποίος και συμμετείχε στο 2ο πάνελ με θέμα τη Ναυτιλιακή Εκπαίδευση. Η ομιλία του είχε τίτλο «Η Ανώτατη Εκπαίδευση ως παράγοντας επιτυχίας στον χώρο της Ναυτιλίας» μέσα από την οποία ο κ. Βιδάλης εστίασε στον σκοπό και την διάσταση της ναυτικής εκπαίδευσης, στον κύκλο της επαγγελματικής επιτυχίας των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στη ναυτιλία, τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και τη δυνατότητα εξέλιξης σε μια εγχώρια και διεθνή καριέρα. Τέλος, παρουσίασε τα μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ναυτική Ακαδημία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά, τόσο στον κλάδο της ναυτικής, όσο και της ναυτιλιακής εκπαίδευσης.
Γενικό συμπέρασμα όλων των ομιλιών ήταν πως βασικός στόχος είναι η προσελκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα τονίζοντας παράλληλα οτι ο ναυτιλιακός κλάδος είναι από τους πιο ανταγωνιστικούς και απαιτεί διαρκή επιμόρφωση για να οδηγηθεί κανείς στην επιτυχία.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style