Unique Tour Company of the Year 2019 το Santorini Experience

Την αναγνώριση του διεθνούς θεσμού των Travel & Hospitality Awards για το 2019 έλαβε για η διοργάνωση αθλητικού τουρισμού της Σαντορίνης, “Santorini Experience”, λαμβάνοντας το βραβείο Unique Tour Company.

Το project “Santorini Experience” αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, του Δημοτικού Αθλητικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Οργανισμού Σαντορίνης Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ.) και της Active Media Group και ο θεσμός χαρακτήρισε την διοργάνωση αυτή ως Unique Tour Company of the Year 2019. Ο συγκεκριμένος θεσμός αναγνωρίζει τη σκληρή δουλειά και τα επιτεύγματα σε όλη την ταξιδιωτική βιομηχανία, τιμώντας ξενοδοχεία, ταξιδιωτικές-τουριστικές εταιρείες, travel buyers, influencers σε έξι ηπείρους, δίνοντας την σφραγίδα αναγνώρισης τους σε όσους φροντίζουν για την μακροχρόνια ικανοποίηση των πελατών τους.

Αυτή του 2019 αποτελεί την 5η κατά σειρά έκδοση του “Santorini Experience” και κάθε χρόνο προσελκύει το παγκόσμιο ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών αθλητών του τρεξίματος και της κολύμβησης open water. Από το 2016 και μετά μάλιστα οπότε και η διοργάνωση μεταφέρθηκε κατά τον μήνα Οκτώβριο, το “Santorini Experience” συνέβαλλε στον διπλασιασμό των διεθνών αεροπορικών αφίξεων, στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης από τις 17.143, το 2015 στις 34.888, το 2018, βοηθώντας έτσι στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το νησί.

Οι online εγγραφές για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο “Santorini Experience” αναμένεται να ξεκινήσουν τα Χριστούγεννα. Στο βίντεο μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση του τι θα συμβεί μεταξύ 4 και 6 Οκτωβρίου 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργάνωση έχει ενταχθεί στο Global Swim Series (GSS) και έτσι όλοι οι κολυμβητές που συμμετέχουν στο “Santorini Experience” αλλά και στους υπόλοιπους αγώνες του GSS θα έχουν μια παγκόσμια κατάταξη. Σε όσο περισσότερους αγώνες λαμβάνουν μέρος, τόσο πιο η υψηλή θα είναι και η κατάταξή τους. Αντίστοιχα, το “Santorini Experience” έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κοινότητα του World’s Marathons.

Santorini Experience1 photo Vassilis Sfakianopoulos 

Οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις τρεις καθιερωμένες διαδρομές, πάνω στην Καλντέρα, με θέα τις μαγευτικές εικόνες του ηφαιστείου και φόντο τους οικισμούς Ημεροβίγλι, Φηροστεφάνι και Οία. Συγκεκριμένα, η διαδρομή 5 χλμ. «Αριστείδης Αλαφούζος» αφορά στο τρέξιμο και δυναμικό περπάτημα, αυτή των 10 χλμ. τους πιο έμπειρους στις αποστάσεις και η απόσταση των 15 χλμ. αυτούς που αγαπούν την δύναμη, την αντοχή, και την αδρεναλίνη. Όλες οι διαδρομές έχουν ως αφετηρία το εργοστάσιο αφαλάτωσης στην Οία, με σημεία χωμάτινης διαδρομής και τερματισμό πάλι στην Οία. Οι διαδρομές έχουν σχεδιαστεί από τον πρώην μαραθωνοδρόμο, κάτοχο της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητή τρεξίματος και διευθυντή της All About Running, Νίκο Πολιά.

Η κολύμβηση open water θα έχει και αυτή την χρονιά την τιμητική της. Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, έχοντας την επιβλητική όψη του νησιού μπροστά τους, στον αγώνα 1,5 μιλίου (2,4 χλμ.). Η διοργάνωση θα φροντίσει τους ερασιτέχνες αθλητές με την προσθήκη του σωσιβίου ασφαλείας, υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας, το οποίο δίνει ένα ακόμα κίνητρο στον συμμετέχοντα να επιλέξει το “Santorini Experience”.

Η κολυμβητική διαδρομή θα διεξαχθεί, όπως και κάθε χρόνο, με απόλυτη ασφάλεια στα μαγευτικά νερά της Σαντορίνης (μέση θερμοκρασία νερού στους 20-22 βαθμούς Κελσίου), υπό την τεχνική διεύθυνση του Ομοσπονδιακού Τεχνικού, με Ολυμπιακές & Παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης, Νίκου Γέμελου που έχει σχεδιάσει την μοναδική αυτή διαδρομή. Στην ασφάλεια του αγώνα θα συμβάλλουν για ακόμα μία χρονιά οι εξειδικευμένοι ναυαγοσώστες και τα ναυαγοσωστικά σκάφη. Για τους κολυμβητές θα διαμορφωθούν διαφορετικές κατηγορίες ανάλογα με τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων κολυμβητών, ενώ θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για όσους φορούν ολόσωμη φόρμα κολύμβησης (wet suit κατηγορία).

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style