H Porsche και Μοτοδυναμική ΑΕΕ χορηγοί της όπερας "Μαγικός Αυλός"

Με ιδιαίτερη χαρά η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε., επίσημος διανομέας της PORSCHE AG στην Ελλάδα, υποστηρίζει την Εθνική Λυρική Σκηνή στη φετινή παραγωγή της όπερας «Ο Μαγικός Αυλός».

Έργο πολλαπλώς πρωτοποριακό για την εποχή του και αξεπέραστο έως σήμερα, ο «Μαγικός Αυλός» του W.A.Mozart, μέσα από τη συγκεκριμένη παραγωγή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου, αναδεικνύει όλα τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Το πάθος για την αναζήτηση του καινούργιου, οι αντισυμβατικές επιλογές και η εμμονή στην τελειότητα είναι αξίες οι οποίες διαχρονικά χαρακτηρίζουν την Porsche και οι οποίες συναντώνται στο ανέβασμα της δημοφιλέστατης αυτής όπερας, όπως το συνέλαβε η σκέψη των σκηνοθετών Barry Kosky και Susan Andrade.

Παράλληλα, η αλληλεπίδραση του ζωντανού θεάματος με την ιδιοφυή χρήση multimedia τεχνολογιών στη συγκεκριμένη παραγωγή ταιριάζουν ιδανικά με την επιλογή της Porsche να βρίσκεται πάντοτε πρωτοπόρος των εξελίξεων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες, καινοτόμες τεχνολογίες, με στόχο τη δημιουργία ανεπανάληπτων εμπειριών για τους κατόχους των αυτοκινήτων της.

Λίγα λόγια για το έργο :

H αγαπημένη όπερα του Μότσαρτ επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή σε μια εντυπωσιακή και πρωτοποριακή παραγωγή που ξεκίνησε από το Βερολίνο και έχει ήδη γίνει διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου και αν έχει παρουσιαστεί ο Μαγικός αυλός σε σκηνοθεσία του Μπάρρη Κόσκυ, του Αυστραλού καλλιτεχνικού διευθυντή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου και της Σούζαν Αντράντε, της βρετανικής θεατρικής ομάδας 1927, έχει συναρπάσει αφενός με τη φαντασία της παραγωγής, αφετέρου με την ακρίβεια με την οποία εκτελείται από τους καλλιτέχνες η «χορευτική» σκηνοθεσία, στην οποία ενώνεται το animation με το «ζωντανό» θέαμα και η αισθητική του καμπαρέ, του μιούζικ χολ και των θεαμάτων της εποχής της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης με το βρετανικό χιούμορ και την όπερα.

Ο Κόσκυ με τη βρετανική θεατρική ομάδα «1927» δημιούργησαν, με τη συνδρομή του animation, ένα απρόσμενο παραμύθι γεμάτο χρώμα, χαρά και εφευρετικότητα και «άνοιξαν τον δρόμο για ένα πιο ελεύθερο και πειραματικό στιλ παρουσίασης μιας όπερας σήμερα», όπως έγραψαν οι New York Times στην κριτική τους. Το δημιουργικό σύμπαν του Μαγικού αυλού έχει ιδιότυπες αναφορές από τον Μπάστερ Κήτον και τον Νοσφεράτου έως τη Λουίζ Μπρουκς και τον Τέρρυ Γκίλλιαμ.

Από το 2012 που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Βερολίνο, το «θαυμάσιο παράλογο μείγμα βωβού κινηματογράφου και ταινίας κινουμένων σχεδίων» (Berliner Morgenpost), έως σήμερα, ο Μαγικός αυλός έχει ταξιδέψει από το Λος Άντζελες ως την Κίνα και από το Φεστιβάλ του Εδιμβούργου ως την Ισπανία και την Ελβετία, ενώ λίγο πριν από τις παραστάσεις στην ΕΛΣ θα παρουσιαστεί στο Μπολσόι της Μόσχας και στην Κωμική Όπερα του Παρισιού.

Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης του Μαγικού Αυλού έχουν δύο διακεκριμένοι αρχιμουσικοί της νεότερης γενιάς, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Ζωή Τσόκανου και ο Γιώργος Μπαλατσινός.

Στη διανομή συμμετέχουν νεότεροι και καταξιωμένοι μονωδοί, όπως οι Πέτρος Μαγουλάς, Δημήτρης Κασιούμης, Σάσα Εμανουέλ Κράμερ, Βασίλης Καβάγιας, Μαρία Παλάσκα, Χρύσα Μαλιαμάνη, Τίμος Σιρλαντζής, Μάριος Σαραντίδης κ.α. Τον ρόλο της Βασίλισσας της Νύχτας –έναν από τους απαιτητικότερους του ρεπερτορίου της υψιφώνου– θα ερμηνεύσουν, η Χριστίνα Πουλίτση, η Ελληνίδα σοπράνο που έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες παραστάσεις της παραγωγής αυτής σε όλο τον κόσμο, ως στενότατη πλέον συνεργάτρια του Μπάρρη Κόσκυ, η Βασιλική Καραγιάννη και η Δήμητρα Κωτίδου

Από τις 31 Μαρτίου έως και τις 29 Απριλίου 2018, σε δώδεκα μοναδικές παραστάσεις, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style