Ο Μικρός Πρίγκιπας Αναλαμβάνει Δράση για καλό σκοπό

Ο Οίκος Sotheby’s δημοπράτησε ένα μοναδικό ρολόι της IWC Schaffhausen. Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Έκδοση “Le Petit Prince” με το μοναδικό μπλε μηχανισμό πουλήθηκε στην τιμή των 48.750 Ελβετικών φράγκων.

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry, έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο, υλοποιώντας εκστρατείες για την υποστήριξη παιδιών και νέων που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Το Big Pilot’s Watch Annual Calendar Έκδοση “Le Petit Prince” είναι το πρώτο και μέχρι σήμερα το μοναδικό ρολόι στην ιστορία της IWC το οποίο διαθέτει μπλε μηχανισμό. Η κατασκευαστική διαδικασία, που απαιτήθηκε για τη δημιουργία του, χρειάστηκε περίπου 1,5 χρόνο μέχρι να αναπτυχθεί και να τελειοποιηθεί. Για να δοθεί στο μηχανισμό 52850 της IWC το ξεχωριστό αυτό μπλε χρώμα, τα ελάσματα και οι γέφυρες περάστηκαν με διάφορα οξείδια μετάλλων. Η μεγαλύτερη πρόκληση της διαδικασίας ήταν να διατηρηθεί το πάχος της επικάλυψης σταθερό και να επιτευχθεί ένας απόλυτα ομοιόμορφος τόνος χρησιμοποιώντας την τεχνική vapour deposition technique (CVD). Σε συνδυασμό με τις μπλε βίδες και τους κόκκινους πολύτιμους λίθους, ο μπλε μηχανισμός αποτελεί το ιδανικό φόντο για τον ρότορα, που είναι κατασκευασμένος από κόκκινο χρυσό 18 καρατιών και αναπαριστά τον μικρό πρίγκιπα της ομώνυμης ιστορίας του Antoine de Saint-Exupéry να κάθεται πάνω σε έναν πλανήτη και να κοιτάζει τον αστερόφωτο νυχτερινό ουρανό. amikpe2

Η ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΤΗΣ IWC ΦΕΡΕΙ ΥΨΗΛΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ
«Ο μπλε μηχανισμός δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό στοιχείο, αλλά αποδεικνύει και τη μακρά κατασκευαστική παράδοση της IWC Schaffhausen. Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία μας, για να μεγιστοποιήσουμε τα έσοδα της δημοπρασίας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry να ξεκινήσει την υλοποίηση νέων σημαντικών έργων», δήλωσε ο Georges Kern, CEO της IWC Schaffhausen. Το Ίδρυμα Νέων Antoine de Saint-Exupéry ιδρύθηκε το 2008 από τους απογόνους του Γάλλου συγγραφέα και πιλότου Antoine de Saint-Exupéry. Οι εκστρατείες του, που υλοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, έχουν σαν πρωταρχικό στόχο την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε παιδιά και εφήβους που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Η δημοπρασία ήταν η τέταρτη που διενέργησε η IWC Schaffhausen για όφελος του ιδρύματος σε συνεργασία με τον Οίκο Sotheby’s της Γενεύης. Τα έσοδα πρόκειται να διατεθούν για τη μετάφραση του βιβλίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Saint-Exupéry’s, συμπεριλαμβανομένων και των εικονογραφήσεων που διαθέτει, στη γραφή Braille, έτσι ώστε το πλήρες έργο να γίνει για πρώτη φορά διαθέσιμο σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης.

Τα πιο Δημοφιλη > Life

10 χρόνια Greek Maritime Golf Event στην Costa Navarino…

Σημαντική διάκριση με τέσσερα βραβεία στα Sports Marketing Awards 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style