O Λευτέρης Λαζάρου βραβεύεται και φέτος με αστέρι Michelin

varoul2

Ο Λευτέρης Λαζάρου και το εστιατόριο Βαρούλκο Seaside βραβεύτηκε και φέτος με ένα αστέρι Michelin, τη σημαντικότερη διάκριση στο διεθνή χώρο της γαστρονομίας που είχε ήδη κατακτήσει από το 2002, όταν κατέκτησε το πρώτο αστέρι Michelin που δόθηκε ποτέ σε εστιατόριο με ελληνική κουζίνα.

Το Βαρούλκο Seaside βρίσκεται πλέον στην πανέμορφη μαρίνα του Μικρολίμανου σε έναν κομψό χώρο δίπλα στη θάλασσα. Ο Λευτέρης Λαζάρου συνδυάζοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά με την υψηλή τεχνική δημιουργεί πιάτα γεμάτα πηγαία νοστιμιά. Το Βαρούλκο λειτουργεί πλέον μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση, ως το πιο value for money βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Για το μεσημεριανό σας γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά και σε εξαιρετικά προσιτές τιμές με μεζέδες όπως ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα με 4 ευρώ, που συνοδεύονται ιδανικά με τη λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες (από 20 ευρώ η φιάλη) και κρασιά σε ποτήρι.

varoul1

 

Αν επιθυμείτε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας δημιουργικές γεύσεις όπως ριζότο σουπιά με το μελάνι της, κριθαράκι με γαρίδες και λημνιό κρασί, καλαμάρι με πέστο σπανάκι, σουπιά με κρέμα πορτοκάλι-καρότο ή φέτα ψάρι με ραντίτσιο.

Και φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος.

varoul3

Το Βαρούλκο Seaside και ο Λευτέρης Λαζάρου σας περιμένουν για να σας οδηγήσουν στο δικό σας μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο των θαλασσινών γεύσεων.


Ακτή Κουμουνδούρου 52,
Μικρολίμανο, Πειραιάς
Τηλ.: 210 5228400

Τα πιο Δημοφιλη > Life

the art dose giorti technis

The Art dose: Μια χριστουγεννιάτικη γιορτή τέχνης

Έντονη ατμόσφαιρα γιορτής, με συνοδοιπόρο πάντα την τέχνη και τις μοναδικές δημιουργίες, είχε η βραδιά...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style