Έξι χρυσές διεθνείς διακρίσεις για το Κτήμα Γκλίναβος

glinav1

Στο 19ο Berliner Wein Trophy και στο 15ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης βραβεύτηκε το Κτήμα Γκλίναβος της Ηπείρου για την εξαιρετική τους ποιότητα, το αρωματικό τους δυναμικό αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τα αρώματα και τις σπάνιες ποικιλίες της φημισμένης αμπελουργικής ζώνης ΠΟΠ Ζίτσας.

Ο ετήσιος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO και αποτελεί το μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου που πραγματοποιείται στη χώρα μας. Διεξάγεται με την αιγίδα όλων των φορέων του χώρου (από Ελλάδα και εξωτερικό), σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης - διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε 24 - 26 Φεβρουαρίου 2015 και κατά τη διάρκεια του 35 καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι γευσιγνώστες, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν και αξιολόγησαν 594 δείγματα.

glinav3

Τα 560 ήταν οίνοι από Ελλάδα, Βραζιλία, Γερμανία, Κύπρο, Κίνα, Σλοβακία και Τσεχία, ενώ τα 34 ήταν αποστάγματα από Ελλάδα και Κύπρο. Τα τέσσερα κρασιά του Κτήματος Γκλίναβος που βραβεύτηκαν στη φετινή διοργάνωση ήταν τα:

- PRIMUS-ZITSA BARRIQUE, 2013 / ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Ο.Π. Ζίτσα - Λευκός Οίνος - Ελλάδα)
- CHARDONNAY, 2013 / ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Γ.Ε. Ήπειρος - Λευκός Οίνος - Ελλάδα)
- ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ, 2013 / ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Γ.Ε. Ιωάννινα - Λευκός Οίνος - Ελλάδα)
- ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ, 2012 / ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ (Π.Γ.Ε. Ιωάννινα - Λευκός Οίνος - Ελλάδα)

Το Κτήμα Γκλίναβος ως μέλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Β.Ε. - www.wineroads.gr) συμμετέχει και υποστηρίζει το διαγωνισμό από το ξεκίνημά του και βραβεύεται σχεδόν κάθε χρόνο.


ΔΥΟ ΧΡΥΣΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ POEME BRUT 2009 ΚΑΙ PRIMUS ZITSA BARRIQUE 2013 ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ BERLINER WEIN TROPHY 2015

Ο Berliner Wein Trophy διοργανώνεται από το 1994 στο Βερολίνο και θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς οίνου. Κάθε φορά συμμετέχουν σε αυτόν χιλιάδες οινοποιεία από όλο τον κόσμο, στέλνοντας δείγματα τα οποία δοκιμάζονται και κρίνονται από καταξιωμένους γευσιγνώστες με βάση την ποιότητα, το αρωματικό τους δυναμικό σε μύτη και στόμα, τη σχέση ποιότητας-τιμής.

glinav3
Το φετινό 19ο Berliner Wein Trophy πραγματοποιήθηκε στη γερμανική πρωτεύουσα μεταξύ 5 και 8 Φεβρουαρίου 2015. Το Κτήμα Γκλίναβος, παρά το ότι ήταν η πρώτη χρονιά που συμμετείχε στο διαγωνισμό, κατάφερε να κερδίσει δύο χρυσά βραβεία: ένα για το Primus Zitsa Barrique σοδειάς 2013 (www.glinavos.gr/products/premium/primus-zitsa-barrique) και ένα για το Poeme Brut σοδειάς 2009, που παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας (www.glinavos.gr/products/sparkling/poeme-brut).

 

Τα πιο Δημοφιλη > Life

Bolivar Beach Club: Opening στις 27 Απριλίου με τους…

To Bolivar επιστρέφει θριαμβευτικά το Σάββατο 27 Απριλίου με καλεσμένους του Blend, τους Ιταλούς Djs/Producers...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style