Volvo: Mε 5 αστέρια τα S60 και V60

To σερί των αστεριών συνεχίζει η Volvo με τα S60 και V60 τα οποία κέρδισαν την κορυφαία αξιολόγηση στις δοκιμές ασφαλείας του ΕuroNCAP.

Τα δύο μοντέλα της Volvo κατάφεραν να διακριθούν παρά τα ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια των δοκιμών κατά τον έλεγχο του 2018. Δύο παραδείγματα των πιο απαιτητικών δοκιμασιών είναι αυτά της ανίχνευσης ποδηλάτη με αυτόματο φρενάρισμα αλλά και τα συστήματα διατήρησης λωρίδας. Υπεύθυνο για το σερί των αστεριών ασφάλειας φαίνεται να είναι το σύστημα City Safety που διαθέτουν όλα τα μοντέλα της εταιρείας.

Στα S60 και V60 ωστόσο, το City Safety εμπλουτίζεται με τη λειτουργία αυτόματου φρεναρίσματος σε περίπτωση επικείμενης μετωπικής σύγκρουσης με όχημα που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Η λειτουργία αυτή αποτελεί παγκόσμια πρωτιά. Το City Safety παραμένει το μόνο σύστημα ασφαλείας στην αγορά που μπορεί να αναγνωρίσει πεζούς, δικυκλιστές και μεγάλα ζώα, μέρα και νύχτα.

volvo 2

«Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η Volvo ηγείται σταθερά στον τομέα της ασφάλειας, ξεπερνώντας συνεχώς τα όρια στην εξέλιξη νέων τεχνολογιών», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), επικεφαλής του Volvo Cars Safety Centre. «Ανεξάρτητα από το ποιο Volvo επιλέγετε, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα ταξιδεύετε σε ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς».

Τα S60 και V60 μοιράζονται επίσης την πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) της Volvo και τις ίδιες τεχνολογίες ασφαλείας με το XC60 - το ασφαλέστερο αυτοκίνητο στις δοκιμές του EuroNCAP το 2017 - και τα κορυφαία μοντέλα της Σειράς 90.  Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε νέο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας κατακτά μια θέση ανάμεσα στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους. Από το V40 έως το μεγάλο SUV XC90, όλα τα μοντέλα που διαθέτει σήμερα στην γκάμα της η Volvo προσφέρουν τεχνολογία ασφαλείας βραβευμένη με πέντε αστέρια.

Να τονίσουμε ότι το S60 είναι το πρώτο Volvo που κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην πρώτη μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην Αμερική, έξω από το Charleston, στη Νότια Καρολίνα. Το νέο S60 θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά το 2019.

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

60,8 εκατ. δολάρια ΗΠΑ για την προστασία…

Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο της Διεθνούς Διάσκεψης για την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style