Quantcast

Η IWC Schaffhausen και η Ελβετική αεροπορική JU-AIR

iwc front
Εδώ και χρόνια, η IWC Schaffhausen και η Ελβετική αεροπορική εταιρεία JU-AIR έχουν καλλιεργήσει μια συνεργασία, βασισμένη στον αμοιβαίο θαυμασμό του αεροσκάφους Junkers JU-52. Μόλις 8 είναι τα επιλεγμένα, αξιόπλοα JU-52s σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων το ένα, για δύο δεκαετίες, έχει το λογότυπο της IWC και το 2000 ξεκίνησε τον περίπλου της γης για να προωθήσει το νέο Pilot ρολόι της IWC.

Ήρθε λοιπόν η στιγμή να αναγνωριστεί το εξαιρετικό έργο της JU-AIR. Προς τιμήν της εταιρείας που εργάζεται για να διατηρήσει το vintage αεροσκάφος στους ουρανούς, το IWC Pilot's Watch Chronograph Έκδοση "JU-Air", σε περιορισμένη έκδοση 500 ρολογιών, είναι έτοιμο να «απογειωθεί».

 «Το 1994, τρία από τα αεροσκάφη JU-52 της JU-AIR πέταξαν στο Venegono της Ιταλίας για την παρουσίαση της τότε τελευταίας συλλογής ρολογιών της IWC Schaffhausen», λέει ο Georges Kern, CEO της IWC, ανακαλώντας την αρχή της μακροχρόνιας συνεργασίας των δύο εταιρειών. «Από τότε έχουμε βοηθήσει επιδοτώντας την JU-AIR και είμαστε υπερήφανοι που το λογότυπο της IWC κατέχει μια τόσο περίοπτη θέση σε ένα από τα JU-52 αεροπλάνα για τα τελευταία 20 χρόνια». Το πάθος για τις πτήσεις, η μακρά παράδοση των ρολογιών Pilot της IWC – που είναι σχεδόν τόσο παλιά όσο και το ιστορικό αυτό αεροπλάνο - σε συνδυασμό με το χάρισμα για την κλασική σχεδίαση και τη μηχανολογία αποτελούν τους δεσμούς που συνδέουν την IWC Schaffhausen και την JU-AIR.

Ο Ελβετικός Οίκος Υψηλής Ωρολογοποιίας, που έχει εδραιώσει μια μακρά παράδοση στην σχεδίαση και παραγωγή των ρολογιών Pilot από το 1936 μέχρι και σήμερα, εδώ και ακριβώς 20 χρόνια χορηγεί την JU-AIR, καθιστώντας έτσι την τρέχουσα χρονική περίοδο ιδανική για την «απογείωση» του Pilot's Watch Chronograph Έκδοση "JU-Air", σε ανοξείδωτο ατσάλι και σε περιορισμένη έκδοση, μόλις 500 ρολογιών.

ΣΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ 'SILVER BIRD' 
Το ανοξείδωτο ατσάλι, φόρος τιμής στη JU-AIR, έχει το στυλ ενός εργαλείου πιλοτηρίου του κλασικού ρολογιού Pilot. Το καντράν του Pilot's Watch Chronograph Έκδοση "JU-Air" είναι επιροδιωμένο, έχει απλικέ αριθμούς και δύο δείκτες σε λευκό χρώμα, κατασκευασμένους από φθορίζον υλικό, έχοντας σαν αποτέλεσμα την εξαιρετική αναγνωσιμότητα ακόμα και κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες. Ο κεντρικός δείκτης του χρονογράφου, δείχνει τον καταγραμμένο χρόνο σε δευτερόλεπτα, ενώ ο δείκτης του καντράν στη θέση «12» δείχνει τον αριθμό των λεπτών που πέρασαν. Το ρολόι έχει λειτουργία flyback, και έτσι όποτε κάποιος πατήσει το κουμπί επαναφοράς, ο δείκτης επιστρέφει στο μηδέν και αμέσως ξεκινά μια άλλη χρονική αλληλουχία.
 
Ο μικρός κόκκινος δείκτης δευτερολέπτων στη θέση «6» υποδεικνύει ότι το ρολόι λειτουργεί κανονικά και μπορεί να σταματήσει όταν είναι απαραίτητο για να συγχρονιστεί το ρολόι. Το Pilot's Watch Chronograph Έκδοση "JU-Air" διαθέτει το μηχανισμό 89365, με απόθεμα ενέργειας 68 ωρών και χρονόμετρο λεπτών και δευτερολέπτων.
 
Οι σχεδιαστές της IWC έχουν τροποποιήσει την ένδειξη ημερομηνίας για να μοιάζει με εργαλείο πιλοτηρίου, καθώς η οριζόντια διάταξη των αριθμών μοιάζει με υψομετρητή. Το εντυπωσιακό κόκκινο τρίγωνο, που αποτελεί τυπικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού των ρολογιών Pilot και είναι εμπνευσμένο από τα κόκκινα σήματα στο ταμπλό των αεροπλάνων, δείχνει την ημερομηνία. Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένο ένα Junkers JU-52, ενώ η φράση "One out of 500" αναφέρεται στην περιορισμένη έκδοση.
iwc back
 
Η JU-AIR ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ JU-52

Όταν ο ήχος των τριών μεγάλων κινητήρων φανερώνουν την παρουσία ενός JU-52, οι άνθρωποι απλά στέκονται και κοιτάζουν. Πρωτοεμφανίστηκαν το 1939 και στη συνέχεια η Ελβετική Πολεμική Αεροπορία τα αγόρασε για την εκπαίδευση πιλότων και για τη μεταφορά επιβατών και ειδών πρώτης ανάγκης. Η Ελβετική αεροπορική εταιρεία JU-AIR, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό τη διάσωση του JU-52, με τη χαρακτηριστική κυματοειδή άτρακτο από χάλυβα, ξεκίνησε μια πανεθνική εκστρατεία συλλογής κεφαλαίων, όταν το παλαίμαχο αεροσκάφος αποσύρθηκε το 1981. Δημιούργησε ένα απίστευτο κύμα καλής θέλησης που μέσα σε μία μέρα κατάφερε να συγκεντρώσει κεφάλαια που ξεπερνούσαν τα 600.000 φράγκα. Σήμερα, έχουν απομείνει μόνο οκτώ JU-52.
 
Ο μεγαλύτερος στόλος, που περιλαμβάνει 4 μηχανές, διατηρείται και πετάει από την JU-AIR, με βάση το Dübendorf, κοντά στη Ζυρίχη στην Ελβετία. Μέχρι και σήμερα το JU-52 παραμένει συνώνυμο της αξιοπιστίας, της ασφάλειας και της ποιότητας κατασκευής και άφησε το στίγμα του στην πολεμική αεροπορία. όπως πολύ λίγα κατάφεραν να αφήσουν.
 
Ιδιόκτητο και επικουρούμενο από μια ομάδα εθελοντών, η εταιρεία εξασφαλίζει ότι τα θρυλικά αεροπλάνα παραμένουν σε υπηρεσία, και προσφέρουν θεαματικές πτήσεις που βοηθούν να μείνει ο μύθος στους ουρανούς.
 
 
 
 

 

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Η νέα Bentley Flying Spur

Η Bentley Motors έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για το πιο εξελιγμένο πολυτελές Grand Touring...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

S/Y ONDECK Jeanneau Sun Odyssey 440

Πίσω από κάθε σκάφος υπάρχουν άνθρωποι. Κάθε φορά που ένα...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η IWC υποστηρίζει τους COUSTEAU Divers

Την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, η IWC Schaffhausen ανακοίνωσε την...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

H IWC για το ίδρυμα Νέων Antoine de Sain…

Η IWC Schaffhausen και το ίδρυμα νέων Antoine de Saint-Exupéry...

Style