Οι νέες εγκαταστάσεις της IWC Schaffhausen

iwcmeri1

Ως μία από τις κορυφαίες μάρκες παγκοσμίως στην κατηγορία της Υψηλής Ωρολογοποιίας, η IWC επενδύει στο Schaffhausen, εκεί όπου βρίσκεται η έδρα της εταιρείας από το 1868. 

Η ελβετική εταιρεία γιόρτασε την έναρξη των εργασιών του νέου τεχνολογικού κέντρου παραγωγής, στο Merishausertal στα προάστια του Schaffhausen, με μια παραδοσιακή τελετή.

Μέλη της Διοίκησης της IWC και πολυάριθμοι αγαπητοί επισκέπτες συγκεντρώθηκαν για να σηματοδοτήσουν την επικείμενη έναρξη των εργασιών στο νέο κέντρο παραγωγής της IWC, όπως αρμόζει στην περίσταση. Ο CEO της IWC, Georges Kern, συμμετείχε μαζί με τον Cantonal Councillor, Reto Dubach, καθώς και με τους Peter Neukomm και Raphaël Rohner, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου (τμήματα finance & building).

ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ SCHAFFHAUSEN ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ

«Η σημερινή πρωτοποριακή τελετή είναι κάτι περισσότερο από μία απλή σηματοδότηση της έναρξης κατασκευής της νέας μονάδας» σχολίασε ο CEO της IWC Georges Kern, τονίζοντας τη σημασία της εκδήλωσης. «Είναι μια δέσμευση ότι το Schaffhausen θα παραμείνει το σπίτι της IWC και οι εργασιακές συνθήκες θα παραμείνουν ελκυστικές για τους εργαζόμενους. Αποτελεί, επίσης, απόδειξη του θετικού έργου που επιτελείται τόσο από την πόλη όσο και από το καντόνι του Schaffhausen, για να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για την IWC, ώστε να συνεχίσει να κατασκευάζει μοναδικά ρολόγια».

Με μια επένδυση που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 40 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα, το νέο κτήριο αποτελεί τη μεγαλύτερη επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής μέχρι σήμερα, μετά την προσθήκη του East Annex το 2005 και του West Annex το 2008 στις εγκαταστάσεις της παλιάς πόλης, που έγιναν ώστε να ανταποκριθεί η εταιρεία στην αυξανόμενη ζήτηση. Με 800 εργαζομένους στην έδρα της, η IWC Schaffhausen δεν αποτελεί μόνο έναν από τους πιο σημαντικούς εργοδότες της περιοχής, αλλά και έναν πρεσβευτή της εικόνας της πόλης σε όλη την υδρόγειο. Η εταιρεία ήταν σε θέση να εξασφαλίσει τα δικαιώματα ανάπτυξης για τον χώρο 20.000 τετραγωνικών μέτρων, χάρη σε ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων του Schaffhausen, που πριν από 2 χρόνια ψήφισε με πλειοψηφία άνω του 80%, υπέρ της στήριξης των σχεδίων του κατασκευαστή πολυτελών ρολογιών, δείχνοντας την εμπιστοσύνη τους στον τοπικό τους εργοδότη.

iwcmeri3

ΤΟ ΝΕΟ ΚΤΗΡΙΟ ΕΔΡΑΙΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Για ακόμα μια φορά, η IWC στέλνει ένα σαφές μήνυμα, με την κατασκευή του σύγχρονου κέντρου παραγωγής. «Κατά τα τελευταία 10 έτη, η IWC έχει αναπτυχθεί από μια εξειδικευμένη εταιρεία σε μια παγκόσμια μάρκα, και θέλουμε να συνεχίσει να αυξάνεται κάθε μέρα και περισσότερο», λέει ο Georges Kern για το φιλόδοξο οικοδομικό έργο. «Ο μεγάλος χώρος μάς επιτρέπει να σχεδιάσουμε το κτήριο με σκοπό να δημιουργήσουμε βελτιστοποιημένες και προσεκτικά συντονισμένες διαδικασίες παραγωγής και logistics, που θα μας επιτρέψουν να βελτιώσουμε τις ικανότητες μας και να ανταγωνιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μετά την ολοκλήρωση του νέου κτηρίου, τον Οκτώβριο του 2016, η Schaffhausen θα μετακινήσει την κατασκευή της κάσας και των άλλων μερών του ρολογιού, μαζί με τη συναρμολόγηση του μηχανισμού, στο Merishausertal. Έτσι, στις νέες εγκαταστάσεις θα διατεθούν θέσεις για περισσότερους από 250 εργαζόμενους, σε έναν χώρο 13.000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ γενικά το κτήριο μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 400 εργαζόμενους.

iwcmeri2

ΤΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Οι μεγάλες εκτάσεις πράσινου και η κομψή αρχιτεκτονική της διώροφης κατασκευής εξασφαλίζουν ότι το κλιμακωτό κτιριακό συγκρότημα συνδυάζεται αρμονικά με την μορφολογία του Merishausertal. Το νέο κέντρο παραγωγής δεν είναι απλά το προϊόν της φιλοσοφίας της IWC, της αφοσίωσής της στην προστασία του περιβάλλοντος και της οικολογικής της υπευθυνότητας η εμπειρία που αποκτήθηκε από το σχεδιασμό των νέων κτηρίων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια έχει, επίσης, επηρεάσει έντονα τα σχέδια του συγκεκριμένου κτηρίου. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η τριπλή μονωμένη γυάλινη πρόσοψη, η οποία εξασφαλίζει ότι το εσωτερικό κατακλύζεται από φως.

«Συνεχίζουμε από εκεί που το αφήσαμε το 2008 με το West Annex, εφαρμόζοντας μόνο τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές. Παράλληλα με την ανακύκλωση θερμότητας νερού και τα συστήματα εξαερισμού, με την ανάκτηση θερμότητας, χρησιμοποιούμε επίσης, μεθόδους θέρμανσης και ψύξης υπόγειων υδάτων και είναι αυτονόητο ότι τα μέτρα μόνωσης πληρούν τις προδιαγραφές Minergie. Επίσης, θα είναι σε θέση να καλύψει ένα σημαντικό μέρος των ενεργειακών μας αναγκών με το φωτοβολταϊκό σύστημα που έχει σχεδιαστεί, για να καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα της επίπεδης οροφής».

Ο φωτισμός στο κτήριο και η γύρω περιοχή θα είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία LED και θα ελέγχονται από αισθητήρες κίνησης. Επίσης, μέρος της υποδομής είναι ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων και ανακύκλωσης που θα διευκολύνουν την επαναχρησιμοποίηση των αποβλήτων στην παραγωγική διαδικασία. Επίσης, το κυλικείο θα προσφέρει γεύματα για το προσωπικό. Η IWC αποτέλεσε πιστοποιημένη εταιρεία - ουδέτερη σε άνθρακα από το 2007 - και σύμφωνα με τη δέσμευση αυτή θα παρέχει στους εργαζόμενους της ένα smart fortwo ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Μια ακόμα σημαντική πρωτοβουλία έρχεται με τη μορφή σταθμών φόρτισης για το αυτοκίνητο και για e-bikes.

 www.iwc.com

 

Τα πιο Δημοφιλη > Design

Firefly in the sky: Ο Matteo Thun δημιουργεί για…

Το φωτιστικό εξωτερικού χώρου Firefly in the sky αποτελεί μια πρωτότυπη δημιουργία του Matteo Thun...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style