Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ

Η κορυφαία εταιρεία yachting στην Ελλάδα ενισχύει τις αναπτυξιακές προοπτικές της με τη δημιουργία ναυπηγείου στις νέες εγκαταστάσεις της και εσωτερικού τμήματος financing.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» (OCC-9).

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε.), ιδρυτής & CEO ΤHEON GROUP, ιδρυτής EFA GROUP, έδωσε το παρών στο Delphi Economic Forum IX.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας

Η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, παρευρέθηκε στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων

O Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων και Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΝΕΧ, συμμετείχε στο Delfi Economic Forum IX.

Ε. Ράπτη: Στόχος μας οι συνεργασίες με τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτικό τομέα

Ε. Ράπτη: Στόχος μας οι συνεργασίες με τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτικό τομέα

Το 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών πραγματοποιείται στους Δελφούς από 10-13 Απριλίου.

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνω από 85 ναυπηγεία από 26 χώρες έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα δώσουν το «παρών» για να παρουσιάσουν καινοτομίες στον σχεδιασμό και την παραγωγή πλοίων στις 3-7 Ιουνίου.

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

Από τις 10 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, το Olympic Yacht Show θα υποδεχθεί για 4η συνεχόμενη χρονιά το εκλεκτό κοινό του.

Previous Next Play Pause
Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ Riginos Yachts: Νέες αναπτυξιακές επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference» Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην 9η Διεθνή Διάσκεψη «Our Ocean Conference»
Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα Κρ. Χατζημηνάς: Η τεχνολογία είναι σημαντική για την επιχειρηματικότητα
Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων            Π. Ξενοκώστας: Τα ελληνικά ναυπηγεία δεν είναι μηχανουργεία άλλων
Ε. Ράπτη: Στόχος μας οι συνεργασίες με τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτικό τομέα Ε. Ράπτη: Στόχος μας οι συνεργασίες με τοπική αυτοδιοίκηση και ιδιωτικό τομέα
Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας Ποσειδώνια 2024: σηματοδοτούν την αναγέννηση της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες του 4ου Olympic Yacht Show

CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A: Συνεργασία με την φοιτητική ομάδα ARISTOTLE SPACE & AERONAUTICS TEAM

CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A synergasia me ti foitiki omada ARISTOTLE SPACE & AERONAUTICS TEAM

Η εταιρία CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A. υποστηρίζει ως Χάλκινος Χορηγός την ερευνητική ομάδα «A.S.A.T. (Aristotle Space & Aeronautics Team, project Sirius Engine)», δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στην προσπάθεια της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 Η CMA προσφέρει αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι θα ενσωματωθούν στα ηλεκτρονικά συστήματα του κινητήρα για να το μελετήσουν κατά τη διάρκεια των στατικών δοκιμών που θα πραγματοποιηθούν.

argou asat

Το Rocketry department της ASAT, προκειμένου να πραγματοποιήσει δοκιμές των SRAD κινητήρων της, έχει ανάγκη από αισθητήρες υψηλής τεχνολογίας, που προσφέρουν μετρήσεις ώθησης και πίεσης. Το έργο αυτό είχε συγκεκριμένες απαιτήσεις αναφορικά με τον αισθητήρα πίεσης, για το εύρος των τιμών και την μέθοδο σύνδεσης με συστήματα data acquisition. Η CMA μετά από επικοινωνία με την ASAT κατανόησε πλήρως τις απαιτήσεις και το όραμα του project και παρείχε τον κατάλληλο αισθητήρα πίεσης. 

argou asat 1

Η εταιρεία πιστεύει ότι με αυτή τη συνεργασία θα:

  • Υποστηριχθεί το όραμα της ομάδας ASAT.
  • Προγραμματιστούν εκπαιδευτικά σεμινάρια στο σπίτι για να μάθετε για αυτές τις τεχνολογίες και πώς μπορούν να κάνουν ένα βήμα μπροστά.
  • Κοινές εκδηλώσεις για τον ίδιο σκοπό.

argou asat 2

Περισσότερες πληροφορίες για το Rocketry και Aeronautics  Department της ASAT παρουσιάζονται παρακάτω:

Κύριο όραμα του Rocketry Department αποτελεί η διάδοση της πυραυλικής επιστήμης σε εθνικό επίπεδο, η απόκτηση τεχνογνωσίας και η συμμετοχή σε παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς πυραυλικής. Υψηλά επίπεδα αφοσίωσης ως προς την επίτευξη των παραπάνω στόχων υποδηλώνουν η συμμετοχή της ομάδας, τόσο στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυραυλικής Spaceport America Cup (SAC), όσο και στον European Rocketry Challenge (EuRoC). 
Η ASAT αποτελεί την πρώτη και μοναδική Ελληνική φοιτητική ομάδα που κατάφερε την επιτυχημένη εκτόξευση δυο πυραύλων υψηλής ισχύος κατά τη συμμετοχή της στους παραπάνω διαγωνισμούς, τα έτη 2021 και 2022. Σκοπός στους παραπάνω διαγωνισμούς ήταν ο σχεδιασμός, η κατασκευή και εκτόξευση ενός πυραύλου και η ασφαλής ανάκτησή του.

Αντικείμενο έρευνας του Aeronautics Department είναι η ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), η οποία περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την αεροδυναμική και κατασκευαστική μελέτη και την ανάπτυξη ηλεκτρονικών συστημάτων. Πολλά από τα UAVs αναπτύσσονται με την προοπτική να συμμετέχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως ο Air Cargo Challenge (ACC). Στον διαγωνισμό αυτό, οι ομάδες κρίνονται για την ικανότητα του αεροχήματος να ικανοποιεί συγκεκριμένες αποστολές που περιλαμβάνουν ανύψωση φορτίων, εντός μίας χρονικά προκαθορισμένης πτήσης. Από τις συμμετοχές του 2017 και του 2019 στον διαγωνισμό Air Cargo Challenge, η ASAT βρίσκεται στην πρώτη και δεύτερη θέση ανάμεσα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της Ελλάδας και των Βαλκανίων, ενώ συγκαταλέγεται πλέον στις 10 καλύτερες ομάδες αεροναυπηγικής του κόσμου! Αυτή είναι μία θέση που κατάφερε να διατηρήσει το 2022, μέσα από την εκ νέου συμμετοχή της στον διαγωνισμό Air Cargo Challenge με ένα καινούργιο, βελτιστοποιημένο για τον διαγωνισμό UAV, με το όνομα Aeolus.

argou asat 3

Ένα σημαντικό εγχείρημα του Aeronautics Department, λόγω του ανθρωπιστικού του χαρακτήρα, είναι η σχεδίαση και κατασκευή ενός μη επανδρωμένου αεροχήματος το οποίο θα τροφοδοτείται από ηλιακή ακτινοβολία και θα έχει ως αποστολή τον εντοπισμό πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις. Η τροφοδότηση του UAV με ηλιακή ενέργεια επιτρέπει μεγαλύτερη αυτονομία πτήσης και, την ίδια στιγμή, δείχνει το ενδιαφέρον της ομάδας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, το αερόχημα θα διαθέτει σύστημα αυτόματου πιλότου για την αυτόνομη πτήση του, ενώ θα υπάρχει και σύστημα τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού έκτακτης ανάγκης αξιοποιώντας το δίκτυο 4G / LTE. Η επιτυχής κατασκευή και πτήση του ηλιακού UAV “Phoenix” θα προσφέρει έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών στα πρώτα λεπτά εξάπλωσής τους, έτσι ώστε τα απαραίτητα μέτρα να λαμβάνονται γρήγορα και αποτελέσματικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style