• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Η R8G e-Sports του Grosjean ενώνει τις δυνάμεις της με την Acer

Με τη παγκόσμια πανδημία να έχει διακόψει κάθε αγωνιστική δράση στις πραγματικές πίστες, το ενδιαφέρον έχει στραφεί στους virtual αγώνες που γνωρίζουν συνεχή άνθιση και ιδιαίτερη δημοφιλία.Μάλιστα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως ακολουθώντας το γνωστό μοτίβο που θέλει οδηγούς αγώνων να δημιουργούν δικές τους ομάδες καρτ, ο πιλότος της Formula 1, Romain Grosjean, έδειξε το δρόμο για το μέλλον δημιουργώντας μία ομάδα για sim racing!

Μάλιστα η R8G e-Sports Sim racing team, κάνει δυναμικό ξεκίνημα καθώς ανακοίνωσε τη συνεργασία της με ένα τεχνολογικό κολοσσό: την Acer! Συγκεκριμένα, ο επίσημος συνεργάτης της αγωνιστικής ομάδας του Γάλλου οδηγού θα είναι η premium gaming σειρά, Predator.

R8G e Sports team acer b1000x667

Οι θέσεις sim racing της R8G e-Sports team θα είναι εφοδιασμένες με τα πανίσχυρα desktop Predator Orion 5000, τα ταχύτατα Predator gaming monitors και gadgets. Η σειρά Predator με τα προηγμένα χαρακτηριστικά της, όπως η τεχνολογία ψύξης, ξεχωρίζει για την απόδοση και την ταχύτητα της και είναι ιδανικά σχεδιασμένη για να προσφέρει στους οδηγούς της R8G την υπεροχή της τεχνολογίας αιχμής, που χρειάζονται για να κερδίσουν. Ο Romain Grosjean θα κάνει το ντεμπούτο του στο πρώτο του sim racing event στο BMW SIM 120 Cup, σήμερα Κυριακή 10 Μαΐου 2020.

«Η δημιουργία της δικής μου ομάδας sim racing είναι μία σημαντική στιγμή για μένα, καθώς έχω πάθος με τα motorsports και την καινοτομία και αποδέχομαι τις νέες προκλήσεις. Ο βασικός στόχος της R8G Sim racing team είναι να προκύψουν οδηγοί, οι οποίοι θα έχουν τις προδιαγραφές να αγωνιστούν σε πραγματικές πίστες, κάτι που αποτελεί μία συναρπαστική προοπτική. Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε τον καλύτερο gaming εξοπλισμό που υπάρχει. Με τα Predator στο πλευρό μας, θα καταφέρουμε να γίνουμε οι καλύτεροι όλων στο sim racing, ενώ θα γεφυρώσουμε και το κενό ανάμεσα στο εικονικό και τον πραγματικό κόσμο των αγώνων», είπε ο Grosjean.

Με την εκτόξευση των e-sports και ειδικότερα του sim racing, ένα κοινό περίπου 850 εκατομμυρίων ανθρώπων αναμένεται να ακολουθήσει τα sim racing events το 2020. Η R8G e-Sports Sim racing team θα αγωνιστεί σε κορυφαία sim racing events, όπως το εικονικό "24 Hours of Le Mans".

«Επιλέξαμε να μπούμε δυναμικά στη σκηνή του sim racing, κάτι που επιτρέπει τη σύνδεση μας με ένα νέο κοινό από τον κόσμο του virtual racing, αλλά και του πραγματικού racing”, δήλωσε ο Hajo Blingen, αντιπρόεδρος marketing της Acer Europe. «Το virtual racing αντιπροσωπεύει ένα πολύ συναισθηματικό brand experience και μας βοηθά να επικοινωνήσουμε τη γοητεία της gaming τεχνολογίας σε ένα νέο target group, αυτό των ολοένα και αυξανόμενων eSports fans. Είμαστε ενθουσιασμένοι που στηρίζουμε τον Romain Grosjean, στην προσπάθεια του να χτίσει μία παγκοσμίου επιπέδου ομάδα sim racing».

Το προσφάτως ανανεωμένο Predator Orion 5000 της Acer είναι ένα πανίσχυρο desktop, που αυξάνει κατακόρυφα την απόδοση στο gaming. Διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i9-9900K 9ης γενιάς με Z390 chipset, NVIDIA GeForce RTX 2080 GPUs, Dragon 2.5 gigabit Ethernet και ένα all-in-one CPU liquid cooler, για maximum απόδοση κατά τη διάρκεια έντονων περιόδων gaming.