• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Ένα τραγούδι για τον Senna (video)

Σήμερα συμπληρώνονται 26 χρόνια από την τραγική Πρωτομαγιά του 1994, όταν έχασε τη ζωή του ο σπουδαίος Ayrton Senna.



Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 και για πολλούς, κορυφαίος οδηγός στην ιστορία του σπορ, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Αγίου Μαρίνου, που έλαβε χώρα στην πίστα της Ίμολα.

Όμως καθώς μας αρέσει σε τέτοιες επετείους να γιορτάζουμε τη μνήμη όσων έχουν φύγει, αντί να αναμασήσουμε λεπτομέρειες του δυστυχήματος, θα αφήσουμε εδώ ένα τραγούδι!

Το έγραψε ο Ιταλός συνθέτης και στιχουργός Paolo Montevecchi, το ερμήνευσε ο γνωστός σε όλους τροβαδούρος Lucio Dalla. O τίτλος του ήταν «Ayrton».

Το 2014 είχα την τιμή να είμαι καλεσμένος στις εκδηλώσεις για τα 20 χρόνια από την απώλεια του Βραζιλιάνου, που έλαβαν χώρα στην ιταλική πίστα. Παρέα με τα μέλη της Nationale Piloti, της ποδοσφαιρικής δηλαδή ομάδας των πιλότων της Formula 1.

Το βράδυ, μετά το πέρας των συγκινητικών εκδηλώσεων για το κοινό, πραγματοποιήθηκε ένα γκαλά τα έσοδα του οποίου πήγαν στο Ινστιτούτο «Ayrton Senna». Εκεί βρέθηκε και ο Montevecchi που μάλιστα ανέβηκε στη σκηνή και ερμήνευσε ο ίδιος το τραγούδι που έγραψε για τον Ayrton.

Σε μία σπάνια live εκτέλεση που συγκίνησε όλους τους παρευρισκόμενους, ανάμεσα στους οποίους ήταν και η ανιψιά του θρύλου της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Paula Senna.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω video…