• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Πέντε λόγοι για να βλέπεις Formula E

Η Formula E, το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα, ξεκινά την έκτη σεζόν της!Πρόκειται για ένα θεσμό που πήρε «εκκίνηση» μόλις το 2014. Ωστόσο έγινε γρήγορα δημοφιλής, προσελκύοντας περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες στα grid και περισσότερους οπαδούς στις κερκίδες.

Για τις εταιρείες που συμμετέχουν, όπως η Nissan, η Formula E είναι μια ευκαιρία να αποδείξει την ισχύ και τις επιδόσεις που απορρέουν από τις τεχνολογίες της, μηδενικών εκπομπών ρύπων. Για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, είναι μια ευκαιρία να δουν από κοντά  τελευταίας τεχνολογίας αγωνιστικά μοντέλα παγκόσμιας κλάσης, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν μακριά.


Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε, υπάρχουν 5 λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να δείτε Formula E!

Το μέλλον είναι ηλεκτρικό
Η τεχνολογία που «κρύβεται» πίσω από τη Formula E,  είναι μια ματιά στο μέλλον όλων των αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν με γρήγορο ρυθμό την επόμενη δεκαετία, καθώς η συγκεκριμένη τεχνολογία γίνεται πιο προσιτή και προσβάσιμη. Οι ηλεκτρικοί αγώνες έχουν μια μοναδική ακουστική ατμόσφαιρα. Τα οχήματα της Formula E εκπέμπουν στην πραγματικότητα το δικό τους συγκεκριμένο ήχο, με διαφορετικό βήμα, ανάλογα με το μέγεθος της επιτάχυνσης. Οι γνώσεις που αποκτήθηκαν στους αγώνες της  Formula E, ιδιαίτερα στον τομέα της διαχείρισης της ενέργειας,  θα προχωρήσουν στην ανάπτυξη καλύτερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων για τους καταναλωτές στο μέλλον.

FE 20192020 Rd1 Diriyah evans buemi a1000x667

Ένα αγωνιστικό πρωτάθλημα για τη νέα γενιά

Η Formula E στοχεύει σε κοινό με φρέσκιες αντιλήψεις, τόσο ως προς τον τρόπο λειτουργίας της όσο και στο τρόπο παρακολούθησης των αγώνων. Η λειτουργία Fanboost επιτρέπει στους οπαδούς να επηρεάζουν άμεσα τους αγώνες, ψηφίζοντας online για τους αγαπημένους τους οδηγούς. Οι πέντε οδηγοί που λαμβάνουν τις περισσότερες ψήφους παίρνουν πρόσθετη ώθηση ισχύος 5 κιλοβάτ, για χρήση κατά το δεύτερο μισό του αγώνα.

Οι αγώνες είναι σύντομοι, σε σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα, διάρκειας μόνο 45 λεπτών συν ενός γύρου. Έτσι η προσοχή των θεατών επικεντρώνεται στη δράση, με κάθε λάθος ή αστοχία να είναι πολύ πιο κρίσιμο για την έκβαση του αγώνα. Ενώ οι περισσότεροι αγώνες μεταδίδονται από τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, στην Formula E όλοι μπορούν να παρακολουθήσουν πλήρεις αγώνες και προκαταρκτικές δοκιμές στο YouTube.

Η Formula E είναι γεμάτη δράση
Οι οδηγοί της Formula E μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία «Attack Mode» για να αυξήσουν την ισχύ τους κατά 25 κιλοβάτ, βγαίνοντας από την αγωνιστική γραμμή και οδηγώντας σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Ο αριθμός των διαθέσιμων αυξήσεων και η διάρκεια τους αλλάζουν από αγώνα σε αγώνα. Αυτό κάνει κάθε αγώνα λιγότερο προβλέψιμο και πιο συναρπαστικό. Όταν ένας οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία Attack Mode, ανάβουν τα φώτα στο «φωτοστέφανο» του αυτοκινήτου (το σημείο ασφαλείας πάνω από το κεφάλι του οδηγού). Οι τηλεθεατές μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν επί της οθόνης, ποιος βρίσκεται σε Attack Mode.

FE 20192020 Rd1 Diriyah buemi a1000x667

Η Formula E είναι πολύ κοντά στους θεατές

Χωρίς τους εκκωφαντικούς θορύβους και τις εκπομπές καυσαερίων που συνήθως συνδέονται με τα μηχανοκίνητα αθλήματα, οι αγώνες της Formula E λαμβάνουν χώρα στην καρδιά της πόλης. Αυτό διευκολύνει την παρακολούθηση για το κοινό, προσφέροντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ξεκινώντας από τη Ντίρια στη Σουηδική Αραβία, η έκτη σεζόν της Formula E θα συναρπάσει τους κατοίκους στο Σαντιάγκο της Χιλής, στη Πόλη του Μεξικό, στο Μαρακές του Μαρόκο, στην Σάνια της Κίνας, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στη Σεούλ, στη Τζακάρτα, στο Βερολίνο, στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο.
Σε αντίθεση με άλλους αγώνες, το pit lane και τα paddock της Formula E δεν είναι μόνο για τους VIP. Αυτό δίνει στους οπαδούς της Formula E την ευκαιρία να δουν από κοντά την τεχνολογία και τους ανθρώπους πίσω από αυτήν.

Τεχνολογική πρόοδος και Formula E βαδίζουν μαζί

Με την τεχνολογία EV μηδενικών εκπομπών να αναπτύσσεται γρήγορα, η Formula E προσαρμόζεται εξίσου γρήγορα για να παραμείνει στις επάλξεις. Μία αλλαγή που έχει ήδη πραγματοποιηθεί, αφορά την σημαντική αύξηση της ισχύος, από 200 kW σε 250 kW (περίπου το ισοδύναμο με την αύξηση 80 ίππων), επιτυγχάνοντας κορυφαίες ταχύτητες μέχρι 280 km/h. Χάρη στη βελτιωμένη τεχνολογία των μπαταριών, η Formula E έχει καταργήσει την αλλαγή στα μισά του αγώνα, κάτι που ήταν χαρακτηριστικό των πρώιμων εποχών της. Ωστόσο, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας, όπως άλλωστε τα καύσιμα σε οποιοδήποτε άλλο αγώνα σε πίστα, παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής κάθε ομάδας.