• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Οι σκληροί του Μαϊάμι!

Η Formula 1 θέλει διακαώς ένα Grand Prix στο εξωτικό Μαϊάμι αλλά η τοπική κοινωνία αποδεικνύεται πιο σκληρή κι από τους… Sonny Crockett και Ricardo Tubbs από το θρυλικό «Miami Vice».



Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2012 η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τον αγώνα που διεξάγεται στο Circuit of the Americas, στο Ώστιν του Τέξας, να αποδεικνύεται επιτυχημένος. Κάθε χρόνο το σπορ κερδίζει έδαφος σε αυτή τη δύσκολη αγορά κι αυτό έχει ανοίξει την όρεξη στα νέα αφεντικά!

Από τη στιγμή που η Liberty Media ανάλαβε τα εμπορικά δικαιώματα της Formula 1, αναζητά συνεχώς νέους προορισμούς και είναι δεδομένο πως θέλει και δεύτερο αγώνα στις ΗΠΑ. Κάπως έτσι προέκυψε η σκέψη για αγώνα στο Μαϊάμι αλλά το σενάριο για μάχες ρόδα με ρόδα στους παραλιακούς δρόμους εγκαταλείφθηκε νωρίς.

Η τοπική κοινωνία που αρέσκεται στο να αράζει και να απολαμβάνει τον ήλιο της Φλόριδα, δεν ήθελε τη βαβούρα και την αναταραχή που θα έφερνε επί μία σχεδόν εβδομάδα ένα παγκόσμιο event τέτοιου βεληνεκούς. Έτσι αναζητήθηκε «Plan B», το οποίο η Liberty βρήκε στο πρόσωπο του εκατομμυριούχου Stephen Ross.

miami gp maketa a1000x667

Μιας και η δική του, RSE Ventures, είναι ο promoter του αγώνα, μία άλλη δική του εταιρεία προσπάθησε να προσφέρει λύση! Συγκεκριμένα το Hard Rock Stadium, «σπίτι» της ομάδας Αμερικανικού Ποδοσφαίρου των Miami Dolphins. Ο Ross λοιπόν πρότεινε να παραχωρήσει εδάφη πλησίον του σταδίου αλλά και τους χώρους στάθμευσης γύρω του, ώστε να διαμορφωθεί ένα προσωρινό σιρκουί!

Κι ενώ άρχισε ολόκληρη καμπάνια ενημέρωση για τα οικονομικά οφέλη από την τουριστική ατραξιόν που ακούει στο όνομα Formula 1, ήρθε νέα σφαλιάρα από την τοπική κοινωνία. Στη συνέλευση που έγινε στο τοπικό δημαρχείο, το συμβούλιο της κομητείας στάθηκε ενάντια στη διεξαγωγή Grand Prix. Έπεσαν στο τραπέζι φόβοι για περιβαλλοντική μόλυνση από τα μονοθέσια, φασαρία που θα διώξει κατοίκους και τουρίστες, ακόμα και ανησυχία για… κώφωση παιδιών.

Υπάρχει ακόμα μέλλον σε αυτό το σίριαλ αλλά όπως όλα δείχνουν, οι… σκληρές ηλικιωμένες κυρίες που απολαμβάνουν τον ήλιο του Μαϊάμι, δεν σκοπεύουν να τον μοιραστούν με petrolheads.

miami gp maketa d1000x667