• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Έτοιμη για τη νέα σεζόν της Formula Ε η Nissan

Η ομάδα της Nissan e.dams αποκάλυψε τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστεί στην έκτη σεζόν της Formula E, αντλώντας έμπνευση από την Ιαπωνική παράδοση.



Συγκεκριμένα, με νέα εμφάνιση εμπνευσμένη από την Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, καθώς επιστρέφει για μια ακόμη σεζόν στο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτάθλημα, προκειμένου να αποδείξει την ισχύ και τις επιδόσεις που απορρέουν από την τεχνολογία των EVς της εταιρείας.

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της Nissan παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Γιοκοχάμα και το κόκκινο, ασπρόμαυρο σχέδιο, εμπνέεται από το Ιαπωνικό ένδυμα κιμονό, ένα παραδοσιακό σύμβολο της μακροζωίας και της καλής τύχης.

«Καθώς πλησιάζουμε στην έναρξη της δεύτερής μας σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula E, η ομάδα σχεδιασμού μας πρότεινε μια νέα εμφάνιση, που εξυμνεί την Ιαπωνική μας κληρονομιά και το τεχνολογικό μας DNA», δήλωσε ο Alfonso Albaisa, ανώτερος αντιπρόεδρος παγκόσμιου σχεδιασμού της Nissan.

Για την υλοποίηση του εγχειρήματος, η Nissan κάλεσε τους σχεδόν 40 εσωτερικούς σχεδιαστές της, που εργάζονται σε μεγάλες αγορές της Υφηλίου, να υποβάλουν ιδέες για το νέο σχέδιο.

Nissan FE livery season6 a1000x667

Μετά από μία επιτυχημένη πρώτη σεζόν εμπλοκής στο σπορ, η ιαπωνική μάρκα θα συνεχίσει με το ίδιο οδηγικό δίδυμο, τους Sebastien Buemi και Oliver Rowland. Μάλιστα, έχει αναπτύξει ένα αναβαθμισμένο κινητήριο σύνολο για την έκτη σεζόν, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του πρωταθλήματο, που αντικαθιστά το σύστημα διπλού ηλεκτροκινητήρα.

«Η δεύτερη σεζόν είναι μερικές φορές πιο δύσκολη από την πρώτη», δήλωσε ο Michael Carcamo, διευθυντής παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan. «Με μια σημαντική αλλαγή σε μια λύση με μονό κινητήρα, είχαμε πολλά να κάνουμε με την λήξη της προηγούμενης σεζόν. Θα χρησιμοποιήσουμε ό, τι μάθαμε από την πέμπτη σεζόν για να βελτιώσουμε το όλο πακέτο, με ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη διαχείριση των μπαταριών και της ενέργειας».

 

Nissan FE livery season6 b1000x667

Η νέα σεζόν ξεκινά με διπλό αγώνα στη Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, στις 22-23 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα διεξαχθούν αγώνες στο Σαντιάγκο της Χιλής, στην Πόλη του Μεξικού, στο Χονγκ Κονγκ, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στη Σεούλ, στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη. Η σεζόν θα ολοκληρωθεί με διπλό αγώνα στο Λονδίνο, στις 25-26 Ιουλίου του επόμενου έτους.