• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Jeep Avenger: Ξεκινά η παραγωγή

Jeep Avenger ksekina i paragogi ergostasio stellantis

Μετά την κατασκευή των πρώτων αυτοκινήτων προ-παραγωγής, το εργοστάσιο της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας ξεκινά την κανονική παραγωγή του Jeep® Avenger, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της μάρκας.

Το μοντέλο που πρόσφατα κέρδισε την κορυφαία διάκριση Car Of The Year 2023, αποτελεί ορόσημο για τη μάρκα, επιταχύνοντας σημαντικά την πορεία εξηλεκτρισμού της.

«Το Avenger είναι το πρώτο Jeep που κατασκευάζεται στο Tychy και όλη η ομάδα μας είναι εξαιρετικά υπερήφανη για αυτό», δήλωσε ο κ. Tomasz Gębka, Επικεφαλής της μονάδας παραγωγής της Stellantis στο Tychy της Πολωνίας. «Ξεκινάμε το 2023 με την έναρξη της παραγωγής του αυτοκινήτου που κατέκτησε ήδη την αναγνώριση του κοινού, αλλά και των ειδικών. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει προσελκύσει αυτό το ξεχωριστό μοντέλο της Jeep με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά. Από την πλευρά μας, όλη η ομάδα του Tychy, θα συμβάλουμε στην επιτυχία του μοντέλου επιτυγχάνοντας τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας.»

20 jeepavenger 6349923555c0b 634cd5f1de1b6 3

Η παραγωγή του Avenger στο Tychy, σηματοδοτεί την έναρξη διάθεσης από την Jeep μιας γκάμας προϊόντων ιδανικών για τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά και την επιτάχυνση της πορείας ώστε η μάρκα να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στα SUV μηδενικών ρύπων. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ’ αρχής ως ένα αυθεντικό Jeep, το Avenger φέρνει το μοναδικό DNA της μάρκας σε ένα συμπαγές SUV, με ένα ξεχωριστό συνδυασμό στιλ, λειτουργικότητας και τεχνολογίας. Ένα Ευρωπαϊκό προϊόν, γεμάτο με τον περιπετειώδη χαρακτήρα της Jeep και προηγμένα στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό όπως τα συστήματα Selec-Terrain® και Hill Descent Control. Παράλληλα, η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία και οι κορυφαίες γωνίες προσέγγισης, ράμπας και διαφυγής, προσφέρουν πρωτόγνωρες δυνατότητες κίνησης. Το Avenger εφοδιάζεται με ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης απόδοσης 156 ίππων που τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, εξασφαλίζοντας αυτονομία 400χλμ. σε μικτές συνθήκες ή 550χλμ. σε αστικές συνθήκες.

23 jeepavenger 634991f50abd4 634cd5f240f08 2

Η παραγωγή του Jeep Avenger στο Tychy της Πολωνίας αποτελεί μια επιβράβευση για αυτή τη βιομηχανική μονάδα, η οποία είναι μια από τις πλέον προηγμένες που διαθέτει ο Όμιλος Stellantis σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Avenger είναι το τρίτο μοντέλο που έχει κατακτήσει τον τίτλο Car Of The Year και κατασκευάζεται στο Tychy. Με συνολικό δυναμικό άνω των 2.000 εργαζομένων, το εργοστάσιο ξεχωρίζει για την αποδοτικότητά του, την υψηλή ποιότητα, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Η μονάδα χαρακτηρίζεται από το υψηλό επίπεδο αυτοματισμού, με 99,5% στο τμήμα συγκολλήσεων και 90% στο τμήμα βαφής. Η μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της το Δεκέμβριο του 1975, ενώ μέχρι το Δεκέμβριο του 2022 περισσότερα από 10,8 εκατομμύρια οχήματα κατασκευάστηκαν στο Tychy.

24 jeepavenger 634991e681c0a 634cd5f256474 1

Το νέο Jeep Avenger είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες και στην Ελληνική αγορά με τιμές από 27.500* ευρώ, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει το κρατικό πρόγραμμα επιδότησης, Κινούμαι Ηλεκτρικά Β’. Όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ., ενώ η μπαταρία έχει 8ετή εγγύηση με ισχύ έως 160.000χλμ. Οι αφίξεις των πρώτων αυτοκινήτων στην Ελλάδα αναμένεται εντός του 2ου τριμήνου του έτους.