• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Το Volkswagen ID.4: “World Car of theYear 2021”

Το “World Car of the Year 2021”, το «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021», είναι το Volkswagen ID.4

Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό ID.4, επικράτησε του ισχυρού διεθνούς ανταγωνισμού στα World Car Awards. Η κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 93 δημοσιογράφους του ειδικού Τύπου από 24 χώρες απ’ όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και ο κ. Μιχάλης Γεωργιάδης, από την Ελλάδα και το GO CAR, ψήφισαν το ID.4 στην πρώτη θέση, χαρίζοντάς του έναν από τους πλέον επίζηλους τίτλους στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι το ID.4 αναδείχθηκε World Car of the Year για το 2021», δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen. «Όχι μόνο επειδή είναι ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία αυτοκινήτου στον κόσμο - αλλά επειδή η κριτική επιτροπή τίμησε κατ’ αυτόν τον τρόπο μια υπέροχη ιδέα και μια υπέροχη ομάδα. Το πρώτο μοντέλο ID. για τις αγορές της Ευρώπης, της Κίνας και των Η.Π.Α., ένα παγκόσμιο αυτοκίνητο, φέρνει την ηλεκτρική επίθεσή μας σε όλο τον κόσμο. Ένα πειστικό απ’ όλες τις πλευρές μοντέλο, μια υπέροχη ιδέα - και μαζί το βραβείο World Car of the Year! Ένας ιδανικός συνδυασμός για τη Volkswagen!»
Για να είναι επιλέξιμο για το βραβείο World Car of the Year, ένα αυτοκίνητο πρέπει να κατασκευάζεται σε τουλάχιστον 10.000 μονάδες ετησίως και να προσφέρεται σε τουλάχιστον δύο ηπείρους.

ID.4 2 1
«Το βραβείο World Car of the Year σηματοδοτεί μια μεγάλη επιτυχία για ολόκληρη την ομάδα πίσω από τη σύλληψη και κατασκευή των ID.», δήλωσε ο Thomas Ulbrich, Μέλος του Δ.Σ. για την Ανάπτυξη, της Volkswagen. «Καταφέραμε να παρουσιάσουμε παγκοσμίως ένα αυτοκίνητο που ξεκινά την αλλαγή της αυτοκίνησης προς την ηλεκτρική κινητικότητα, στην πιο σημαντική κατηγορία στον κόσμο, των compact SUV και προσφέρει εξαιρετική καθημερινή χρηστικότητα. Με αυτό, το ID.3 και τα επερχόμενα ID. μοντέλα, προσφέρουμε καινοτόμο ηλεκτροκίνηση στο κομμάτι της αγοράς με τον μεγαλύτερο όγκο, μία εμπειρία που μπορεί να βιώσει ο καθένας.»

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε τη φιλικότητα προς το περιβάλλον με την απουσία εκπομπής ρύπων κατά την κίνηση, καθώς και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του ID.4. Για παράδειγμα, η πρωτοποριακή head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας, που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες του συστήματος πλοήγησης στο παρμπρίζ. Ο οδηγός βλέπει αυτές τις πληροφορίες ως τρισδιάστατη, πολυεπίπεδη εικόνα σε απόσταση τριών έως δέκα μέτρων μπροστά από το όχημα. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη είναι τέλεια ενσωματωμένη στον πραγματικό εξωτερικό κόσμο. Όταν το Adaptive Cruise Control (ACC) ή το Travel Assist είναι ενεργά, το προπορευόμενο του ID.4 όχημα, επισημαίνεται με φωτεινή σήμανση στην οθόνη πάνω από μια συγκεκριμένη ταχύτητα, για να διατηρηθεί η απαιτούμενη απόσταση.

ID.4 3 1
Το ID.4 θέτει επίσης νέα στάνταρ στην ψηφιοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, το αυτοκίνητο μπορεί να λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις και νέες λειτουργίες “over the air”, ασύρματα. Η Volkswagen είναι ο πρώτος μαζικός κατασκευαστής που θα προσφέρει κάτι τέτοιο,από το καλοκαίρι. Το όχημα είναι πάντα ενημερωμένο, με την τελευταία διαθέσιμη τεχνολογία. Αυτή η δυνατότητα είναι επίσης σημαντική προϋπόθεση για την ενεργοποίηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων.
Με την επιτυχία του στα εφετινά World Car Awards, το ID.4 συνεχίζει τη μοναδική παράδοση της Volkswagen, σε αυτόν τον καθολικά αποδεκτό από ειδικό Τύπο και πελάτες, θεσμό. Πρόκειται για την πέμπτη νίκη της Volkswagen, σε 17 χρόνια ιστορίας του διαγωνισμού.

Η Volkswagen σχεδιάζει να παραδώσει περίπου 150.000 ID.4 σε όλο τον κόσμο, μέσα στο 2021, με στόχο να λανσάρει ένα τουλάχιστον ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, κάθε χρόνο.
Τα πέντε μοντέλα της Volkswagen που έχουν κατακτήσει το World Car of the Year:
Golf – World Car of the Year 2009
Polo – World Car of the Year 2010
up! – World Car of the Year 2011
Golf – World Car of the Year 2013
ID.4 – World Car of the Year 2021