• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Τη νέα Porsche 911 GT3 δε τη χρειάζεσαι – την ονειρεύεσαι!

Υπάρχουν brand που δεν πατούν φρένο εν μέσω πανδημίας. Υπάρχουν μοντέλα που κόντρα στο ρεύμα της εποχής (μεταφορικά και κυριολεκτικά), γεννιούνται για να προσφέρουν ατόφιες, παραδοσιακές, αξέχαστες συγκινήσεις. Που ξελογιάζουν ώτα, σηκώνουν την τρίχα, κάνουν την καρδιά να χτυπά δυνατά.



Του Πάνου Σεϊτανίδη (instagram.com/SeitanF1)

Κάπου εδώ προσθέτουμε στην περιγραφή τη λέξη «Porsche» και το μοντέλο «911 GT3». Το νέο δημιούργημα της Γερμανικής εταιρείας που σαν διάβολος με μορφή αγγέλου, έρχεται να συγκλονίσει όσους τυχερούς βρεθούν πίσω από το τιμόνι του.

Με όψη που ξεσηκώνει αφού υπόσχεται εκρήξεις αδρεναλίνης.
Με ιπποδύναμη που υπερκαλύπτει κάθε ανήσυχο πνεύμα αφού η στρατιά αλόγων που βγαίνουν από τον 6κύλινδρο ατμοσφαιρικό boxer κινητήρα, φτάνει τα 510!
Με επιτάχυνση που σε καρφώνει στη θέση του οδηγού, αφού τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε μόλις 3.4 δευτερόλεπτα.
Με τελική ταχύτητα που δεν θα τολμάς να πιάσεις, αφού αυτή αγγίζει τα 318 km/h – αριθμός αποκλειστικά για μεγάλη ευθεία σε πίστα.

Porsche 911 GT3 2021 a1000x667

Στο περιθώριο της παρουσίασης της νέας 911 GT3, είχαμε την ευκαιρία να καθίσουμε σε ένα ψηφιακό τραπέζι με τον Andreas Preuninger, Director GT Product line της Porsche. Εκτός από το πρόγραμμα εξέλιξης του μοντέλου, τον ρωτήσαμε κατά πόσο θεωρεί πως η παγκόσμια πανδημία θα έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις.

Ο Γερμανός παρουσιάστηκε καθησυχαστικός: «Δεν πιστεύω πως θα υπάρχει κάποιο αρνητικό αντίκτυπο στις πωλήσεις. Άλλωστε κι έως τώρα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, απ’ ότι ακούω από τους πελάτες με τους οποίους έχω μιλήσει, απ’ όσο μπορώ να αξιολογήσω το περιβάλλον και όσα αφορούν αυτό το αυτοκίνητο, θεωρώ πως οι πωλήσεις θα είναι αντίστοιχες του παρελθόντος – αν όχι ακόμα υψηλότερες».




Μάλιστα, κοιτώντας πέραν από τους ψυχρούς αριθμούς, στάθηκε και στο… συναίσθημα. Το πάθος που γεννά κάθε τέκνο του Τσούφενχαουζεν – πόσο μάλλον η 911 GT3 με τον ωμό, μπρουτάλ, καταιγιστικό χαρακτήρα της.

«Πραγματικά, δεν πιστεύω πως η πανδημία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόφαση κάποιου να αγοράσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ίσως να ισχύει και το ακριβώς αντίθετο», είπε με αυτοπεποίθηση ο Preuninger. «Ζούμε μόνο μία φορά και αυτό είναι κάτι το οποίο έχουν συνειδητοποιήσει πολλοί αυτούς τους μήνες. Πολλοί λένε πλέον: “Αν όχι τώρα, τότε πότε”; Ζούμε στο τώρα και πρέπει να απολαμβάνουμε τη ζωή. Δεν μιλάμε απαραίτητα για ένα όχημα μεταφοράς από το ένα μέρος στο άλλο, αυτό το αυτοκίνητο αποτελεί επιβράβευση των κόπων σου. Ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά. Κανένας δεν χρειάζεται μία GT3, είναι όμως τόσοι πολλοί αυτοί που την ονειρεύονται».

Ορίστε λοιπόν, απολαύστε κι εσείς το υλικό των ονείρων…