• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Το Χριστουγεννιάτικο πουλόβερ της Ford για να σας βλέπουν στο δρόμο (video)

Καθώς ο κόσμος αρχίζει να βγάζει από τις ντουλάπες του τα καταχωνιασμένα φανταχτερά Χριστουγεννιάτικα πουλόβερ, η Ford δημιούργησε ένα πουλόβερ που θα θέλατε να το φορέσετε για να σας δουν όλοι. Κυριολεκτικά όμως.



Μπορεί να φαίνεται μία ακόμα υπερβολική Χριστουγεννιάτικη αμφίεση, όμως το ‘Safe Distance’ Christmas Jumper προσφέρει ένα ξεχωριστό δώρο στους ποδηλάτες και τους αναβάτες ηλεκτρικών πατινιών: μικροί προβολείς κρυμμένοι στα κέρατα, τη μύτη και την ουρά του ταράνδου, φωτίζουν το έδαφος γύρω από αυτόν που το φορά, σηματοδοτώντας μία «ασφαλή ζώνη» 1.5 μ. σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου, ώστε οι άλλοι χρήστες του δρόμου να αφήνουν αρκετό χώρο όταν προσπερνούν.

Η ιδέα αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης καμπάνιας ‘Share The Road’ της Ford χρησιμοποιώντας τη δημοφιλή και αυξανόμενη τάση των πρωτότυπων Χριστουγεννιάτικων πουλόβερ για να αναδείξει ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με την αίσθηση ασφάλειας την οποία βιώνουν στο δρόμο οι ποδηλάτες και οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών. Σχεδόν το 80% των κατόχων ποδηλάτων θεωρεί τα οχήματα που περνούν ξυστά από δίπλα τους ως τη μεγαλύτερη απειλή και περίπου 9 στους 10 τακτικούς ποδηλάτες αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν μία τέτοια κατάσταση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Και παρά το ότι δεν ισχύουν σε όλες τις χώρες της Ευρώπης οι ίδιοι κανόνες για τις αποστάσεις ασφαλείας στο δρόμο, το 1,5 μέτρο γενικά θεωρείται μία ασφαλής απόσταση σε αργή κυκλοφορία2, και φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα σε ταχύτητες ταξιδιού άνω των 48 km/h.

Το πουλόβερ έρχεται σε μία εποχή του χρόνου όπου οι ποδηλάτες και οι χρήστες ηλεκτρικών πατινιών είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και λόγω της μεγάλης διάρκειας της νύχτας. Παρόλα αυτά, για το 2020 το ‘Safe Distance’ Christmas Jumper θα μπορούσε να είναι το ίδιο χρήσιμο και για τους πεζούς, μιας και η εποχή μας επιτάσσει την τήρηση των αποστάσεων.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford αποκάλυψε επίσης ένα Emoji Jacket στο πλαίσιο της καμπάνιας που είχε στόχο τη μείωση των εντάσεων ανάμεσα σε δικυκλιστές και οδηγούς. Ο δικυκλιστής που φορά το συγκεκριμένο jacket μπορεί να δείξει τα συναισθήματα και τις προθέσεις του μέσω μεγάλων φωτιζόμενων emojis που αναβοσβήνουν στην πλάτη του jacket, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο επικοινωνίας και ανοχής μεταξύ των χρηστών των δρόμων.



Share the Road
Η καμπάνια ‘Share The Road’ της Ford επιδιώκει να ενθαρρύνει την αρμονία μεταξύ των χρηστών των δρόμων και ενσαρκώνει την άποψη της εταιρείας ότι εάν όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν με ασφάλεια το ποδήλατο και το ηλεκτρικό πατίνι, κυρίως στις μικρές διαδρομές, όλοι είναι κερδισμένοι. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία βραβευμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας ώστε οδηγοί και ποδηλάτες να μπορούν να κατανοούν καλύτερα τις προκλήσεις αμφοτέρων στο δρόμο. Η εμπειρία ‘WheelSwap’ επιτρέπει σε οδηγούς και ποδηλάτες να αντιλαμβάνονται πώς η απερίσκεπτη οδήγηση μπορεί να είναι τρομερά επικίνδυνη – και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και μοιραία – για όσους μοιράζονται το δρόμο μαζί τους. Οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι μετά από αυτή τη εμπειρία, σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν την πρόθεσή τους να αλλάξουν συμπεριφορά στο δρόμο.