• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Νέο ενημερωμένο λογισμικό Bosch ΕSI[tronic] 2.0

Mπορεί η Automechanika 2020, η μεγαλύτερη έκθεση που απευθύνεται στην δεύτερη αγορά αυτοκινήτου, να αναβλήθηκε, ωστόσο η Βosch προχώρησε κανονικά στην παρουσίαση νέων λύσεων στον τομέα της επισκευής και της συντήρησης του αυτοκινήτου.



Λαμβάνοντας υπόψιν ότι ένα στα τρία ανεξάρτητα συνεργεία αυτοκινήτων στην Ευρώπη χρησιμοποιεί το λογισμικό διάγνωσής της αλλά και ότι αυτή τη στιγμή οι ενεργοί χρήστες του παγκοσμίως είναι πάνω από 200.000, η Bosch ενημερώνει το ESI[tronic] με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες. Ένα νέο χαρακτηριστικό του είναι η συμβατότητά του πλέον με όλα τα μοντέλα της Mercedes-Βenz και του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, καθώς και η ανανεωμένη βάση δεδομένων Γνωστό Σφάλμα- EBR (Experience-Based Repair) που δίνει στον τεχνικό του συνεργείου τη δυνατότητα να ανατρέξει σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο περιπτώσεις επισκευής σε διαφορετικούς τύπους οχημάτων. Επιπλέον η Bosch αναβάθμισε τη συσκευή διάγνωσης KTS 250, με τη νέα έκδοση να είναι εξοπλισμένη με τη λειτουργία αποστολής e-mail.

Διάγνωση και συντήρηση των οχημάτων Mercedes-Benz και FCA
Οι προγραμματιστές του ESI[tronic] εργάζονται καθημερινά προκειμένου να κάνουν τη διαδικασία της διάγνωσης ακόμη πιο αποδοτική και εύκολη για τα συνεργεία. Το ενημερωμένο λογισμικό συνεχίζει να παρέχει στα συνεργεία πρόσβαση σε διαγνωστικά δεδομένα και επιπρόσθετα θα παρέχει και οδηγίες συντήρησης και επισκευής για όλα τα οχήματα της της Mercedes-Βenz και του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles που διαθέτουν προστατευμένα ηλεκτρονικά συστήματα. Επιπρόσθετα, ο εξοπλισμός της Βοsch για τα συνεργεία είναι συμβατός με νέες τεχνολογίες όπως η διάγνωση μονάδων ελέγχου για διεπαφές οχημάτων με βάση το Ethernet (DoIP - Diagnostics over Internet Protocol) ή το PassThru, γεγονός που διευκολύνει και την επικοινωνία με τις διαδικτυακές πύλες των διάφορων κατασκευαστών αυτοκινήτου.

Γνωστό Σφάλμα – EBR,  Λύσεις επισκευής βασιζόμενες στην εμπειρία
Αυτή η νέα βάση πληροφοριών αποδείχτηκε ένα πολύτιμο εργαλείο για την καθημερινή δουλειά των συνεργείων. Μέσω ενός αλγόριθμου που έχει αναπτύξει η Bosch, η μηχανή αναζήτησης EBR ψάχνει μέσα από πολλαπλές πηγές –συμπεριλαμβανομένων και των forum αλλά και των online αναρτήσεων – για συνηθισμένα τεχνικά προβλήματα και αντίστοιχες λύσεις. Στη συνέχεια, βάσει αυτών των πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί, οι έμπειροι τεχνικοί της Bosch μπορούν να αναπτύξουν πολλαπλές πρακτικές λύσεις επισκευής. Μάλιστα, από τη στιγμή που ο τεχνικός του συνεργείου έρθει αντιμέτωπος κατά τον διαγνωστικό έλεγχο με μια γνωστή βλάβη, το ESI[tronic] του προτείνει αυτομάτως την πιο κατάλληλη λύση. Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα του ESI[tronic] είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στους τεχνικούς να αξιολογήσουν λύσεις επισκευής που τους έχουν προταθεί και τις έχουν χρησιμοποιήσει. Οι λύσεις που έχει αποδειχθεί πως έχουν τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα είναι αυτονόητο πως λαμβάνουν και την καλύτερη αξιολόγηση, ενώ και το ESI[tronic]  θα εμφανίσει πρώτες αυτές με την υψηλότερη βαθμολογία.

Aποστολή διαγνωστικών πρωτοκόλλων μέσω e-mail
Η νέα έκδοση της συσκευή διάγνωσης KTS 250 είναι πλέον εξοπλισμένη με τη λειτουργία αποστολής e-mail, δίνοντας τη δυνατότητα στον χρήστη να στέλνει τα πρωτόκολλα από τη διάγνωση του οχήματος σε έναν σταθερό υπολογιστή ή ακόμη και κατευθείαν στο e-mail του πελάτη. O χρήστης επίσης μπορεί να επισυνάψει πολλές εκθέσεις αναφοράς, ακόμη κι αν αυτές αφορούν διαφορετικά οχήματα, σε ένα μόνο e-mail, να δημιουργήσει λίστες με τακτικούς παραλήπτες, καθώς και ένα βασικό κείμενο και θέμα που να το αναπροσαρμόζει ανάλογα με τις περιστάσεις.

Bosch ESI[tronic] 2.0
Το Bosch ESI[tronic] 2.0 είναι ένα λογισμικό διάγνωσης για τη συντήρηση, τη διάγνωση και την επισκευή οχημάτων. Αυτή τη στιγμή το εν λόγω λογισμικό είναι συμβατό με πάνω από 90.000 οχήματα και περισσότερες από 150 διαφορετικές μάρκες αυτοκινήτων. Προσφέροντας εγχειρίδια επισκευής, ηλεκτρικά διαγράμματα καθώς και οδηγίες συντήρησης, το ESI[tronic]  διευκολύνει κατά πολύ την εργασία των τεχνικών συνεργείου ενώ όλα τα στοιχεία και οι πληροφορίες που παρέχει είναι διαρκώς ενημερωμένα.