Quantcast
  • web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Τι είναι το Intelligent Range της Mustang Mach-E;

Με την εποχή της ηλεκτροκίνησης να εισβάλλει στην καθημερινότητά μας, οι αυτοκινητοβιομηχανίες καλούνται μεταξύ άλλων, να παρέχουν λύσεις που θα εξαλείψουν προβληματισμούς επίδοξων αγοραστών.Ένας από αυτούς είναι και το άγχος της αυτονομίας. Έτσι η Ford, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει ξεγνοιασιά στην οδήγηση της νέας Mustang Mach-E, την εξοπλίζει με ένα σύστημα το οποίο θα εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου και θα υπολογίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια την υπολειπόμενη αυτονομία. Αυτό ονομάζεται «Intelligent Range» και θα μπορεί να υπολογίζει με ακρίβεια πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας έχουν απομείνει στο ηλεκτρικό SUV της Ford, απαλλάσσοντας τους πελάτες από το άγχος της επαναφόρτισης.

Mach E intelligent range a1000x665

«Για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων, είναι σημαντικό να μπορούν να εμπιστεύονται τους  υπολογισμούς στο θέμα της αυτονομίας», δήλωσε ο Darren Palmer, Ford global director για ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας. «Οι οδηγοί επιθυμούν να νιώθουν τη σιγουριά ότι μπορούν να καταφέρουν να πάνε οπουδήποτε, είτε κάποιο μακρινό ταξίδι είτε την καθημερινή διαδρομή τους προς και από τη δουλειά. Το νέο σύστημα Intelligent Range είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο υπολογισμού της αυτονομίας, για να μπορούν οι ιδιοκτήτες της Mustang Mach-E σε όλο τον κόσμο να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν το ταξίδι».

Mach E Go Electric a1000x667

Αξιοποιώντας το cloud ως προς την ποσότητα της ενέργειας που θα απαιτηθεί για τη συνέχεια του ταξιδιού, το Intelligent Range θα υπολογίζει την αυτονομία με βάση τις προηγούμενες συνήθειες και συμπεριφορές του οδηγού, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη και τις καιρικές προγνώσεις. Το σύστημα της μπαταρίας θα αναφέρει πόση ενέργεια είναι διαθέσιμη, ενώ τα ηλεκτρονικά ισχύος θα παρακολουθούν την τρέχουσα κατανάλωση. Οι υψηλότερες ή χαμηλότερες θερμοκρασίες ενδέχεται να επηρεάσουν την αυτονομία, επομένως το Intelligent Range θα λαμβάνει και αυτό υπόψη, αναθεωρώντας στην πορεία την εκτιμώμενη αυτονομία.

Mach E Go Electric e1000x667

Εφόσον το επιθυμούν οι οδηγοί, τα δεδομένα που συλλέγονται από άλλα συνδεδεμένα ηλεκτρικά οχήματα Ford μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τους υπολογισμούς. Το ηλεκτρικό SUV της Ford μπορεί να παρακολουθεί πόση ενέργεια χρησιμοποιείται σε διάφορες περιπτώσεις και οδηγικά σενάρια, όπως σε μεταβολές της ταχύτητας κίνησης, της μορφολογίας του εδάφους αλλά και των κλιματικών συνθηκών. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι μέσες τιμές από όλο το στόλο των Mustang Mach-E για τη βελτίωση των υπολογισμών αυτονομίας – ακόμα και για άγνωστες διαδρομές και συνθήκες. Εάν η αυτονομία επηρεάζεται αισθητά από κάποιους παράγοντας στην έναρξη ενός ταξιδιού, οι οδηγοί της Mustang Mach-E θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση στην οποία θα επισημαίνεται ο νέος υπολογισμός της αυτονομίας, καθώς και τυχόν λεπτομέρειες για τη διαφοροποίησή της. Στην περίπτωση που μία Mustang Mach-E ξεμείνει από ηλεκτρική ενέργεια, το πρόγραμμα BEV Roadside Assistance προβλέπει τη ρυμούλκηση του οχήματος στο πλησιέστερο σημείο φόρτισης του Δικτύου Φόρτισης FordPass, σε έμπορο της Ford πιστοποιημένο για EV, στον τόπο κατοικίας του πελάτη ή στον πλησιέστερο δημόσιο φορτιστή.

Mach E intelligent range b1000x667

Η Ford υποσχέθηκε πως θα επικαιροποιεί το Intelligent Range με over-the-air ενημερώσεις, οι οποίες είναι σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια στις προβλέψεις για τις συνδεδεμένες Mustang Mach-E – με τον τρόπο αυτό το ηλεκτρικό SUV της Ford θα μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας. Με μία μελλοντική αναβάθμιση, η Mustang Mach-E θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις δυνατότητες του cloud, ώστε να συνυπολογίζονται παράγοντες, όπως οι συνθήκες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, οι κλίσεις των δρόμων, η μορφολογία του εδάφους, το υψόμετρο σε μία συγκεκριμένη διαδρομή, ακόμα και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος στον τελικό προορισμό.

Mach E Go Electric b1000x667

Με αναμενόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 600 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), η Mustang Mach-E ηγείται μιας ταχέως επεκτεινόμενης γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων για λογαριασμό της Ford. Ως γνωστόν, είναι ένα από τα 18 νέα εξηλεκτρισμένα οχήματα που θα λανσάρει η Ford στην Ευρώπη πριν το τέλος του 2021.