Quantcast
  • web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Αποκάλυψη για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé

Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé έφτασε, πιο σπορ και πιο ξεχωριστή από ποτέ. Η όλη φιλοσοφία του δίθυρου οχήματος – από τις αναλογίες και τις σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες μέχρι τις ειδικές ρυθμίσεις του πλαισίου – υποδηλώνει αυστηρή δέσμευση στην απόλυτη οδηγική εμπειρία. 


Επικεντρωμένη στη δυναμική οδηγική απόλαυση, διαφοροποιείται από την τελευταία BMW Σειρά 3 Sedan, και υπερέχει σε ζωντάνια και ακρίβεια από την προκάτοχό της.
Στόχος εξέλιξης για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé ήταν να επαναπροσδιορίσει την ουσία της οδηγικής απόλαυσης στην πολυτελή μεσαία κατηγορία. Η σπορ αίσθηση και η αποκλειστικότητα ενσαρκώνουν μία παράδοση σχεδόν 90 χρόνων της μάρκας στα μοντέλα coupé, που περιλαμβάνει εμβληματικά σπορ οχήματα. Όταν λανσαριστεί στην αγορά τον Οκτώβριο του 2020, η BMW M440i xDrive Coupé – με εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7,1 – 6,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 163 – 155 g/km) – θα βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος. Αρχικά, θα πλαισιωθεί από δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και έναν τετρακύλινδρο κινητήρα diesel. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δύο εξακύλινδροι εν σειρά  κινητήρες diesel θα προστεθούν στη γκάμα το Μάρτιο του 2021, και ο ισχυρότερος από τους δύο θα τοποθετηθεί σε ένα ακόμα μοντέλο BMW M. Η «Γερμανίδα» θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της βαυαρικής μάρκας στο Dingolfing.

new bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe h1000x667

Εξωτερική σχεδίαση: αποκλειστικό κοκτέιλ κομψότητας και δυναμισμού
Η εμφάνιση της νέας BMW Σειράς 4 Coupé ‘παντρεύει’ το γνώριμο στυλ των δίθυρων μοντέλων BMW και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας. Λίγες ζωηρές γραμμές και καθαρές, ευμεγέθεις επιφάνειες συνθέτουν ένα αμάξωμα που αποπνέει ανόθευτη οδηγική απόλαυση, από κάθε οπτική γωνία. Οι τονισμένες γραμμές και οι δυναμικές αναλογίες της του νέου μοντέλου, είναι το αποτέλεσμα μεγαλύτερων εξωτερικών διαστάσεων συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Το μήκος έχει αυξηθεί κατά 128 mm στα 4.768 mm, το πλάτος κατά 27 mm στα 1.852 mm και το μεταξόνιο κατά 41 mm στα 2.851 mm. Το ύψος του οχήματος έχει αυξηθεί μόνο κατά 6 mm, στα 1.383 mm, καθιστώντας το κατά 57 mm χαμηλότερο από τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan. Τα μετατρόχια έχουν αυξηθεί έναντι της προηγούμενης γενιάς – κατά 28 mm μπροστά και 18 mm πίσω – ενώ είναι φαρδύτερα κατά 23 mm από αυτά της τελευταίας BMW Σειράς 3 Sedan.

new bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe c1000x667

Εκφραστικό και χαρακτηριστικό εμπρός τμήμα με παραδοσιακά στοιχεία
Το εντυπωσιακό εμπρός τμήμα φέρνει στο προσκήνιο το μοναδικό χαρακτήρα της. Η μεγάλη, κάθετα διατεταγμένη μάσκα ‘νεφρών’ γέρνει προς τα εμπρός και εκτείνεται μέχρι το κάτω άκρο της εμπρός ποδιάς. Οι στάνταρ εισαγωγές αέρα έχουν δομή πλέγματος, γνωστή από τα μοντέλα M. Καθοριστικό στοιχείο στη φυσιογνωμία του οχήματος είναι η περίοπτη θέση της μάσκας στο κέντρο. Με τα κάθετα ‘νεφρά’ της συνδεδεμένα στο κέντρο, επαναλαμβάνει ένα σχεδιαστικό θέμα από το παρελθόν της εταιρείας – το οποίο μοιράζεται με θρυλικά, κλασικά μοντέλα όπως η BMW 328 και η BMW 3.0 CSi – ωστόσο προσθέτει τη δική της σύγχρονη πινελιά. Οι λεπτοί προβολείς της νέας BMW Σειράς 4 Coupé φτάνουν μέχρι τα τόξα των εμπρός τροχών. Προβολείς full-LED τοποθετούνται στάνταρ, ενώ Adaptive LED Headlights με BMW Laserlight διατίθενται προαιρετικά. Αυτό το σύστημα διατίθεται με λειτουργία φωτισμού στροφής (cornering light) και προσαρμοζόμενο φωτισμό στροφής (adaptive cornering) με βελτιστοποιημένο, μεταβλητό φωτισμό του δρόμου για οδήγηση στην πόλη και τον αυτοκινητόδρομο. Σε ταχύτητες πάνω από 60 km/h, το BMW Laserlight αυξάνει την εμβέλεια της μεγάλης σκάλας σε 550 m το μέγιστο και παρακολουθεί δυναμικά την πορεία του δρόμου.

bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe b1000x667

Κομψό και δυναμικό προφίλ, ισχυρό πίσω τμήμα
Τα πλευρά της νέας BMW Σειράς 4 Coupé διαμορφώνονται από ακριβείς και ανάγλυφες επιφάνειες. Κοντοί πρόβολοι, λεπτές κολόνες, μακριές πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια, η απέριττη αισθητική των παραθύρων και η ρέουσα γραμμή οροφής τονίζουν την κομψή εμφάνιση. Οι κρυστάλλινες επιφάνειες στενεύουν σταδιακά προχωρώντας προς τα πίσω και, σε συνδυασμό με τους μυώδεις ώμους, τονίζουν το δυναμικό στήσιμο. Και στο πίσω τμήμα, κυρίαρχο στοιχείο είναι οι μεγάλες, εντυπωσιακές επιφάνειες. Λεπτά και κομψά σκούρα πίσω φώτα full-LED με σταθερά αναμμένες φωτεινές μπάρες υπογραμμίζουν τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe e1000x667

Εσωτερικό: οδηγοκεντρικό cockpit, δύο ατομικά πίσω καθίσματα
Απέριττες επιφάνειες, υλικά υψηλής ποιότητας και η οδηγοκεντρική διάταξη του cockpit διαμορφώνουν ένα πολυτελές περιβάλλον με μοναδική αισθητική υψηλών επιδόσεων για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé. Σπορ καθίσματα και ένα νέο, σπορ δερμάτινο τιμόνι διατίθενται στάνταρ. Μαζί με την ασορτί σχεδίαση του πίνακα οργάνων και την επένδυση των θυρών, η ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα δημιουργεί ένα περιβάλλον που κυριολεκτικά αγκαλιάζει τους εμπρός επιβάτες. Το στάνταρ ακουστικό κρύσταλλο του παρμπρίζ βελτιώνει το επίπεδο άνεσης στις μεγάλες αποστάσεις. Ο πίνακας οργάνων και το Control Display της νέας BMW Σειράς 4 Coupé συνθέτουν μία μεγάλη επιφάνεια προβολής ενδείξεων. Ο διακόπτης start/stop βρίσκεται τώρα σε ένα κομψό πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα. Και τα αποκλειστικά πίσω καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και εξατομικευμένο χαρακτήρα μπορούν να μεταφέρουν δύο επιβάτες.

bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe g1000x667

Κινητήρες: αναβαθμισμένη τεχνολογία BMW TwinPower Turbo και ήπια υβριδική τεχνολογία
Η νέα BMW M440i xDrive Coupé διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία, όπως και τα μοντέλα diesel. Η χρήση μιας ισχυρής μίζας - γεννήτριας 48-volt και μιας δεύτερης μπαταρίας επιτρέπει πολύ περισσότερη ανάκτηση ενέργειας μέσω πέδησης και αποθήκευση της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού συστήματος αλλά και για μείωση του φορτίου του κινητήρα εσωτερικής καύσης και αύξηση της συνολικής ισχύος. Η μίζα-γεννήτρια προσδίδει ηλεκτρική ώθηση, παράγοντας πρόσθετη ισχύ 8 kW/11 hp για πιο δυναμικές προσπεράσεις ή εκκινήσεις. Επιπλέον, η ισχυρή μίζα-γεννήτρια αυξάνει την απόδοση, υποβοηθώντας τον κινητήρα ενώ λειτουργεί με σταθερή ταχύτητα και βελτιώνει το επίπεδο άνεσης στις λειτουργίες Auto Start Stop και coasting.
Εκτός από τον εξακύλινδρο κινητήρα 275 kW/374 hp της κορυφαίας έκδοσης, διατίθενται επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες, που αποδίδουν 135 kW/184 hp στη νέα BMW 420i Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,8 – 5,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 132 – 122 g/km) και 190 kW/258 hp στη νέα BMW 430i Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,1 – 5,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 141 – 131 g/km). Ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 140 kW/190 hp κινεί την BMW 420d Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,2 – 3,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 112 – 103 g/km) και την BMW 420d xDrive Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 4,6 – 4,3 l/100 km,  εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 121 – 112 g/km). Αυτή η συγκεκριμένη μονάδα, όπως ο εν σειρά εξακύλινδρος κινητήρας της BMW 430d xDrive Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,2 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 146 g/km*), εφοδιάζεται με σύστημα υπερσυμπίεσης δύο σταδίων. Η BMW M440d xDrive Coupé (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 6,7 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 158 g/km*) συνδυάζει επίσης δύο υπερσυμπιεστές διαφορετικών διαστάσεων για άμεση απόκριση και άφθονη ισχύ. Όλα τα μοντέλα συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d.

bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe j1000x667

8τάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ, με επιλογή χειριστηρίων στο τιμόνι ( shift paddles ) και νέα λειτουργία Sprint
Είναι η πρώτη φορά που όλες οι εκδόσεις της BMW Σειράς 4 Coupé εφοδιάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Η τελευταία έκδοση του αυτόματου κιβωτίου μεταφέρει τη ροπή του κινητήρα με βελτιστοποιημένα χαρακτηριστικά αλλαγών σχέσεων και ακόμα μεγαλύτερη απόδοση. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport που συνοδεύει στάνταρ τα μοντέλα BMW M και διατίθεται προαιρετικά για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις προσφέρει ακόμα πιο δυναμική διαδικασία αλλαγών και φέρει χειριστήρια στο τιμόνι (shift paddles). Επίσης έχει τη νέα λειτουργία Sprint, που προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του κινητήρα και των αλλαγών σχέσεων για πολύ δυναμικές εν κινήσει επιταχύνσεις και προσπεράσεις.

bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe d1000x667

Βελτιωμένη ακαμψία αμαξώματος και ειδικές ρυθμίσεις πλαισίου για μία εντυπωσιακά δυναμική συμπεριφορά
Οι μοναδικές αναλογίες, τα βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, η αυξημένη ακαμψία αμαξώματος, ένα κέντρο βάρους κατά 21 mm χαμηλότερο από της νέας BMW Σειράς 3 Sedan, και οι ακριβείς ρυθμίσεις στη γεωμετρία του πλαισίου και την έδραση και σετάρισμα των αναρτήσεων χαρίζουν στη νέα BMW Σειρά 4 Coupé ένα σπορ, δικό της χαρακτήρα. Ένα ευφυές μίγμα υλικών έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση του βάρους του αμαξώματος και της τεχνολογίας πλαισίου. Και οι ενισχύσεις στο εμπρός τμήμα και τον πίσω άξονα παίρνουν εύσημα για την εξαιρετική ευελιξία και ακρίβεια της οδικής συμπεριφοράς. Τόσο η στάνταρ όσο και η M Sport ανάρτηση υιοθετούν ειδικά αμορτισέρ μεταβαλλόμενης απόσβεσης (liftrelated dampers). Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive M. Σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητή υποβοήθηση περιλαμβάνεται στις δύο προαιρετικές εκδόσεις της ανάρτησης. Η νέα BMW Σειρά 4 Coupé εφοδιάζεται στάνταρ με ζάντες αλουμινίου 17”. Τα προαιρετικά φρένα M Sport διατίθενται με μπλε ή κόκκινες δαγκάνες. Η λίστα στάνταρ εξοπλισμού για τη νέα BMW M440i xDrive Coupé και τη νέα BMW M440d xDrive Coupé περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου Μ 18” και διαφορικό M Sport με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο, πλήρως μεταβλητό ποσοστό εμπλοκής στον πίσω άξονα. Το στοιχείο αυτό διατίθεται επίσης προαιρετικά για τις BMW 430i Coupé και BMW 430d xDrive Coupé σε συνδυασμό με συστήματα ανάρτησης M Sport ή Adaptive M.

bmw 4 series 2020 M440i xDrive Coupe f1000x667

Πρεμιέρα: Πακέτο M Sport Pro για υπέρτατη οδηγική απόλαυση
Η σχεδίαση και οι εκδόσεις εξοπλισμού προδίδουν επίσης την αδιαπραγμάτευτη προσήλωση στη δυναμική οδηγική απόλαυση που υποστηρίζει τη συνολική φιλοσοφία του οχήματος. Ένα μοντέλο M Sport διατίθενται εναλλακτικά αντί της στάνταρ έκδοσης, με εξοπλισμό όπως τεράστιες εισαγωγές αέρα μπροστά και μία εντυπωσιακή πίσω ποδιά, ανάρτηση M Sport, ζάντες αλουμινίου M 18 ιντσών, προστατευτικές επενδύσεις γονάτων στα πλευρά της κεντρικής κονσόλας και άλλα αποκλειστικά αξεσουάρ εσωτερικού. Εξωτερικές πινελιές σε Cerium Grey metallic αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο ταυτότητας των μοντέλων BMW M, που μπορούν επίσης να παραγγελθούν με πακέτο εξωτερικού M Carbon. Το πακέτο M Sport Pro που διατίθεται για πρώτη φορά για μοντέλο BMW προάγει στο επόμενο επίπεδο το μέγεθος της οδηγικής απόλαυσης. Στον εξοπλισμό ενός μοντέλου M Sport προσθέτει στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου Μ 19”, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, πίσω αεροτομή, σπορ ήχο στην καμπίνα και ηχοσύστημα Harman Kardon surround. Επιπλέον, μία εκτενής γκάμα αξεσουάρ της σειράς M Performance Parts θα διατίθεται από το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé.

new bmw 4 series 2020 testing e1000x667

Ευρύτερη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης
Η τεχνολογική φαρέτρα της νέας BMW Σειράς 4 Coupé περιλαμβάνει πολύ περισσότερες επιλογές συστημάτων υποβοήθησης συγκριτικά με την προκάτοχό της, που αυξάνουν την οδηγική στα μεγάλα ταξίδια και την ασφάλεια σε περιπτώσεις μειωμένης ορατότητας. Σύστημα προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με παρέμβαση πέδησης (brake intervention), Lane Departure Warning με επιστροφή στη λωρίδα (με την αρωγή του συστήματος διεύθυνσης) και Speed Limit Info περιλαμβάνονται στον στάνταρ εξοπλισμό. Το προαιρετικό Driving Assistant Professional περιλαμβάνει νέες λειτουργίες όπως Steering & Lane Control Assistant με Active Navigation, που χρησιμοποιεί δεδομένα πλοήγησης για την ανίχνευση απαραίτητων αλλαγών λωρίδας. Υπάρχει επίσης μία νέα λειτουργία αυτόματης δημιουργίας λωρίδας έκτακτης ανάγκης που καθοδηγεί τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé στην πιο κατάλληλη πλευρά της λωρίδας, σε κυκλοφοριακές ανασχέσεις στον αυτοκινητόδρομο. Το προαιρετικό Parking Assistant περιλαμβάνει τώρα υποβοήθηση οπισθοπορείας (reversing assistant), και το Parking Assistant Plus, αντίστοιχα, BMW Drive Recorder, το οποίο καταγράφει βίντεο διάρκειας έως 40 δευτερολέπτων από την περιοχή γύρω από το όχημα. Η νέα γενιά του BMW Head-Up Display προβάλλει πληροφορίες σχετικές με την οδήγηση σε μία επιφάνεια αυξημένη κατά 70%. Η νέα, τρισδιάστατη απεικόνιση της γύρω περιοχής που διατίθεται σε συνδυασμό με το BMW Live Cockpit Professional παρουσιάζει τα γραφικά του οχήματος και την κατάσταση της κυκλοφορίας στη γύρω περιοχή στον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων, ενώ παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση λειτουργίες των ενεργοποιημένων συστημάτων υποβοήθησης.