• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Spring Electric: Η ηλεκτρική επανάσταση της Dacia

Λειτουργώντας υπό την ομπρέλα του Groupe Renault η Dacia έχει την τελευταία δεκαετία αλλάξει εικόνα, με το Duster να αποτελεί το γερό της χαρτί.



Όμως η επιτυχία του value for money SUV της αποτέλεσε την αρχή. Τώρα, καλείται να ανοίξει ένα ακόμα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της, με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Spring Electric. Ενός concept-car που αποτελεί τον προπομπό του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της μάρκας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται με «προίκα» τη 10ετή εμπειρία του Groupe Renault στην ηλεκτροκίνηση και έχουμε να κάνουμε με τον προπομπό ενός 5θυρου μοντέλου που θα συνδυάζει επιτυχημένα την απλότητα και την αξιοπιστία, προσφέροντας πρόσβαση σε περισσότερους ανθρώπους σε μια πιο προσιτή και πιο ευαισθητοποιημένη μορφή αυτοκίνησης.

Ελαφριά και συμπαγής σε διαστάσεις, η έκδοση παραγωγής του Dacia Spring Electric θα παρουσιαστεί μέσα στο 2021, με αυτονομία της τάξης των 200 χιλιομέτρων (WLTP) εξασφαλίζοντας ευελιξία και ανέμελες αστικές και περιαστικές μετακινήσεις.

dacia spring electric 2020 d1000x667

Όσο για το πρωτότυπο που παρουσιάστηκε, μας συστήθηκε ντυμένο σε γκρι παστέλ χρώμα με πινελιές σε έντονο πορτοκαλί, με ενθέσεις στα φτερά, τις μπάρες οροφής και το κάτω μέρος των πορτών, ενώ αυξημένη είναι η απόσταση από το έδαφος και υπάρχουν προστατευτικές ποδιές ενσωματωμένες στο εμπρός και πίσω προφυλακτήρα. Ο ξεχωριστός SUV σχεδιασμός του και οι συμπαγείς διαστάσεις του (3,73 μέτρα μήκος) το καθιστούν ιδανικό για καθημερινή χρήση και ανέμελες μετακινήσεις.

Ειδική προσοχή έχει δοθεί στα φώτα. Στο εμπρός μέρος, εξ ολοκλήρου LED φωτιστικά σώματα έχουν εφαρμοστεί με δύο τρόπους: μία οριζόντια λωρίδα στο πάνω μέρος και 6 γραφικά σχέδια ενσωματωμένα στον προφυλακτήρα. Στο πίσω μέρος, τα 4, πλήρως LED, φωτιστικά, δημιουργούν ένα σχέδιο «διπλού Υ». Αυτά τα μοτίβα σηματοδοτούν το μέλλον της μελλοντικής φωτεινής ταυτότητας της Dacia.

Η βασική έκδοση του Dacia Spring Electric, θα προσφέρεται για την αγορά στην οποία το Groupe Renault έχει το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό κοινόχρηστο στόλο οχημάτων στην Ευρώπη (7.800 ZOE, Kangoo Z.E. & Twizy).